Kan EA-aftaler med Microsoft betale sig?

Om 4 måneder udløber de 3-årige EA-licensaftaler med Microsoft, som for mange organisationer vejer tungt i IT-budgettet. Også i min organisations IT-budget.

Ser jeg tilbage på, hvad min organisation har fået ud af aftalerne vedrørende kontorpakken, så ligner det unægtelig en dårlig forretning - for os kunder. Fra d. 1.april 2007 til d. 1. april 2010 er Microsoft nemlig ikke kommet ud med nyt på den front. Det har heddet Office2007 hele vejen igennem....... Tænke, tænke  

Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Martin Bøgelund

Jeg er målløs over at virksomheder falder for den slags. Privatpersoner, ja. Men virksomheder der selv må tænke i den slags baner...?

Jeg fravælger konsekvent flerårige aftaler på software og services. F.eks. en konstruktion som medarbejderbredbånd, anvendes af udbyderen til at låse prisen fast, og binde kunderne længere tid.

Og det er selvfølgelig fordi de tjener mere på at udelukke konkurrenter på den måde.

I hvor høj grad vil generelle prisfald komme kunden til gode? Og hvis aftalen er indgået med en dominerende markedsaktør, gør man ikke markedet, den frie konkurrence, innovationen, og dermed sig selv en bjørnetjeneste ved at lade sig stavnsbinde?

Og endnu værre: Når du øffer lidt over ikke at have fået noget for pengene i denne omgang, hvad tror du så der sker næste gang? Forvent utallige løfter om at nu kommer der en masse ændringer i næste runde, så derfor sparer du en masse.

Og når løftet er givet er din leverandør nødt til at følge op. Efterfølgende kan du jo så følge op, og se om du fik "forbedringer" fordi de var nødvendige, eller om det var kosmetiske ændringer for blot at leve op til det tomme løfte.

Det er et helt generelt problem dette her, ikke noget specielt for Microsoft, men måske i udpræget grad for MS, fordi de har en betydelig markedsdominans, der står for fald?

 • 0
 • 0
#4 Ole Bech

Jeg har såmænd ikke blogget noget, som Microsoft ikke selv er klar over. De har selv tidligere været ude med beregninger, der viser, at man skal opgradere sin kontorpakke mindst een gang i en 3-årig aftaleperiode, for at aftalen er profitabel for kunden. Men det er jo unægtelig svært, når der ikke er kommet nye versioner i perioden ..........

 • 0
 • 0
#5 Lars Hansen

Hey,

Jeg ved det har været nævnt i mange andre blogs og artikler... Men med OpenOffice vil man kunne opgradere hver gang en ny version kommer på banen uden at skulle tænke alt for meget på økonomien.

Jeg synes helt klart du burde overveje det, tjek også www.portableapps.com hvis du ikke kender det i forvejen. Det er et program til din USB nøgle hvor du kan installere Firefox, Thunderbird, OOo osv osv ganske gratis....

 • 0
 • 0
#6 Martin Bøgelund

Jeg synes helt klart du burde overveje det, tjek også www.portableapps.com hvis du ikke kender det i forvejen.

OpenOffice (og andre) portable apps er fantastisk smarte, men jeg tror ikke modellen er en seriøs afløser for en EA.

Portable apps er jo gode når man ikke lige har den app man skal bruge på den maskine man sidder ved.

EA-tilgangen er jo lige den reciprokke, nemlig at sørge for at alle har adgang til det de skal bruge på arbejds-PC'en.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere