Jesper sandal header

Kan man spille Diablo III på en Ultrabook?

Illustration: Privatfoto

Den bærbare pc må være opfundet af en chef, der ville have sine medarbejdere til at arbejde, hver eneste gang forlængerledningen kunne nå en stikkontakt, og siden i toget, lufthavnen og sengen.

Den bærbare pc er i hvert fald ikke opfundet af én, der elsker computerspil. Eller, det kunne den måske godt være, men i så fald tror jeg, at opfinderen må være blevet skuffet.

Bevares, jeg har da steget levels i Everquest II på min Thinkpad, men det var for at få tiden til at gå på et hotel i Frankfurt, hvor alternativet var tysk tv, som konsekvent kun sender nyheder og Der Simpsons, eller hvad den tysksynkroniserede udgave nu hedder.

En bærbar pc som spilmaskine er et kompromis. Processoren får lov at knokle, så der er ingen vej uden om at sætte strømforsyningen til. Tastaturet går fint til 'casual' spil, men bliver det lidt mere avanceret, så skal der altså bruges en god mus.

Trådløst netværk er for shooter-folket og MMORPG-eliten det rene selvmord, så man skal også helst have et netværksstik i bæstet, og pludselig er maskinen langt fra bærbar, men mere sådan 'kan-flyttes-lidt-rundt-på-bordet'-bar.

Og så er der hardwarekravene til moderne spil. Der findes selvfølgelig deciderede gamer-bærbare, men de koster som regel noget nær det samme som en fuld pladerustning og er sjældent ligefrem lette at slæbe rundt på.

Da Version2 fik Dells nye XPS 13 til test, som er en bærbar, der lever op til Intels særlige Ultrabook-specifikation, var det oplagt at udsætte den for det mest omtalte spil lige nu. Ikke Wordfeud eller Draw Something, men Blizzards Diablo III.

Kan man spille Diablo III på en Ultrabook?

Ja, i den forstand at spillet kan køre. Det gjorde det skam. I første forsøg crashede spillet efter fem minutter, men det var med alle effekter slået til, og jeg mistænker det for at have været mere, end kølesystemet kunne klare.

Med neddroslede effekter kørte Diablo III uden at crashe, men det er ikke det samme som at kunne spille spillet. Det kan godt være, at man kan køre Diablo III på en iPad, men computerspil som Diablo III kræver en vis 'suspension of disbelief', altså at man ikke tænker over, at man sidder og klikker løs foran en computer.

Og det er mildt sagt svært, når frameraten daler, når der kommer flere monstre på skærmen eller flere magiske lyn, end grafikprocessoren kan klare.

Så ja, en Ultrabook kan køre Diablo III, men det er ikke nogen fornøjelse, og det skulle jo helst gerne være hele pointen med at spille.

PS Jeg skal gerne gentage forsøget, når vi får den første Ultrabook med Intels Ivy Bridge ind på redaktionen eller en maskine med AMD's nye Trinity.

Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Mark Gray

Hej

Der er efter sigende flere muligheder for at sænke grafikken yderligere ved at rette i nogle indstillinger, som ikke er tilgængelige fra menuen. Det går ud over nogle effekter, men gør at det kan køre på (mere) ikke-supporteret hardware. Læs mere her: http://segmentnext.com/2012/05/15/how-to-run-diablo-3-on-unsupported-gra...

Der er flere muligheder man kan ændre, men der er ikke nogen officiel dokumentation om indstillingerne i filen. Man kan selvfølgelig gætte sig til meget og Google sig til resten :).

Mark.

 • 1
 • 0
Jonas Jensen

Jesper du får en bærbar til at fremstå som om vi lever i år 2005.

Vi lever i år 2012!

Du kan få en bærbar for under 5000 kroner og som vejer under to kilo som kan køre Diablo 3 på fuld grafik uden lag eller crash!

Samtidig er det jo jeres skyld hvis i har en elendig forbindelse, her i sønderjylland har vi fibernet og det fungerer smertefrit og jeg bruger næsten ikke internet kabler mere.

En god mus kan du også få trådløs for under 500 kroner.

Så er der kun strømstikket tilbage som skal være i men den er jo ikke noget monster af en ledning mere.

 • 1
 • 3
Jens Jensen

så køb dog en alienware:

Processor
Intel® Core™ i7-3820QM (8MB Cache, up to 3.7GHz w/ Turbo Boost 2.0)
Operativsystem
Original Windows® 7 Ultimate, 64-bit, Dansk
Hukommelse
16384 MB (2x8 GB) 1600 MHz DDR3 Dual Channel
Grafikkort
2GB GDDR5 NVIDIA® GeForce® GT 650M
Skærm
35.6 cm(14,0") HD WLED True-Life (1600x900)
Lyd og højttalere
Creative Sound Blaster Recon3Di High Definition 5.1-lyd med THX TruStudio Pro-software (standard)
2.1-højttalerkonfiguration med subwoofer
Lyd baseret på Klipsch®
Digital 7.1-lyd via HDMI-udgangsstik eller optisk S/PDIF-port.
Harddisk
Op til 750 GB3 SATA harddisk (7200omdr./min.)
Op til 512 GB3 Solid State harddisk

 • 0
 • 8
Lars Hansen

Det første Ultrabooks med HD4000 grafik burde være på trapperne, og der skulle den grafiske ydelse have fået et nøk opad. Jeg mener også ASUS har en Zenbook på vej med dedikeret grafikchip. Apple´s første generations Air havde også dedikeret grafikchip, om den er nok til Diablo III, ved jeg dog ikke.

PS: Fandt lige chippen på Zenbooken, det er en NVIDIA GT 620M. Noget andet interessant er at de omsider begynder at anvende IPS skærme.

Link: http://www.engadget.com/2012/05/22/asus-zenbook-prime-coming-to-the-us/

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere