Jeg flytter hjemmefra

Det er er par måneder siden at jeg opgav af køre hjemme-server. Min ADSL-linie er noget hø især fordi jeg
maximalt kan køre 0.3-0.5 MBit/sek i upload-hastighed stabilt. Jeg er nu ved at flytte de sidste ting over på min virtuelle Linux-maskine på Internettet.

I det næste par blog-indlæg regner jeg med at skrive om en del af de "småproblemer" og løsninger, jeg er nået frem til.
Jeg regner med at skrive meget "hands-on" så andre, der selv vil lave server kan følge med.

 • Valg af server-OS-type, overvågning og administration i dagligdagen. Spoiler-alert: Debian :-)
 • Min server skal have web-server for en række domæner. Et af dem skal være lidt bedre beskyttet - så SSL ind på den.
 • Jeg vil have en web-mail (netop denne skal have SSL pga. password login)
 • Jeg vil have en IMAP (og IMAPS) backend-mailserver til mails
 • Jeg skal synkronisere mine gamle emails fra en IMAPS-server til den nye IMAPS-server.
 • Jeg vil kunne tilgå IMAP-serveren udefra med kryptering på f.eks. fra min mobil.
 • Jeg vil kunne sende emails fra min mobil uanset hvor jeg er - derfor vil jeg gerne have en SMTP server med (sikret) login.

I er velkomne til allerede nu at komme med indspark til alt dette, men ellers skyd løs til de kommende blog-indlæg.
Jeg forventer, at der kommer 2-3 per uge i denne serie.

/pto

Kommentarer (30)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Michael Bisbjerg

Hvis man mangler steder at hoste, så kan jeg varmt anbefale low-budget siderne.

Jeg får pt. hostet en server hos LusoVps, prisen er 10€ eks. moms pr. måned, og for det får jeg en VPS i Frankrig med noget CPU, 1 GB Ram, 50 GB Hdd samt en 100 Mbit linje samt en public IP (ingen NAT).

Jeg har hentet til den med 100 Mbit fra Sourceforge (f.ex.), og har sendt til Danmark med 2-4 MB/s (en 40 Mbit her).

https://www.lusovps.com/ https://www.lusovps.com/vps-linux-france.html

Men der er masser af lavpris steder :).

 • 2
 • 0
#2 Michael Iversen

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvad prisen sådan cirka er. Er det i samme leje som Michael B. nævner, eller (formentlig) mere ?

Er der i øvrigt andre der har erfaringer med hosting af virtuelle linux servere til en relativt fornuftig pris..? Smid også gerne et par links.

I mit tilfælde vil vægten være lagt på at Linux serveren kan afvikle scripts (også v.hj. af cron), kører AMP (P=PHP/Python, helst begge) og har ca. end 100GB plads plus mulighed for en "fornuftig" trafikmængde.

 • 1
 • 0
#3 Martin Hundebøll

Jeg har lige så lige (som: i dag) opsat en ny virtuel server hos hetzner.de med følgende services: * http(s) * smtp(s) * imap(s)

Til det har jeg brugt følgende software: * Arch Linux (min hverdags distro) * nginx (min low-budget vServer har kun 1024 MB RAM) * postfix * dovecot * roundcube webmail * vimbadmin mail admin * wordpress blog

Jeg har lige migreret fra en vServer hos leaseweb, som led under en default ubuntu server fra 10.04, hvilket er lidt gammelt og pressede de 512 MB RAM jeg havde hos leaseweb.

Det har taget det meste af en dag at opsætte de forskellige services og emigrere mails, men jeg er ganske tilfreds med resultatet.

Prisen hos hetzner.de er 12.90€ per måned, men den fås også med 512 MB RAM for 7.90€.

 • 2
 • 0
#4 Marc Barnholdt

Azure er også et alternativ. Jeg bruger 100 kr. Per måned, på 768 mb ram, 126 Gb plads og Windows. Linux er ikke væsentligt billigere, da det er maskinen og ikke system der bestemmer. Jeg bruger en del trafik, så derfor det lidt høje forbrug. Jeg vil dog sige at oppetid er latterligt høj og internettet tilgås med 1Gb linje.

 • 1
 • 0
#5 Tommy Bell

Jeg er før brugt Rackspace, der har jeg været rigtigt tilfreds, og har kun oplevet 100% oppetid for mit vedkommende.

Jeg kunne mægtigt godt tænke mig at blive uafhængig af mit købte webhotel, og få mig over på min egen server - men jeg er noget rusten i hvordan jeg gør i forhold til at flytte domain og alle de mails jeg har på mit nuværende domæne.

 • 0
 • 0
#7 Michael Harly

Jeg har et par server kørende hos dem Og som sagt ovenfor rigtig professionelt personale Prisen også overkomligt 10% rabat hvis man betaler for et år og man kan vist prøve en server i 30 dag og kan købe ectaa hvis man rammer mod loftet

 • 1
 • 0
#9 Carsten Gehling

eg har lige så lige (som: i dag) opsat en ny virtuel server hos hetzner.de

Jeg har brugt Hetzner.de siden januar, og jeg tror at der kommer til at gå meget længe, før jeg ser mig om efter en anden hostingpartner.

Det virker bare det skidt - både deres virtuelle og fysiske servere, du har en kontrol over dem, der fungerer knaldgodt. Deres supportafdeling er hurtige og effektive.

/ Carsten

 • 2
 • 0
#12 Pelle Söderling

Også en vote for Hetzner herfra - har haft 3 root servere hosted hos dem i ca. 12 måneder nu, ingen udfald eller problemer og super adgang til serverne med KVM-over-IP, så selv i et nødstilfælde kan du have så tæt på fysisk adgang til serverne som det nu engang er muligt (også rart til OS installs eller hvis man vil konfigurere BIOS etc.)

(Her er vi dog i en lidt anden priskategori end de virtuelle til 7-12€/mnd)

 • 0
 • 0
#13 Jørgen Elgaard Larsen

Husk at sætte din SMTP-server til at lytte på en ikke-standard port også. Så virker der også selvom du sidder på en forbindelse, hvor de har lukket for port 25.

Min SMTP-server er sat op, så den lytter efter almindelig trafik på port 25, mens ikke-standard-porten kun vil snakke med dem, der logger ind.

 • 0
 • 0
#19 Rune Thor Mårtensson

Hvis du har behov for certifikater til SSL, så tilbyder http://www.startssl.com gratis certifikater, som understøttes på de fleste nyere platforme. Windows XP før SP2 har problemer men ellers burde det virke.

@Peter Toft: Har du gjort dig nogle tanker om redundans i forhold til mail? Efter mine erfaringer er det ofte uheldigt, at "kun" have én mailserver til at modtage post på.

 • 1
 • 0
#20 Thomas Kjeldsen

Jeg har brugt Hetzner.de siden januar, og jeg tror at der kommer til at gå meget længe, før jeg ser mig om efter en anden hostingpartner.

Som altid husk at tage backup :-)

Jeg har prøvet at miste et filsystem på en virtuel maskine hos Hetzner, tilsyneladende pga stor i/o aktivitet hos naboerne. Denne ser ud til at være relateret: http://serverfault.com/questions/387565/heavy-disk-write-on-a-debian-vps...

Min maskine fungerede som MX (lav traffik) og efter anbefaling fra hetzner havde jeg tidligere justeret /sys/block/sda/device/timeout. Alligevel endte det med et korrupt filsystem.

Men det er billigt! :-)

 • 0
 • 0
#23 Christoffer Thomsen

Hosting kan fås meget billigere end de ovenstående eksempler. http://lowendbox.com har mange gode tilbud fra forskellige udbydere. Jeg har selv en 128 MB OpenVZ-VPS hos Ramnode til ca. 15 USD per år (den alm. pris er 24 USD pr. år, men jeg brugte rabatkoden "wownum1" (38 % rabat), som blev oprettet i forbindelse med at de blev kåret som den bedste host på lowendbox.com). Det er 1.24 USD per måned (lidt under 7 DKK per måned). Det er mindre end hvad en halv liter mærkecola koster!

Den havde godt nok nogle problemer i august (det var noget med et defekt RAID), men siden har den kørt upåklageligt.

Jeg vil anbefale alle, der er på udkig efter en VPS, at tage et kig på lowendbox.

 • 0
 • 0
#24 Morten Christensen

Efter runden om emnet i maj fandt jeg igennem Lowendbox.com et tilbud fra ChicagoVPS.net. 2 G ram 50 G hdd 2 TB bandwith openVZ med Ubuntu 12.04 (men med en 10.04-kerne) 2 offentlige IPv4-adresser.

til 40 $ om året.

Det er jo billigt. Til gengæld er kvaliteten derefter. Kort efter start blev hele deres system hacket, og jeg måtte efter over en uges ventetid starte helt forfra. På det seneste er den virtuelle maskine 3 gange umotiveret lukket ned, og har skullet gen-bootes manuelt via et web-interface. Det sidste siger de i en supportticket skyldes "some hardware issues over the node". Nu skulle de have sat min VPS til automatisk at reboote.

Men til den pris skal man ikke være ret meget pilfingret for at det er meget sjovere end et web-hotel.

 • 0
 • 0
#28 Georg Sluyterman

Jeg har også en virtuel server hos Digital Ocean og er fuldt ud tilfreds med dem, bortset fra at de kun har support for IPvLegacy (IPv4), så pt. må jeg nøjes med en he.net IPv6-tunnel. De arbejder dog på IPv6-support.

Husk iøvrigt at tage backup af din server og dine e-mails. Det kan være en god idé at gøre det til en computer derhjemme eller hos en udbyder der uafhængig af der hvor du har din mail-server hosted. Det er set før at en udbyder går konkurs eller får lavet en fejl så alle ens data er "væk".

 • 0
 • 0
#30 Martin Kiefer

Hej.

Jeg har vagt at bruge ovh.com til mine VPS'er fungerer upåklageligt, eneste ulempe er at ovh.com er på fransk når man skal bestille. Det er en anelse billigere at bruge den franske side en ovh.co.uk...

Kan også anbefale StartSSL til gratis SSL, eneste ulempe jeg har oplevet ved dem, er at de ikke husker, at de skal huske mig på, at jeg skal huske at læse de mails de sender når et certifikat er ved at udløbe ;-)

/Martin

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere