Kære Helge Sander - høring på rekordtid! Forventer du seriøse svar?

Kære Helge Sander

OIO har med tre arbejdsdages varsel indkaldt til høring af Rambøll-rapporten. Jeg personligt er dybt forundret og bekymret over at se en høring over så kort tid.

Det bedste jeg kan nå at gøre pt. er at henvise til at rapporten er blevet diskuteret på version2 igennem den sidste uge, hvorfor jeg henviser til

Desuden skal jeg henvise til mit eget indlæg om forudsætningen for valget af dokument-standarder:

I alle fire referencer er der solide diskussioner fra læserne, som bør tages med i jeres overvejelser.

I bedes ved fremtidige høringer give os lidt længerere frist - denne er under al kritik.

MVH Peter Toft, Mosebakken 23, Greve

Microsoft, IBM, SUN, KMD, KL, hr og fru Danmark, I har nu 7 timer og 5 minutter til at indsende høringssvar.

Hvad kan vi som borgere reelt gøre, hvis det er på den måde beslutninger skal køres igennem. Skriv gerne nedenfor.

/pto

Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Poul-Henning Kamp Blogger

Vi skal naturligvis vælge nogle andre politikere!

Men før det kan lade sig gøre skal vi have nogle kompetente kandidater, gerne nogle der ikke er bogholdere af uddannelse.

..men "uhh nej, jeg er tekniker, ikke politiker, det vil jeg ikke blandes ind i".

Poul-Henning

 • 0
 • 0
#2 Morten Krogh Andersen

Der fleste nørder/teknikere (og håndværkere) kan goidt lide teknik fordi det følger et logisk mønster. Ja der kan være utilsigtet opførsel, men det stadig på baggrund af et logisk mønster. Jeg vil tro at de fleste teknikere gerne så at verden fungerede lidt mere på denne måde. Dvs. at der ligger rationelle og gennemskuelige beslutningsprocesser til grund for de tiltage, love og regler der kommer fra organisationer, myndigheder mv. Vi er mange (tror jeg) der ikke gider en hverdag med rygklapperi/stikkeri, underhåndsaftaler og skjulte dagsordner. Derfor er det svært at mønstre teknikere til politiske opgaver.

 • 0
 • 0
#3 Morten Krogh Andersen

Er det værd at bruge tid på? Bliver svarene taget alvorligt, hvis de ikke passer Hr. Sander og resten af de arrogante adminstratorer der pt. forvalter (skalter og valter?) dette land? Det er faktisk ment som et alvorlig spørgsmål - hvis det kan flytte noget, svarer jeg gerne.

 • 0
 • 0
#4 Deleted User

Det er vel lidt simpelt

Jeg kører ubuntu feisty - og hvis jeg efter nytår kan læse de dokumenter som kommunen skal levere så er det vel ok - og kommunen skal kunne læse mine dokumenter - der IKKE bliver skrevet i xmldoc

og hvis de vælger MS's format må den danske stat vel bare sikre at jeg kan formidle mine tekster videre til kommunen UDEN at skulle ud og købe denne ydelse.

Egentlig er det vel simpelt.

Det frie format skal bare være frit tilgængeligt.

PS - jeg vil gerne komme til høringen med min almindelige pc'er og så kan vi jo prøve i praksis om jeg kan bruge det!

 • 0
 • 0
#5 Leif Lodahl

Til Morten Krogh Andersen: Du kan være sikker på en ting: Hvis du IKKE afgiver høringssvar, bliver du IKKE hørt.

Du skal også huske på, at Helge Sander m.fl. ikke sidder med beskutningen alene. Der er et parlament som har taget nogle beslutninger (bl.a. B 103). Jeg synes den seneste tids udvikling har vist, at det GODT kan betale sig at løfte sin røst. Helges første implementeringsplan blev i første omgang dømt ude.

PS: Du har fortsat to timer. Et høringssvar behøver ikke være fint pakket ind. Send bare en mail med din ærlige meinig. Det har jeg gjort.

Med venlig hilsen Leif Lodahl

 • 0
 • 0
#6 Dennis Nielsen

Thomas Jensen, det er ikke ”det offentliges” ansvar at sikre sig at de kan læse et hvilket som helst format du vælger at gemme dine dokumenter i.

Det er heller ikke deres opgave at sikre at det program eller på den platform du har valgt at benytte, har mulighed for at læse eller gemme dokumenter i den eller de standarder der vedtages.

Ideen med en åben standard har alle adgang til specifikationerne, og at alle derfor i princippet har mulighed for at følge dem. Men der er intet krav om at nogen skal sikre en implementering til netop din platform.

 • 0
 • 0
#7 Deleted User

jeg vil ikke kaste mig ud u en længere åben/friheds debat, men det jeg påpeger er praksis.

MS er og bliver et "halvåbent" format ligemeget hvor meget MS skriger sig hæse med det modsatte.

jeg vil ikke kunne skrive i alle formater, jeg vil bare gerne kunne vælge OpenOffice/Lotus/whatever - og så kunne gemme i det "åbne" format - og der er det at MS's format kan falde igennem.

 • 0
 • 0
#10 Leif Lodahl

Er det ikke underligt at høringsrunden skulle gå hu-hej-vilde dyr, men at ITST tager sig goood tid med at lægge høringssvarene ud på internettet ?

Eller får vi dem at se tre dage før det er for sent ?

Med venlig hilsen Leif Lodahl

 • 0
 • 0
#14 Hans Jørn Storgaard Andersen

.. der er de syndige.

Politikere er sjældent - efter min ringe erfaring - ude med riven, især når det drejer sig om ret tekniske spørgsmål.

Så selvom det er meget sjovt med øgennavne (der er vist også en Helgen i det konservative folkeparti iflg. ATA, så pas på med plagiering, Bent!), så kunne det være nok så interessant at få belyst, hvem der egentlig fører pennen i ministeriet.

Selv en dept.chef tror jeg ikke på i denne "lille" sag - igen: Vi mangler information om embedsvældets funktionalitet i et moderne demokrati.

 • 0
 • 0
#15 Peter Toft

Som Hans skriver det, så tror jeg du rammer sømmet nogenlunde rent. Der er meget embedsmands-arbejde i dette og noget af det er fint hurtigt og grundigt, andet er med vilje LANGSOMT. Jeg husker tydeligt den en af de forrige embedsmænd i VTU som håndterede open source - meget meget langsomt. Samme person er vist nu hos Microsoft... Han gjorde det effektivt langsomt.

Jeg kommer klart til at tænke på "javel hr. minister"-serien - guld værd...

Ministerens indflydelse er der, men han/hun kan slet ikke klare alt alene. Embedsmændene er en stor del af det - MEN ministeren har ansvaret!

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere