hans peter bech bloghoved

Kamp om ordre på 65 milliarder kroner

Den 31. oktober i år udløber fristen for afgivelse af tilbud til det amerikanske forsvarsministerium på, hvad vi i Danmark ville kalde en IT-sundhedsplatform.

Tidligere kaldte man i Danmark denne type løsninger for elektroniske patientjournalsystemer, men det udtryk er man nu tilsyneladende gået bort fra herhjemme.

I USA kalder man fortsat denne type systemer for "Electronic Health Record (EHR) systems".

Den nye IT-sundhedsplatform til det amerikanske forsvarsministerium skal betjene knap 10 millioner personer i aktiv militærtjeneste. Systemet skal støtte arbejdet for et sundhedspersonale med 153.000 medarbejdere fordelt på 1.230 lokationer i 16 lande. Hele operationen omfatter 55 hospitaler, 352 ambulatorier, 282 tandlægeklinikker og 300 mobile enheder.

Projekter med den officielle titel "The Defense Healthcare Management System Modernization Contract" har fået øgenavnet "dim-sum" (DHMSM).

Med i kapløbet om gigantkontrakten er Epic, der i slutningen af 2013 sammen med NNIT vandt udbuddet om en ny IT-sundhedsplatform til Region Hovedstaden og Region Sjælland.

I det 65 milliarder kroner store projekt byder Epic denne gang sammen med IBM, der i forbindelse med det danske projekt sidste år bød sammen med Systematic. Udover Epic/IBM forventes det også at Leidos sammen med Cerner og Accenture, CSC sammen med HP og AllScripts og PWC sammen med DSS, MedSphere og General Dynamics Information Technology vil afgive tilbud.

Beslutning om valg af leverandør forventes at blive truffet i 3. kvartal 2015, og de første udrulninger skal påbegyndes i 1. kvartal 2017. Udrulningen til at alle enheder i operationen forventes at tage 6 år. Kontrakten forventes at skulle løbe over sammenlagt 10 år.

I lighed med Region Hovedstanden og Region Sjælland har det amerikanske forsvarsministerium besluttet at anskaffe et kommercielt tilgængeligt system frem for at udvikle sit eget properitære system fra bunden.

Kilder: The Washington Post , U.S. Department of Defence og OpenHealthNews

Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Rolf Thorup

Spændende at se hvordan det går med implementering af et så stort system...

Angående terminologi på dansk: Region Sjælland/Hovedstaden har valgt at kalde deres nye "EPJ-system" sundhedsplatformen - at resten af Danmark er gået samme vej kan jeg ikke helt se at man kan konkludere?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere