allan ebdrup bloghoved ny

Kære internet

Kære internet
Kan vi ikke lave en aftale om, at når jeg trykker enter efter at have tastet mit brugernavn ind, så giver du bare kodeords-feltet fokus, hvis du også gerne vil have et kodeord. Du behøver ikke engang at skrive en besked, jeg kan godt regne ud hvad du mener.

Har du selv en aftale du gerne vil lave med internettet?

Kommentarer (37)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Anders Kjærgaard Hansen

Lidt i samme båd.. Når man nu HAR tastet forkert i en form, får en fejl og fejlagtig forventer at fokus er i det tekstfelt hvor fra man trykkede enter. Så trykker man hurtigt backspace for at rette fejlen, og vupti, så er man flere sider tilbage i sin historik, og får sjældent noget godt af at gå frem igen.

Så hvis internettet ville holde op med det ville det da være rart.

(for at illustrere pointen lykkedes det V2 at smide min første kommentar væk efter at jeg havde prøvet backspace og frem igen)

 • 3
 • 0
#2 Martin Hintzmann

Kære internetbruger

Brug tabulator-tasten ;-) ( Normalt er den placeret over Caps Lock) Det er standard måden til at få fokus på den næste form felt (eller control/widget). Ikke blot på internettet i din browser, men også i andre programmer og operativsystemer.

Man kunne selvfølgelig via noget javascript, opnå den ønskede opførsel, som du beskriver ovenfor. Men personligt er jeg modstander af at man laver om i browserens standard opførselen. Det er brugerens værktøj, ikke udviklerens legetøj. Så brug TAB-tasten.

 • 11
 • 2
#3 Torben Mogensen Blogger

Man behøver ikke at lave om i standardopførslen -- serveren kan blot, når den ser at kodeordet mangler, gensende siden med inddatafokus på kodeordsfeltet og loginfeltet udfyldt.

Der er mange sider på webshops og lignende, der gør noget i den stil, når et obligatorisk felt ikke er udfyldt. Desværre har mange af dem i sådanne situationer det med at "glemme" indholdet af nogle af de ellers allerede udfyldte felter.

 • 6
 • 0
#4 Anders Kjærgaard Hansen

Jeg beder ikke nødvendigvis om at ændre backspace's funktionalitet. Den er som sådan fin nok, og hver enkelt browserproducent må vælge deres eget sæt af genvejstaster som de lyster.

Men Internettet kunne måske sørge for at fokus blev bevaret i mine tekstbokse, så når jeg kunne trykke Enter i password feltet for at logge ind, så kunne fokus stadig være i password feltet når jeg får en fejl tilbage.

Eller hvis jeg indsender en form, og noget validering fejler, og den viser at jeg skal rette et felt - så kunne fokus være der hvor det første skal rettes.

 • 2
 • 0
#5 Torben Mogensen Blogger
 1. Lad være med at bruge Flash til andet end spil. Man kan f.eks. ikke skrive en side ud, hvis den er lavet i Flash.

 2. Lad være med at formattere sider til en bestemt skærmbredde.

 3. Lad være med at antage, at alle brugere sidder ved en 200Gb forbindelse med en quad-core PC med 8GB RAM.

 • 14
 • 0
#7 Pascal d'Hermilly

Det bør håndteres client-side ved at lade browseren forstå at man ikke må submitte før et felt er udfyldt. I html5 er det super let. Hvis blot programmørerne benytter "required" egenskaben i formens input felt så lader browseren dig ikke submitte men shifter fokus til det obligatoriske input felt. Eksempel:

 • 10
 • 0
#8 Jesper Lund Stocholm Blogger

Kære Internet,

Hvor kunne det være fedt, hvis du indså, at dine brugere ikke udelukkende bruger en laptop men også mobile enheder (og omvendt). Lad derfor være med at lave ét site til desktop/laptop og ét site til mobile enheder. Lad også være med at antage, at hvis jeg deler et link fra et mobilsite, så er modtageren også en mobil bruger. Links på http://m.b.dk ser bare ikke voldsomt godt ud på en desktop/laptop.

http://m.b.dk/touch/article.pml?guid=20296712

 • 8
 • 1
#10 Per Friis

Her er en af mine ynglings emner! Der er så meget dårligt design alle steder! Det er ikke det grafiske design jeg taler om her men funktionelt design, usability om I vil. Der er for mange der glemmer at der sidder en bruger ude i den anden ende og det er dem der skal serviceres. det er dem der giver udvikleren success. Brug bare lige 4-6 bruger til at "usability" teste din app, dit web-site, dit system (i SAP's tilfælde er det nok forsent ;-)

 • 3
 • 0
#11 Michael N. Jensen

Kære internet

Lad venligst være med at tvinge mig ind på sider kun til mobile enheder når jeg surfer via en mobil, hvor der ikke er nogen mulighed for manuelt at kunne vælge at se den normal "ikke" mobil side hvis jeg skulle ønske det.

 • 3
 • 0
#12 Kristoffer Hansen

Kan vi ikke lave en aftale om at du aldrig bruger mobilsider? Det kunne være fedt hvis du bare antager at jeg helst vil se det hele i desktop version. Det er bare ikke super fedt ikke at kunne zoome ind på mobilsider.

I samme omgang burde man gøre, så den automatisk synkroniserer tabs, formularfelter allerede udfyldt, etc., etc. når man skifter fra en mobil enhed til en desktop og omvendt.

 • 0
 • 1
#14 Sune Fibæk

Kan vi ikke bliver enige om, at det ikke altid er nødvendigt at vise hele listen af lande startende med Afghanistan. Også selvom jeg er gået ind via en .dk side, med en browser hvor standardsproget er dansk fra en dansk IP adresse. Måske man kunne skrive Danmark øverst. ebay.dk) antager automatisk, at jeg kommer fra Storbritannien. På samme vis giver "Delstat/provins/område" ikke altid mening.

Og ja, man kan godt bo i en by på to bogstaver. F.eks. Ry.

Jeg ser frem til et fortsat rigtig godt samarbejde!

 • 6
 • 0
#16 Tim Christoffersen

Kære internet,

Når jeg kommer til at lave en lille tastefejl, så skaber du dig åndssvagt. Også de gange, hvor fejlen er indlysende, og selv en 5-årig ville kunne regne ud, hvad der skulle stå. Du kan bare ikke lide fejl, kære internet!

Dette forstår jeg slet ikke, når man ser på hvor meget lort du selv er fyldt med. Giv plads til mennesker; eller slet ikke.

 • 0
 • 6
#17 Torben Mogensen Blogger

Mens vi er ved kodeord, kan vi ikke blive enige om, at kodeord ikke absolut skal indholde store og små bogstaver, cifre OG specialtegn? Det er vel brugernes egen sag, om de vælger et usikkert kodeord, og desuden er disse krav ikke garanti for sikre kodeord. Mon ikke der findes flere tusinde derude, der bruger kodeordet "P@55w0rd" til nogle websider?

 • 3
 • 1
#18 Tim Christoffersen

Jo større chance der er for at du selv glemmer koden, jo større er sandsynligheden for at du vælger at skrive den ned. Og dermed stiger risikoen for at andre aflurer den.

Dermed: Sikre kodeord, er kun sikre når det er evigt-huskende nørder der bruger dem ;)

 • 1
 • 1
#20 Jørgen Elgaard Larsen

Vil du ikke nok godt holde op med at lave hjemmesider med en smule tekst i midten og en bred kant udenom? (som f.x v2.dk). Jeg ved godt, at det ser øv ud med alt for bred tekst, men så må jeg resize min browser. Men de der kanter og den faste bredde i midten er noget hø på min mobil.

Det sutter, når du gør dig antagelser om, hvordan ting ser ud på min skærm!

 • 3
 • 0
#21 Casper Kvan Clausen

Det ville også være rart, hvis vi kunne blive enige om ikke at begrænse længden på mine kodeord. Det får de andre sikkerhedskrav til kodeordet til at klinge noget hult, når man begrænser den mest effektive sikkerhedsparameter. Endvidere forhindrer det mig i at anvende samme algoritme til at generere alle mine kodeord.

 • 4
 • 0
#23 Jarnis Bertelsen

Vil du ikke være venlig at stoppe antagelser om hvilket sprog/version jeg ønsker at se en side I baseret på hvor min IP er lokaliseret? Det er ok hvis du laver en antagelse på baggrund af mine browser/os instillinger, men i så fald bør du stadig lade det være nemt at skifte lokalisering på selve siden. Dette vil gøre det lettere for alle, der rejser eller arbejder i udlandet.

 • 6
 • 0
#24 Torben Poulsen

De frustrationer som er blevet postet er isoleret til "World Wide Web" som de fleste nok ved IKKE er det samme som "internettet". Alligevel mener jeg at man bør bruge de korrekte termer for at alt ikke skal gå op i hat og briller, ellers vil folk vel begynde at bruge "internettet" og "Facebook" som synonymer inden længe. Overskriften burde derfor nok havde været "Kære World Wide Web".

 • 3
 • 3
#25 Claus Tøndering

Find ud af at håndtere danske tegn korrekt. Her i 2012 er der stadig mange websider der har problemer med det.

Forleden fik jeg en email med PDF-attachment i min netbank. Emnet var "ændringsmeddelelse", men da jeg åbnede mailen hed den pludselig "ændrinsmeddelelse" (UTF8/Latin1-forbistring), og da jeg downloadede filen fik den navnet ý, slet og ret.

 • 4
 • 0
#26 Deleted User

Du som er i clouden. Led os ikke ind på rick rolls, og fri os fra grammatik- og terminologi politiet.

...Og så kunne det sgu være meget rart, om internettet lige gjorde al javascript til coffeescript, al CSS til sass, og websockets blev praktisk brugbare i alle browsere. Er det så meget at bede om?

 • 0
 • 0
#27 Jan Gundtofte-Bruun

Jeg er pt. i gang med en længere dialog med Brussels Airlines om hvorvidt "mit navn indeholder ugyldige karakterer" --- jeg for min del bedyrer at det gør det altså ikke, måske dog tegn som deres system ikke kan håndtere. Sikke fint at fornærme deres kunder på den måde.

At jeg selv skal eksperimentere med at ændre mit navn for at finde det eller de anstødelige tegn, er heller ikke med til at fremme processen -- det får man nemlig overhovedet ingen hjælp til. Desuden forekommer det mig vældig suspekt, at det er op til mig at finde på et passende alias til min flybillet --- og håbe på at det lovligt!

BA for deres del påstår at de hverken kan lave om på deres system eller ordlyden af deres hjemmeside. Meget kompetent firma, ikke sandt?

 • 4
 • 0
#28 Simon Paarlberg

Jeg syntes også det er en god idé med at rydde op, men det er nok lidt for meget at bede internettet om. En mere realisting idé kunne være at mærke sine sider med tydeligt datomærkninger for hvornår materialet er oprette. Jeg syntes tit at jeg opdager at jeg forsøger at løse nye problemer med 10 år gammel materiale fordi jeg ikke umiddelbart kan se hvornår det er fra. Det kunne også være at en meta-tag med en TTL kunne være en løsning. Den er dog mere teknisk.

 • 2
 • 0
#29 Mark Gjøl

Kære Internet, tak for at du (stort set) har slået Telnet ihjel. Kan du ikke være sød også at dræbe password-beskyttet FTP også? Det er jo slet ikke sikkert, og FTP er en møgprotokol.

 • 1
 • 1
#30 Torben Mogensen Blogger

Ftp er en del af Internettet, ligesom email og usenet nyhedsgrupper. WWW er ikke identisk med Internettet, som også består af f.eks. usenet groups (døende), ssh og email.

Jeg er dog ikke enig i, at ftp er ved at blive dræbt af www. Hvis noget er ved at slå ftp ihjel, så er det nok sftp (krypteret ftp).

 • 1
 • 0
#31 Mark Gjøl

Jeg har ikke sagt at WWW gør noget som helst ved FTP, jeg taler til internettet her. :) Og jeg mener at både FTP og Telnet bør erstattes af SSH (og sftp). For Telnet er det stort set sket alle steder.

I øvrigt er sftp filoverførsel over SSH, mens ftps er ftp med et sikkerhedslag.

 • 2
 • 0
#33 Jesper Poulsen

Lad venligst være med at tvinge mig ind på sider kun til mobile enheder når jeg surfer via en mobil, hvor der ikke er nogen mulighed for manuelt at kunne vælge at se den normal "ikke" mobil side hvis jeg skulle ønske det.

Jeg bruger en browser der præsenterer sig som en desktop-browser - med det resultat, at jeg automatisk får desktop-udgaven af Krak. Krak_desktop er ikke velegnet på en smartphone. :-/

 • 0
 • 0
#36 Simon Paarlberg

Kære Internet. Jeg kunne godt tænke mig at du var mere konsistent i den måde du beder om brugernavn og adgangskode på. Alt for mange gange ser jeg at der bliver bedt om brugernavn og kodeord, brugernavn og password ect.

Jeg vil mene at det på dansk altid burdte hedde brugernavn og adgangskode og på engelsk altid username and password. Jeg ved ikke hvor kodeord kommer ind henne, men det får mig til at tænke på børnenes hemmelige huler. Hvad siger du?

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere