Justitsministeriets allernyeste logo

Kammerater! Vi må stå sammen!

Jeg kan ikke sidde jeres skingre stemmer overhørig, jeg har nu brugt flere timer på at grafikificere et nyt logo til justitsministeriet på baggrund af jeres bedende kommentarer.

Det første er det runde logo, som nu har fået skæg og briller, samt et mere fængslende (ordspil utilsigtet) slogan "FOLKETS UVIDENHED - VORES STYRKE". I øvrigt et slogan, som for nogen vil give stolte, royale associationer til Kong Frederik den 7.'s valgsprog "Folkets Kærlighed, min Styrke". Den blå rand i logoet er blevet skiftet ud med en sort farve for at signalere slagkraftighed. Og så matcher det sorte så fint med farven på jakkesættet på PET-agenten med det robuste kæbeparti. Bogstaverne og de to ringe har jeg ladet være i guld, for det vil se så fint ud, hvis man vælger at få logoet broderet. Det være sig på et stykke tøj eller en computertaske, eller hvor man nu synes, det passer.

justitsministeriets allernyeste logo

Bumber sticker

Som ekstra bonus har jeg lavet en bumber sticker.

justitsministeriets nye allernyeste logo bumper sticker

Mit udgangspunkt er Perceptors design; et design, som de er meget stolte af, når de selv skal sige det:

*Vi er stolte af at stå bag Justitsministeriets nye logo, for her var designopgaven og udfordringen ganske særlig. På en og samme tid skulle vi nydesigne logo og kongekrone og sikre, at Justitsministeriet som historisk og nærmest legendarisk institution stadig kommunikerer tradition, stabilitet og korrekthed.*

Jeg har derefter givet det et mere tidssvarende udtryk, for som Justitsministeren ville sige: "Vi lever i nye tider", og jeg synes, at jeg har fanget Justitsministerens ånd med dette moderniserede logo. Det er som sagt en bumber sticker, som man kan klistre i sin bagrude eller på sin kofanger. Eller bruge den til at dække rustpletter på sin gamle, afgiftsplagede bil. Mulighederne er igen mange, og jeg har ingen fine fornemmelser.

Da jeg ved, at der er lige så mange ønsker som kommentatorer, så har jeg valgt at lægge Adobe Illustrator-filen tilgængelig på interwebben, så kan du jo selv downloade den og modificere den, som det nu passer dig.

Slå dig løs:

justitsministeriets-logo.ai

justitsministeriets-logo-bumper-sticker.ai

Gordon Flemmings billede
International Man of Computer Business. It- filosof, strateg og columnist. Hands-on problemknuser uanset teknologi og tager over, når eksperterne har givet op. Elsker lugten af brændt Pertinax om morgenen. Gordon er en af Danmarks (måske) ældste iværksættere.

Kommentarer (25)

Anne-Marie Krogsbøll

Begge logoer er rigtigt flotte og slagkraftige, så nu er der en tvingende grund, til, at jeg får udskiftet min strejkende printer, og efterfølgende får sat mig ind, i hvordan man printer "bumperstickers".

I mangel af en bil at sætte dem på, må jeg finde alternative anbringelsesmuligheder - Vinterjakken? Cykelskærmen? Fakta-skiltene? Panden?
Kun fantasien sætter grænser.

Lad os alle gå i gang med at blive synlige i gadebilledet og få startet en ny folkebevægelse.

Gordon Flemming Blogger

Anne-Marie,

Selv om jeg beundrer dig egagement, så er der lige en teknikalitet, der gør en "folkebevægelse" mulig - og det er at pøblen er med på den.

Lige nu har pøblen intet incitament til at tilslutte sig en folkebevægelse: Danskerne har stor tillid til politi og domstole og EU og USA klar med ny aftale om data-trafik: Slut med snageri i dine Facebook-data

Så jeg tænker mere at vi skal over i noget i stil med "Den Danske Modstandsbevægelse" først. Dernæst tror jeg ikke man skal lægge sig fast på en mærkesag som overvågning, der er mere i det: Hele den uhumske kommunistiske mentalitet der gennemsyrer magtapperatet. Det er min mening som fungerende Propaganda Minister.

Mht. print. Så er det nemmest og billigst at få printet det ude i byen. Til alt andet en stof, så kan man bare bruge f.eks. vistaprint.dk - og til stof, så har jeg meget gode erfaringer med clothes2order.com

Anne-Marie Krogsbøll

Tak for svaret, Gordon:

Hele den uhumske kommunistiske mentalitet der gennemsyrer magtapperatet


Var det lige en kommentar til min post her? :-) Eller hentyder du kun til de voldsomt totalitære tendenser, som kommunistisk mentalitet nogle gange følges med? Der kan vi godt blive enige, men den slags tænkning trives også på den anden fløj - se bare på Pind, som ingen vel vil beskylde for at være kommunist! (det var nok også det, du mente, tænker jeg?)

Mht. modstandsbevægelse så synes jeg stadig, at demokrati er det mindste onde, selv om det i disse mørklægningstider er opad bakke med det "frie" og "oplyste". Men dine bumperstickers spredt i gadebilledet kunne da være med til at gøre problemerne mere synlige for alle dem, der lider af overdreven tillid.

Gordon Flemming Blogger

Kim,

Du lever i den frygt som kommunisterne har skabt omkring IP (Intellectual Property), i england skal du snart have rettighedshavernes accept før du må tage et foto af deres værk f.eks. bygninger.

Jeg velkommer enhver der prøver at krænke min ytringsfrihed under påskud af IP.

Jeg giver naturligvis efter for trusler, hvis jeg har tillid til at den der fremsætter dem, også kan og vil implementere dem.

Gordon Flemming Blogger

Anne-Marie,

Var det lige en kommentar til min post her? :-) Eller hentyder du kun til de voldsomt totalitære tendenser, som kommunistisk mentalitet nogle gange følges med?

Det sidstnævnte.

Jeg bruger "Kommunist" som et slags fællesbegreb om stort set de fleste -ister, f.eks. Facist, Socialist, Nazist, Kommunister, Medister.

Men jeg har ikke noget udestående med "Kommunister", de er jo også søde almindelige mennesker som dig og mig - Jordens Salt. Det er først når de ikke respekterer mit slogan "Lev, og lad leve", der opstår gnidninger.

se bare på Pind, som ingen vel vil beskylde for at være kommunist!

Se ovenstående.

Mht. modstandsbevægelse så synes jeg stadig, at demokrati er det mindste onde

Jeg er egentlig bedøvende ligeglad med hvilken stryreform man vælger, bare man følger mit motto. Det ene udelukker ikke det andet.

Alex R. Tomkiewicz

Da jeg gik ind på Perceptors side for det nye logo, så var min første naive tanke at hele billedet var det nye logo, og derfor var min første tanke … Smoke Screen.
Og det er måske ikke helt upassende.

I øvigt - når man søger på Google billeder efter 'justitsministeriet logo', så ligger dit bumper sticker logo lige efter det helt officielle. Godt gået.

:-)

Gordon Flemming Blogger

Rasmus,

Det trigger osse min OCD, men jeg begyndte at få ufriville ticks da jeg skulle få den tekst til at passe. Af hensyn til mine nærmeste omgivelser opgav jeg foretagnet.

Men du kan jo bare downloade en gammel crack'et version af illustrator, det kommer du nok ikke i fængsel for. Eller du kan leje Illustrator hos Adobe for Kr. 186

Rasmus Rask

Det trigger osse min OCD, men jeg begyndte at få ufriville ticks da jeg skulle få den tekst til at passe. Af hensyn til mine nærmeste omgivelser opgav jeg foretagnet.

Men du kan jo bare downloade en gammel crack'et version af illustrator, det kommer du nok ikke i fængsel for. Eller du kan leje Illustrator hos Adobe for Kr. 186

Jeg brugte Inkscape (open source) til at flytte stjernen. Ironisk nok var det mere besværligt (med min manglende erfaring) i Illustrator, da stjernen er en del af samme tekstobjekt som "vores styrke" men ikke "uvidenhed".

Inkscape kan dog ikke gemme i Illustrator format, så her er resultatet i SVG: http://www.megafileupload.com/65fv/justitsministeriets-logo.svg

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer