Kan man snuse til en konference? Open Source Days for begyndere

Et af de ofte stillede spørgsmål til vores "Linuxforum" - fra i år "Open Source Days" - konference er, om man som ny (eller næsten ny) indenfor Linux og Open Source kan have glæde af at deltage. Svaret er ubetinget ja.

Naturligvis er der flere foredrag, der henvender sig til folk med årelang specialviden indenfor UNIX-familien, herunder Linux og FreeBSD. Modsat så har de fleste af konferencens foredrag fokus på at vise hvad man kan, og her kan man snildt være med, også selvom man måske ikke forstår de finere detaljer. En væsentlig del af at komme til Open Source Days handler om at blive motiveret til at kaste sig ud i nye dele af UNIX-verdenen. Der er jo altid emner man ikke selv er verdensmester i, og derfor er det skønt at høre andres erfaringer. Mange af foredragene afholdes endda af dem som har udtænkt de programmer, som vises frem. Læs i øvrigt mit tidligere blog-indlæg om dette.

Tillad mig især at sætte fokus på brugergrupperne - se mere på dette link. Ud over et hav af gode foredrag, så er der rig mulighed for at komme hen til NJLUGs eller SSLUGs stand, hvis du gerne vil introduceres til Linux, eller til BSD-DKs stand, hvis du f.eks. gerne vil høre hvorfor FreeBSD bruges af mange teleselskaber. Der er også mange IT-professionelle der har IT-politiske holdninger til den software vi bruger - og her har vi IT-politisk forening til stede. De er altid klar til at tage en diskussion op - især hvis det er software-patenter, fri software kontra proprietær software og meget andet. Står din kommune for at skulle spare en masse penge på software ligesom min, så er det måske en rigtig god ide at besøge OpenOffice.org brugergruppe-standen. Her er et community af folk, som bruger kontorpakken OpenOffice.org dagligt og kan rådgive jer (p.s. OpenOfffice.org er gratis og kører bl.a. på Windows og Linux).

Endelig er det allervigtigste ved Open Source Days at møde andre, som også interesserer sig for Open Source. Det er klart en hyggelig konference. Folk kommer for at mødes igen - for at snakke. For at lære. Det er især derfor vi fra coord-holdet orker at kaste ca. et halvt års arbejde i det.

Vil du snuse, så køb dog en billet til om lørdagen. Det koster sølle 250 kr for hele dagen. Vi håber meget at se jer til Open Source Days.

Hvad mener du er fedt ved Open Source Days?

/pto

Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kasper Sørensen

Jeg glæder mig rigtig meget til mit første Open Source Days i år! Jeg har endda været så heldig at få lov at holde én af jeres "Lightning Talks" og det er nok svaret på dit spørgsmål - jeg glæder mig mest til Lightning Talks hvor man får "hurtig valuta for pengene" :) Jeg synes at det er en rigtig blæret ide at lade folk komme og tale om emner som måske ikke ellers var blevet inkluderet i messer og konferencer rundt omkring.

Derudover glæder jeg mig til at høre om Open ID, V8 og virtualisering

  • 0
  • 0
Jens Fallesen

Jeg synes, at programmer ser vildt spændende ud, og jer ærgrer mig gul, blå, grøn og diverse andre farver over, at jeg ikke har mulighed for at deltage i år.

Det er fantastisk, at I holder sådan et godt koncept kørende, og i år ser der tilmed endnu bedre ud, end det har gjort tidligere. Godt gået!

  • 0
  • 0
Therese Hansen

Hvis bare det var weekenden efter... Fredag er jeg stadig på JAOO til tutorials og lørdag skal vist soves væk - en uges konference er hårdt og sikkert endnu hårdere, når man er en af arrangørerne.

Men I må have en fantastisk konference - og så håber jeg den ikke falder sammen med JAOO til næste år :-). Jeg krydser fingre for at I har stor tilslutning - husk at hygge jer med det, så det ikke bliver for hårdt...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere