Jeg søger nyt job !

Wauv - interessante tendenser i jobmarkedet for tiden.

Danske IT virksomheder ser ud til at have nok at lave trods den evigt nærværende (eller blot konstant omtalte?) krise, så naturligt nok kæmper de for at tiltrække de eftertragtede kløgtige IT folk derude på markedet.

Virksomhederne arbejder på højtryk for at lave strategier og lægge planer for hvordan de nu skal *brande *sig selv over kandidaterne.
Jobannoncerne bliver mere og mere kreative i valg af formuleringer, så man nu skal "have lidenskab for" en given teknologi eller løsning. Eller også skal man være en "Ildsjæl" - og hvem vil ikke gerne passe ind i den slags begreber, det er der da lidt spræl i ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4d6422f04.gif" alt=")

Imens hos de ansatte

Mens cheferne prøver at holde hovedet koldt, styre skibet i havn og undgå mytteri, så har de ansatte travlt med at blotlægge hvad der virkelig foregår inde i virksomheden - og hos dem selv.

Jeg har pløjet en del danske udviklerblogs igennem på det seneste og der er en stigende tendens til at man gladeligt fortæller åbent om sine arbejdsoplevelser INKLUSIVE at man måske i realiteten er gået hen og blevet dødtræt af sit job.

Nogle går så langt som til at søge job via deres blog og i enkelte tilfælde har jeg set opslag på LinkedIn i stil med "Jeg trænger til nye udfordringer - har du et job til mig ?"

Kenns fine indlæg om sit jobskifte er også et glimrende eksempel på, at virksomhederne ikke kan gemme sig mere. Sandheden VIL ud ! ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4d6422f04.gif" alt=")

You can run, but you can't hide

Man kan ligefrem høre cheferne i danske IT-virksomheder tænke så det knager.
Hvad kan de gøre for at styre den gale hob (af folk som de er dødafhængige af....) ''?

Kreative initiativer som at forbyde de ansatte at gå til konferencer af skræk for rekruttering holder ikke en meter - networking finder vej ind i virksomheden uanset hvor de ansatte fysisk befinder sig.
Så lad dog endelig være med at nægte jeres ansatte at gå til konferencer - det har den helt modsatte effekt af hvad I regner med.

Andre klassiske tricks er medarbejderaktier eller fastholdelsesbonus (bliv et år mere, så får du en ekstra månedsløn) - disse virker som regel fordi alle kan relatere til penge, men det bør ikke være det eneste der får en til at blive i et job synes jeg.

Det bliver interessant at se om tendensen med åbenheden blandt de ansatte fortsætter - og så glæder jeg mig personligt til at se næste skridt i tendensen, nemlig at folk live blogger eller Twitter fra deres kommende jobsamtaler ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4e398ff7b.gif" alt=")

PS: For god ordens skyld: JEG søger IKKE nyt job ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4d6422f04.gif" alt=")

Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Slet Mig nu

Jeg har altid undret mig over, at der ikke findes udvikler-rettet job-sites, som tager udgangspunkt i at et jobskifte er en forhandling. Forhandling er i en nøddeskald: hvis du sælger mig X så sælger jeg dig Y - byttehandler, partnerskaber, ... For et job site kunne dette være:

Jeg vil gerne arbejde med cloud computing og JEE, inden for finanssektoren og have en stilling hvor jeg kan tage ansvar for arkitekturen samt beskæftige mig med team ledelse. Jeg har flere års erfaring med teknisk arkitektur indenfor XYZ og agile projektledelse.

Det vil være langt mere interessant end de nuværende jobopslag: hvis du skal have et job så skal du have 15 års erfaring med disse 50 forskellige ting, være 25 og ellers være anderkendt i branchen. Derudover skal du sende mig dit CV, lade det være lidt tiltrækkende og ellers være god til at sælge dig selv ved 2 samtaler og en personlighedstest.

Ken.

 • 0
 • 0
#2 Rasmus Kaae

Så er det fordi du ikke har afsøgt markedet. De fleste job-sider har en service hvor du indtaster dit CV og en kort beskrivelse. Dette net-cv bliver sendt til virksomheder/head huntere ...

Personligt er jeg også i mod disse personlighedstests. De er intetsigende og bliver i mange tilfælde kun brugt til at føre statistik over hvem man ansætter.

 • 0
 • 0
#4 Bo Andersen

Jeg er en stor tilhænger af, at man taler åbent om sit job - til gavn for andre som overvejer at søge job i virksomheden. Normalt er det arbejdsgiveren, der har de gode kort på hånden. Jobsøgeren sender CV, anbefalinger og stiller sig til rådighed for et interview.

Hvad ved jobsøgeren om virksomheden, chefen og eventuelle kollegaer? Normalt meget lidt. Man har kun de pæne ord fra stillingsopslag og fx web-side.

Ved at sige ja til et job investerer jobsøgeren sit liv i virksomheden, men gør det normalt på et meget ringe grundlag. Og viser det sig fx at chefen er dårlig, kan det få fatale følger for jobsøgerens liv.

Jeg har lavet en hjemmeside for at afhjælpe den ubalance, der er i jobsøgningssituationen: http://www.godtjob.net . Her kan man få svar på nogle af de vigtige spørgsmål vedr. virksomheden, som man normalt først erfarer, når man er blevet ansat - og så kan det være for sent. Men hjemmesiden kommer kun til at fungere, hvis vi lægger vurderinger af virksomheder ind. Så gør det!

 • 0
 • 0
#5 Deleted User

Når jeg slår op på jobfinder, er der 7 jobs, indenfor elektronik, og 21 jobs indenfor IT. Nogle af jobs'ene er ens.

Hvor mange arbejdsløse der er, ved jeg ikke præcis - men indenfor det sidste år, har over 400.000 været berurt af arbejdsløshed. Og antallet af arbejdsløse, er på vej hen over ca. 100.000.

Min konklussion, er at der trods en lav arbejdsløshedsprocent, er meget få jobs, til de arbejdsløse som er - og måske er antallet af ansøgere per jobs endog større end førhen.

Det betyder igen, at det kun er plads til de bedste af de bedste. Nogle, vil komme i job hurtigt. De har de rette kvalifikationer, og rette karakterer. Måske har de også gode talegaver, og er dygtige til at sælge sig selv ved jobsamtaler. På den anden side, vil der altid eksistere den modsatte type - som måske har lavere karakterer, og er dårlige til at sælge sig selv. Hvordan skal de have en levende chance, når der altid er mange ansøgere på en stilling, og dermed mange som er dygtigere, og mere kvalificeret end de er?

Som jeg ser det, vil vi altid have arbejdsløse. Og antallet er på vej op. Nogle får jobs - og andre får det aldrigt. Fordi, de simpelthen ikke er typen, som erhvervslivet kan bruge.

Som jeg ser det, er det nødvendigt, hvis vi skal bringe arbejdsløsheden ned, at f.eks. det offentlige forskelsbehandler, med henblik på at få langtidsarbejdsløse i jobs, og helst indenfor områder, hvor de arbejdsløse kan bruge deres evner. En mistet evne, er en mistet person. Intet arbejde, er noget værd, hvis man ikke kan bruges til det, man er dygtigst til. Det er måske svært at forstå, for dem der aldrigt er blevet sat til ting de ikke har været egnet til eller kunnet, og hvor at de tydeligt har følt, at jobbet kun har haft et formål - at mobbe dem, så meget som muligt, og udkøre dem psygisk. De arbejdsløse, får oftest lavere løn, og bør have et job, de føler sig dygtige til. Oftest, har de ringere selvværd end andre, og dette gøres endnu værre og forstærkes, i et dårligt job.

Som det er nu, er der nogle, der nemt får job - og andre, der simelthen aldrigt vil få et job.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere