Træk et lod...

Lige nu er min inbox lidt forstoppet efter sommer-"ferien" og blandt de mange emails der skal tages stilling til, er et antal der inviterer mig til at komme og holde foredrag forskellige steder.

Nogle invitationer er naturligvis et automatisk ja, enten per tradition (The Camp) eller fordi folk lokker med at vise mig noget spændende de roder med (lidt nørd har man jo lov at være)

Så er der dem der bare skal bruge en giraf, f.eks til firmaets "strategiweekend" på Nyborg Strand. Typisk kan man genkende dem på sætningen "Vi har hørt så meget godt om dig..." og at email'en er fyldt med HR/PR sprog.

Jeg er altid fristet til at henvise til den glimrende Zoo i Odense, men har endnu ikke været uforskammet nok til at gøre det.

Det er også hurtigt klaret hvis det drejer sig om Argentina og den slags steder, udsigten til at tilbringe et døgn i fly, lufthavne og sikkerhedscirkus kræver mere motivation end de fleste konferencer kan lokke med.

Men så er der resten, alle de foredrag jeg faktisk gerne vil holde.

Hvis jeg sagde ja til dem alle, ville det pt. kunne blive til et foredrag hver 3 uge og det kan jeg ikke levere.

Det ville simplethen blive noget venstrehåndssjusk.

Et foredrag kræver at jeg bruger tid på at forberede mig og tænke over hvem jeg taler til og hvad jeg vil have dem til at tænke over, ellers får jeg ikke noget ud af foredraget.

For tiden er det naturligvis Varnish der trækker og faren for at rende ind i de samme tilhørere i Baltimore, Herlev og Frankfurt er ikke overvældende, så selvfølgelig kan man i noget omfang genbruge slides osv.

Men ikke for mange gange, før man risikere at ende som en anden RMS der ikke har sagt noget nyt i årevis.

Problemet er ikke så stort at jeg behøver at bruge Neil Gaiman løsningen men jeg har brug for at finde en eller anden måde at vælge, for jeg har det elendigt med det og endnu værre med at overbringe de dårlige nyheder og alt for ofte ender det med at jeg slet ikke får svaret før det er for sent, hvilket jeg naturligvis skammer mig over.

Jeg er oprigtigt fristet til simpelthen at gøre det til et lotteri, men er lidt bange for at folk ville blive fornærmede og holde helt op med at invitere mig til at holde foredrag...

æv... #problemerskolenikkeforberedtemigpå

phk

Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Klavs Klavsen

Lige præcis med konferencer som (hvis jeg forstår dem ret) har til formål at dække det samme - hvor det altså ikke er tiltænkt at man deltagerne vil deltage i mere en én af dem, der er det vel rimeligt nok at genbruge foredraget. Du kunne jo sige at du ikke havde tid/overskud til at lave et nyt foredrag, men gerne holder det samme som du holdte på den anden konference.

  • 4
  • 0
#2 Martin Bøgelund

Her i min sommerferie har jeg hevet en bog[1] jeg aldrig fik læst, ned fra hylden. Den handler om præsentation.

Den siger en del ting om hvad en foredragsholder bør gøre - nogle af de vigtigste ting er, at man sætter sig ind i hvem publikum er, målretter præsentationen til publikum, og indøver præsentationen grundigt. Selv ved genbrug af en tidligere præsentation skal man gennemarbejde sit materiale og tilpasse det til en opdateret verden og et opdateret publikum.

En taler skal gøre sig fortjent til publikums opmærksomhed, hedder det.

"Yeah, rigth! Det er der bare ingen der gør - ihvertfald ikke i dagens DK."

Jeg synes det er helt igennem fantastisk, at Poul-Henneing ikke er så opblæst, at han tænker folk kommer for at høre på ham, men at han i stedet ønsker at gøre sig fortjent til publikums opmærksomhed, og vil give dem fuld valuta for den tid de investerer i hans foredrag.

I stedet for at bede Poul-Henning om at sænke sit niveau, synes jeg man bør se på hans tilgang som et eksempel til efterlevelse.

Det løser så ikke hans aktuelle udfordring - i første omgang.

Men hvis foredragsholdere havde samme integritet til at respektere deres publikum lige så meget som Poul-Henning, kunne det jo være at det ville tage noget af presset af ham, simpelthen fordi der blev flere foredragsholdere som man ønskede at invitere, fordi de kunne begejstre deres publikum, fremfor at lire den samme smøre af for et saftigt beløb.

[1] http://bogtikken.dk/product.asp?product=33292 "Alt om præsentation" Antony Jay & Ros Jay.

  • 1
  • 0
#5 Markus Hornum-Stenz

Retarded Mouth Syndrome? Return My Serve? Ret Meningsløst Sludder?

For en gangs skyld en PHK post hvor jeg kan følge med hele vejen og så alligevel en forkortelse som jeg ikke kan google mig til meningen af.

HLP PLZ...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere