henrik knopper bloghoved

Jeg er den sidste i byen der ikke har mobiltelefon og jeg er stolt af det...

Ret uinteressant information, ikke?

Udover - naturligvis - at det er løgn.

Det er lige som om de dage hvor man man kunne lave et statement ud af sit forhold til mobiltelefoner er ovre.

Der er stadig mange der kan lære hvordan man bruger dem i det offentlige rum, men det er en helt anden historie. Mobiltelefoner er så almindelige at vores måde at lave aftaler på har ændret sig efter de nye muligheder.

Jeg ved ikke om det er godt eller skidt. Sådan er det bare.

Jeg har det lige sådan med sociale medier. De er der, de er næsten lige så udbredte som mobiltelefoner og de er ved at overhale tv som det foretrukne tidsfordriv.

Hvilket statement er der i at sige at man ikke gider lege med?

Ligesom med mobiltelefoner er der er en del mennesker der godt kunne lære lidt om spillereglerne når man bevæger sig i det offentlige rum. Faktisk endnu mere her fordi disse medier har en uendelig hukommelse. Så min advarsel fra sidste år vil jeg stå ved - man skal tænke grundigt over hvad man offentliggør.

Men at lade være med at være til stede fordi man er bange for ikke at kunne styre sine udtalelser' Eller synes andre siger dumme ting' Hmmm.

Det er en vindmølle jeg ikke kan se ideen i at kæmpe imod.

Kan du?

Kommentarer (26)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Therese Hansen

Jeg er meget enig i din betragtning om lighedspunkterne omkring sociale medier og mobiltelefonen - og før mobiltelefonen var det måske fastnetstelefonen eller det der nymodens internet. (Og lad nu være med at prale her på version2.dk af at du ikke bruger internettet :-)).

(Det skal siges at jeg i mange år var ganske stolt af at være en af de få uafhængig af en mobiltelefon, men nu er jeg kommet med - og det er jeg altså også på nogle af de sociale medier.)

 • 0
 • 0
Carsten Jensen

Ikke at have mobiltelefon er ikke det samme som ikke at kommunikere med andre mennesker, og ikke at være på Facebook er ikke det samme som ikke at være social.

Så når nogen siger de ikke gider lege, kan der udmærket være det statement, at de ikke gider lege med akkurat her på denne eller hin konkrete legeplads, men ikke nødvendigvis at de slet ikke gider lege.

Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvor mange der rent faktisk bruger tid på de sociale tjenester du tænker på, men jeg kender personligt en del, som ikke gør. F.eks. fordi de har andre ting, som fylder deres dagligdag eller fordi de ikke synes de bliver tilstrækkeligt underholdt.

 • 0
 • 0
Jesper Lund Stocholm Blogger

Det som irriterer mig allermest, når jeg ramler ind i sådan en samtale (med de sociale mediers udgave af "De sidste dages hellige") er, at når de forsøger at argumentere for, at de ikke er på Facebook, så ligger der implicit en anklage i den tid vi andre "spilder" på disse sites og dermed underforstået, hvor meget mere kvalitetstid de bruger på venner og familie i stedet.

Kommentarer som kan få mit pis i kog:

"Jeg har ikke behov for at udstille mig selv på den måde"

"Jeg har hørt om nogen, der bruger timer om dagen på det - og det har jeg altså ikke tid til"

"Jeg vil hellere tage telefonen og ringe eller mødes"

"Hvad skal jeg dog bruge det til, hvad mine klassekammerater fra 1989 går og laver?"

"Er du ikke klar over, at Facebook ejer de oplysninger du lægger op?"

Grrrrrrr ... ¤%"¤#&¤%&#

Jeg synes, at det er fair nok at vælge ikke at være på Facebook, Myspace eller Twitter, men lad være med at få det til at fremstå som at det så gør dit liv sååååååå meget mere indholdsrigt end mit.

:o)

 • 0
 • 0
Peder Mikkelsen

Jesper Lund Stocholm skrev:

Kommentarer som kan få mit pis i kog:

"Er du ikke klar over, at Facebook ejer de oplysninger du lægger op?"

Det er da ikke noget at tage på vej for, jeg bruger samme argument til at fortælle folk hvorfor jeg ikke bare smider alle billeder jeg har liggende op på Facebook.

Argumentet er da noget bedre end de andre du nævner, om ikke andet lægger det op til at vedkommende har tænkt lidt over det og måske endda læst EULAen.

Men ok, jeg bruger ikke min profil til ret meget andet end at fortælle folk som måske kan have brug for at vide når jeg tager på nrgi park og råber god saglig kritik efter spillere fra AGF.

 • 0
 • 0
Anonym

Jesper,

Det rager mig en hujende fis hvad du og andre første dags hellige bruger Facebook til, så lad urinen boble.

Ikke at jeg er specielt stolt af ikke at have en Facebook profil, har bare ikke lige haft tid.

Det virker næsten som om du syntes at Facebook burde være en integreret del af CPR-registeret ?

Gør det mig til en fodslæbende dinosaur i dine øjne, so be it. Jeg bestemmer vel selv hvilke klubber jeg melder mig ind i ?

 • 0
 • 0
Dennis Krøger

De eneste grunde jeg kan se noget galt i, er de to første, fordi der implicit ligger en slags anklage om at DU spilder din tid derinde.

De næste to er da helt legitime grunde til at personen ikke er interesseret i at være med, og den sidste er en god grund til ikke at lægge noget som helst personligt på Facebook eller andre sites med en lignende politik.

Ingen af dem kan jeg se som en fremstilling af at personens liv er mere indholdsrigt end dit. Ok, måske er de første to på vippen.

 • 0
 • 0
Jesper Lund Stocholm Blogger

Kim,

Det rager mig en hujende fis hvad du og andre første dags hellige bruger Facebook til, så lad urinen boble.

Der er nu ikke specielt meget "førstedagshellig" over mig og Facebook. Jeg troede faktisk, at jeg havde været "næsten fra begyndelsen", men jeg fandt for en måneds tid siden ud af, at jeg oprettede mig i november 2007. Faktisk så har jeg fundet ud af, at jeg bruger Facebook mindre og mindre.

Ikke at jeg er specielt stolt af ikke at have en Facebook profil, har bare ikke lige haft tid.

Og det er jo lige som det skal være.

Det virker næsten som om du syntes at Facebook burde være en integreret del af CPR-registeret ?

Det har jeg svært ved at se i mit indlæg - jeg mener det i hvert fald ikke.

[qute]Gør det mig til en fodslæbende dinosaur i dine øjne, so be it. Jeg bestemmer vel selv hvilke klubber jeg melder mig ind i ?[/quote] Er du sikker på, at du har læst [i]mit[/i] indlæg, før du skrev til mig?

 • 0
 • 0
Jesper Lund Stocholm Blogger

Dennis,

De næste to er da helt legitime grunde til at personen ikke er interesseret i at være med, og den sidste er en god grund til ikke at lægge noget som helst personligt på Facebook eller andre sites med en lignende politik.

Jeps - man kan nogle gange få sådan en omvendt "Jehovas vidne"-følelse. I kender det sikker - det er den følelse, hvor man kan mærke, hvor ondt de har af en, fordi man ikke har fundet frelseren. Her er det blot omvendt - man kan nærmest mærke, hvor ureflekterende de (dem uden Facebook) synes man er, fordi "man jo slet ikke har tænkt over tingene".

... alt imens de ikke har nogen problemer med at bruge Google, hvor Google bruger din søgehistorik 18 måneder tilbage til at målrette reklamer eller Gmail, hvor indholdet af dine intime emails med kæresten danner grundlaget for reklamer her.

PS: er der nogen af jer, der har lagt mærke til, at jeg er blevet mere gnaven de sidste par uger?

:o)

PPS: Øl?

 • 0
 • 0
Morten Winther

Kommentarer som kan få mit pis i kog:

"Jeg vil hellere tage telefonen og ringe eller mødes"

Hvordan er det lige at folk der foretrækker en mere personlig og nærværende kommunikationsform kan bringe dit pis i kog?

Tror at de fleste mennesker i dag godt kunne bruge mere end de 24 timer der er i døgnet og derfor prioriterer ting som facebook væk. Ligeledes hvis man har et job, hvor man sidder 5-8 timer foran skærmen, så er det måske ikke lige sagen at boote facebook op når man kommer hjem.

Men hvis folk synes det er sjovt er det vel ikke værre end folk der surfer, spiller spil eller klør sig selv i navlen.

Morten

 • 0
 • 0
Thomas Wittenburg

Er der noget nærværende over SMS? Eller over telefonen for den sags skyld?

Det er helt fair at man ikke vil være på Facebook, men man skal ikke whine over det. Og det er faktisk sådan jeg betragter mange af de debatindlæg der kommer omkring Facebook, MySpace osv.

Jeg er heller ikke på MySpace, og jeg har ingen iPhone - men jeg skriver ikke kronikker, eller lange debatindlæg om det.

Man skal dog passe på med at negligere en kommunikationsform(-forum?) med over en tredjedel af landets befolkning som brugere. For mig at se er Facebook langt mere socialt end SMS og telefon. Hvorfor? Fordi du på Facebook hver dag bliver konfronteret med netop de mennesker du har valgt, som din omgangskreds. Hver gang de 'siger' noget eller der sker noget vigtigt i deres liv, er du den første til at få det at vide.

Hvor meget du vil dele med dine klassekammerater fra årgang '49 er mig mig uendelig ligegyldigt, men du har muligheden for selv at bestemme det. På samme måde kan du selv bestemme præcis hvem, der må se hvad på din Facebook-profil, og har du et problem med at Facebook får rettigheder til dine billeder, kan du lægge dem et andet sted på nettet, og linke til dem i stedet.

Kort sagt: Fri mig for det evindelige ævl og kævl om Facebook og lignende sider. Det er et fantastisk redskab, som gør det uendeligt nemt at være social med sin omgangskreds - den men sjældent ser, men især også den man alligevel ser til hverdag.

 • 0
 • 0
Rune Juhl-Petersen

Jeg må også indrømme at jeg er lidt træt af folk der maler fanden på væggen hver gang der kommer noget nyt de ikke selv gider. Sådanne folk har der nok været siden hjulet blev opfundet. :)

Istant messenger og facebook er en gevinst for mig socialt. jeg har da ikke tid til at sidde og snakke i telefon med alle mine venner og tidlige kollegaer. Derimod har jeg fint tid til lige at sende dem en hilsen fra tid til anden. Det gør at jeg kan opretholde kontakten til folk jeg ellers ikke ville kunne holde kontakten til.

Ligeledes vil jeg hellere afbrydes i mit arbejde af en besked jeg kan håndtere når jeg har tid end jeg vil ringes op på telefonen.

Jeg får fornemmelsen af sådanne folk at de ligesom har valgt at stå af udviklingen og hellere gør det de plejer. DET er trist :) Folk er ligefrem stolte af at være gamle og ikke kigge mod hvad der rør sig. Hvad i bruger jeres tid på interessere mig ikke, men at I står af den generelle samfundmæssige udvikling får mig til at respektere jeres meninger mindre. :)

 • 0
 • 0
Morten Winther

Er ”venskaber” på facebook kvalitet eller kvantitet?

Er vi ved at nå en tid hvor man er asocial, hvis man ikke broadcaster sit liv på Youtube, kommunikere med sine venner på facebook og konstant skal fortælle om sine whereabouts på twitter?

Er vi så afhængige af mails som i denne lille sjove historie:

En ung ambitiøs konsulent besluttede sig endelig til at tage en tiltrængt ferie. Han booker en plads på et krydstogt til Caribien, og han morede sig kosteligt i nogle dage. Så synker båden!

Manden vågner og finder sig selv strandet på en øde ø uden forsyninger. Der er ingenting - kun bananer og kokosnødder. En dag ca. 4 måneder senere ligger manden på stranden, da den smukkeste kvinde, han nogensinde havde set, kommer roende ind til ham. Måbende spørger han hende: "Hvor kommer du fra? Hvordan kom du her?"

"Jeg kom roende fra den anden side af øen", svarede hun, "jeg endte på øen, da mit krydstogtskib gik ned".

"Fantastisk", sagde han, "du var da virkelig heldig, at der skyllede en robåd op sammen med dig".

"Nå, den her?", svarer hun, "jeg lavede den af råmaterialer, som jeg fandt rundt omkring på øen. Årerne kommer fra grene fra gummitræer. Bunden vævede jeg af palmeblade, og siderne og stævnen kom fra et Eukalyptus træ".

"Men, det er jo umuligt", fremstammer manden, "du havde jo overhovedet ingen værktøj. Hvordan gjorde du det?"

"Det var skam ikke noget problem", svarer kvinden. "På sydsiden af øen er der en masse sten. Jeg opdagede, at hvis jeg varmede dem op til en bestemt temperatur i min ovn, smeltede de til jern. Jeg brugte det til at lave værktøj af".

Manden var nu nærmest chokeret. "Lad os ro over, hvor jeg bor", foreslog hun. Efter 10 minutters roning, lagde hun båden til ved en lille kaj. Da manden kigger sig omkring, er han nær ved at falde ud af båden af forbløffelse.

Foran ham ligger en brolagt havegang, som fører op til en større bungalow malet i blåt og hvidt. Mens kvinden binder båden med et perfekt vævet hampereb, kigger manden lamslået på huset. Mens de går ind i huset, siger hun afslappet: "Det er ikke meget, men jeg kalder det mit hjem. Vær så god og sæt dig ned. Vil du have noget at drikke?".

"Nej - nej tak", siger han, stadig forbløffet. "Jeg kan ikke klare mere kokosjuice".

"Det er ikke kokosjuice", svarer hun, "jeg har et hjemmebrænderi. Hvad vil du sige til en Pina Colada?" Manden forsøger at skjule sin forundring og accepterer tilbudet. De sætter sig ned på hendes sofa for at tale sammen. Efter at de har fortalt hinanden deres historier, siger hun: "Jeg smutter lige i noget mere komfortabelt. Vil du barbere dig, og tage et bad? Der er en barbermaskine oppe i badeværelset".

Manden er nu holdt op med at tvivle og går op på badeværelset. Der finder han en barberskraber med et benhåndtag. To muslingeskaller er slebet til og fungerer som barberblade. Den kvinde er fantastisk, tænker han ved sig selv, gad vide hvad det næste bliver.

Da han kommer ned igen, finder han hende, kun iført strategisk placerede vinranker, hun dufter svagt af gardeniaer. Hun beder ham om at sætte sig ned ved siden af sig. "Sig mig så", siger hun forførende, mens hun flytter sig tættere på ham, "vi har været her i virkelig lang tid. Du har været ensom. Der er noget, som jeg virkelig tror, at du har lyst til at gøre lige nu... noget du har længtes efter i alle disse måneder? Du ved???" Hun kigger ham dybt i øjnene.

Han kan ikke længere tro, hvad han hører. "Mener du..?", Han kan ikke længere tro, hvad han hører. "Mener du..?", han synker kraftigt, "er det muligt??"... "kan jeg virkelig læse mine mails herfra?"

 • 0
 • 0
Rune Juhl-Petersen

Hej Morten.

Hvis det er forudsætningen for at kommunikere med dine venner, så ja, så er du asocial. Men sådan er det jo også med andre ting. Det er i denne sammenhæng ikke teknologien der er vigtig, men hvordan mennesker kommunikerer.

Facebook kan godt være kvantitet, men det kan også være kvalitet. Det er gamle bekendtskaber man ikke har set i mange år, det er folk man snakker med hver dag. For nogen er det kommunikation med folk man ikke kender ligesom version2 er det. Jeg gentager lige. Det er ikke teknologi, det er mennesker.

 • 0
 • 0
Morten Winther

Jeg faldt lige over dette citat fra Christian Have's bog "Det store sceneskift".

De digitale relationer er væsensforskellige fra de fysiske, menneskelige relationer. I cyberspace kan vi score, stifte bekendtskaber, få nye venner, lave aftaler, opbygge en ny identitet og en ny verden og trykke “delete” bagefter. Vi kan genopfinde os selv ud fra drømme og fantasier uden omkostninger, fordi vi i næste øjeblik kan lave det hele om og starte på ny. Den digitale identitet er luftfri, smertefri og vores illusioner forstyrres ikke af omverdenen.

Christian Have påstår i bogen, at den biologiske kommunikation opfattes som mere troværdig, oprigtig og sand end den digitale.

Hvad mener i? Hvor meget af jeres identitet er digital og hvor meget er "biologisk" og er der tale om forskellige identiteter?

Handler det om "iscenesat virkelighed” kontra “virkelig virkelighed”?

 • 0
 • 0
Anonym

Nej, jeg er ikke på facebook, ejheller MySpace eller deslige, men derfor whiner jeg ikke over dem, som er. Jeg vil dog have lov til at have en egen privat mening og holdning om EULAer og om sikkerhed generelt (f.eks.) og så tage en beslutning udfra det - uden jeg skal skydes noget i skoene.

Til gengæld, så hører jeg tit det som en beskyldning, jeg er ikke er der "Jamen det er alle andre"... nåh...? Og så? Folk har stadig min mailadresse, jeg har skype, to muligheder for chat samt telefon.

Og så står det iøvrigt frit for facebookfanatikere her at give straf/minuspoint ad libitum til mit indlæg - he!

 • 0
 • 0
Anonym

@Jesper

Problemet er jo netop, at man kun ser det fra én side.. sin egen.

På den måde er der ingen stor forskel i forhold til rygere og ikke-rygere. "Jamen ryger du? Så må du jo være [indsæt nedladende adjektiv her]"

Vi lever i et frit land. Så når jeg tager en beslutning omkring mit eget liv, og hvordan jeg vil prioritere det, er det nok, fordi at denne form passer mig bedst. Så kan andre udefra ikke påstå det modsatte - vel? Til gengæld kan jeg så heller ikke udbrede overfor dem, at jeg mener deres prioritering af deres liv er forkert. Selv om jeg kan have en egen holdning om det (men det bliver så stadig udfra mit synspunkt, ikke deres).

Accept af andres valg hedder vidstnok respekt.

 • 0
 • 0
Jesper Lund Stocholm Blogger

Rune,

Accept af andres valg hedder vidstnok respekt.

Nemlig - og det er vel sagen i en nøddeskal. Jeg kunne aldrig finde på at prøve at overbevise nogen om, at Facebook virkeligt var noget de skulle prøve - hvis de ikke vil, tja, så vil de ikke.

Den holdning kunne jeg godt tænke mig at de, der ikke liiiige er på Facebook, Twitter eller morgendagens musthavething, også adopterede i stedet for at se på mig med overbærende øjne imens de siger "ja, jeg foretrækker 'rigtig' kontakt".

:-)

 • 0
 • 0
Anonym

Jesper,

Nu var det vistnok dig der startede med at tænde op under eget urin.

Er helt enig med Rune, det er vel for pokker tilladt at træffe et selvstændigt valg, også selv om det går imod flertallet ?

En holdning der efterhånden har færre og færre tilhængere :-)

Som een eller anden engang har udtalt:

"Der var nu een ting der havde været rart og have vidst, om de fleste er de bedste eller bare de fleste"

Det var vist Hausgaard. Åh pokkers, nu er det afsløret, jeg lytter til outdatede danske viser !

Denne 'debat' tog vel også sit udgangspunkt i et indlæg fra en af de progressive der har indset de sociale værktøjers lyksaligheder...

 • 0
 • 0
Jesper Lund Stocholm Blogger

Kim,

Nu var det vistnok dig der startede med at tænde op under eget urin.

Er helt enig med Rune, det er vel for pokker tilladt at træffe et selvstændigt valg, også selv om det går imod flertallet ?

Og hvor er det, at jeg har sagt andet? Jeg kan ikke forstå, hvorfor du så desperat forsøger at være uenig med mig - jeg tror faktisk, at vi mener det samme.

Jeg har det med religioner som med, ja alt muligt andet: Du/man kan vælge hvad man vil, men lad venligst være med at dømme mig fordi jeg ikke har valgt det samme som du.

Det var vist Hausgaard. Åh pokkers, nu er det afsløret, jeg lytter til outdatede danske viser !

Det skal du ikke være ked af. Du fik mig lige en tur ned af "Memory lane" tilbage til mine forældres stue, hvor min far tit sad og lyttede til ham - imens jeg med megen møje forsøgte at læse mig igennem teksterne på Vendelbomål. Det er en sød vise med "de flest'". Jeg synes i øvrigt, at han var bedre tidligere, hvor han var mere autentisk nordjysk. Nu er han jo "bare" en venstreorienteret stand-up'er, der taler langsomt.

:o)

 • 0
 • 0
Jesper Lund Stocholm Blogger

Morten,

Hvad mener i? Hvor meget af jeres identitet er digital og hvor meget er "biologisk" og er der tale om forskellige identiteter?

Handler det om "iscenesat virkelighed” kontra “virkelig virkelighed”?

Tja, jeg vil jo sige, at jeg kun har én identitet både online og offline. Bla. derfor bruger jeg ikke "tags" men mit rigtige navn på Twitter og lignende. Der er så noget af min identitet, der er tilgængelig digitalt og noget af den, der ikke er.

Når det så er sagt, så er der jo en hvis grad af iscenesættelse over det. Jeg har i hvert fald flere gange tænkt på, at hvis man kun skulle vurdere en person på Facebook-opdateringerne, så ville alle mennesker være de lykkeligste i hele verden. Det er nok lidt urealistisk, men på den anden side har man måske en tendens til ikke at udsende opdateringer som "Har lige skændtes med konen ...".

Da jeg lige havde mødt min kone fortalte hun mig om begrebet "at udveksle glansbilleder". Det var et billede på den første tid sammen, hvor man fokuserer på de gode sider, fortæller de sjove historier og i det hele taget forsøger at skjule de mere træls dele af ens personlighed. Perioden med udveksling af glansbilleder går over, når man føler sidg så tryg og "intim" med den anden, at man godt vil indrømme, at man fx går på toilet eller lignende en gang imellem.

Facebook er én stor udveksling af glansbilleder med opdateringer som "Legede lige med mine skønne børn i bladene i haven", "Var i svømmehallen med den mindste for første gang - hun nød det" og lignende.

Hvis jeg skal pege på én fundamental svaghed/fejl ved Facebook, så er det netop dette.

 • 0
 • 0
Anonym

Nemlig - og det er vel sagen i en nøddeskal. Jeg kunne aldrig finde på at prøve at overbevise nogen om, at Facebook virkeligt var noget de skulle prøve - hvis de ikke vil, tja, så vil de ikke.

Jomen en ting er at sige, man accepterer en holdning eller et valg, som ikke er ens med ens egen, en anden er jo så at gøre det. Uden at give køb på ens egne holdninger, forstås, det er ikke det, som er menningen, og det vil blive opfattet som falskt, hvis man gør (uden begrundelse i hvert fald).

Og du har ganske ret, jeg gør det selv, det der med at lytte uden at lytte og så svare (eller måske prøve at overbevise) udfra hvad jeg selv finder bedst for mig. Og det irriterer mig helt vildt.

Jeg tror, uden at vide, at det er en generel tendens, måske kommet af, at man har mindre tid til hver del, man vil gøre i hverdagen (eller fordi man gerne vil alt, eller er mindre afhængig af andre, der er nok mange grunde). Sammen med, at man er blevet meget jeg-fikseret. Det synes jeg nemlig også, man kan spore?

Det er lidt som om, at når man har en holdning eller træffer et personligt valg, så vil det, at en anden har den direkte modsatte holdning blive opfattet som personlig kritik, ikke en kritik af selve den holdning, mening eller valg. Eller at min holdning er rigtig, fordi netop jeg (eller mine meningsfæller) kommer med den, ikke fordi der er gode argumenter bag.

Det er ikke noget, jeg direkte kan sætte fingeren på, men tager man igen ryger vs. ikke-ryger, så er det da rigtigt, at rygerne engang havde "den totale magt", og derfor også på en måde bestemte over ikke-rygernes valg. Så en ting er, jeg er enig i, det er lidt noget svineri at ryge i nærheden af børn - men at ryge udenfor? Det er der også fanatiske modstandere af...

(rygerne taget, fordi det er sådan mere objektivt)

Den holdning kunne jeg godt tænke mig at de, der ikke liiiige er på Facebook, Twitter eller morgendagens musthavething, også adopterede i stedet for at se på mig med overbærende øjne imens de siger "ja, jeg foretrækker 'rigtig' kontakt".

Vi bruger faktisk fuldstændigt samme argumenter, men set fra hver vores side.. ;)

 • 0
 • 0
Anonym

Det er ikke noget, jeg direkte kan sætte fingeren på

Hm. Jo, det kan jeg nok alligevel.

Jeg kører i tog om morgenen på arbejde et af de allerførste tog), og for at slappe af inden dagen starter, tager jeg som regel en stille-kupé.

Nu er det så lidt vigtigt her, at på den tid af morgenen, der er der masser af plads i andre kupéer.

Alligevel oplevede jeg en morgen, at der sad to personer og snakkede højlydt sammen.

Da jeg så henvernder mig, og gør opmærksom på, de sidder i en stillekupé, og forespørger, om det ikke er muligt, de skifter kupé, så er svaret direkte "Jeg vil skide på, hvad man må og ikke må. Der er flere, som har sagt det samme som dig."

Hvorefter de fortsatte - endnu højere, og jeg kunne selvfølgelig ikke gøre andet end at blive irriteret og så selv finde en ANDEN kupe.

Hvorfor ikke unde de mennesker, som IKKE vil have støj om morgenen den mulighed, når der er masser af plads i andre kupéer, og hvor det er tilladt at snakke, høre walkman mv.?

Og så kan man fortsætte:

Hvorfor ikke unde de mennesker, som vil/ikke vil være på facebook den fornøjelse det er for dem?

Og hvorfor iøvrigt ikke unde de mennesker, som finder en fornøjelse i at ryge, dette udendørs? Det bedste arguiment, jeg har hørt imod det, er at det ikke ser godt ud. Men så falder alle argumenter jo, for så kan man bare bruge det argument overalt hvor man ikke er enig.

 • 0
 • 0
Jesper Lund Stocholm Blogger

Rune,

[i](og her røg diskussionen så totalt OT)[/i]

Og hvorfor iøvrigt ikke unde de mennesker, som finder en fornøjelse i at ryge, dette udendørs?

Folk må for min skyld ryge hvor de vil - men jeg vil gerne have mig frabedt at blive udsat for røgen - også selvom det foregår udenfor.

Ex synes jeg, at det er udtryk for manglende respekt for [i]mit[/i] valg ikke at ryge (længere), at folk ryger ved busstoppesteder hvor andre venter, på fyldte tog-peronner eller på trapper på vej væk fra stationen.

 • 0
 • 0
Anonym

Det ved jeg ikke, om det er, Jesper. Men jeg er overbevist om, at lige meget hvor det er, i hvilken situation man befinder sig i, så kommer man ud for at skulle give plads i en eller anden grad. Altså at man lige tænker over, HVORNÅR det en anden laver nu også i virkeligheden generer, om det så er at man hører walkman, ryger eller bruger timer på facebook. Det er klart, man ryger ikke, hvor det er forbudt, man ryger ikke, hvor det generer. Men som nogle vil finde det irriterende, bare det, at man tænder en smøg på den anden side af gaden - så er man altså for langt ude. Det handler om ikke at trække ens mening ned over hovedet på andre i alle tilfælde - men det gælder begge veje.

 • 0
 • 0
Peder Mikkelsen

Jesper Lund Stocholm skrev

Facebook er én stor udveksling af glansbilleder med opdateringer som "Legede lige med mine skønne børn i bladene i haven", "Var i svømmehallen med den mindste for første gang - hun nød det" og lignende.

Hvis jeg skal pege på én fundamental svaghed/fejl ved Facebook, så er det netop dette.

Damn, jeg bruger vist Facebook forkert så.

Men det har jeg nu ikke tænkt mig at lave om på, i virkeligheden sker der ikke kun spændende og interessant ting i mit liv og jeg kan ikke rigtigt se hvorfor jeg skulle forsøge at give folk det indtryk via Facebook (jeg ville nok også blive gennemskuet lige på stedet og konfronteret med det hvis folk fik det indtryk at jeg delte glansbilleder ud til dem via Facebook).

Selvom det lyder lidt hippie-agtigt tror jeg at man får ca. det ud af Facebook som man putter i det; hvis man bruger det som branding-platform gør din omgangskreds det også, hvis du bare er dig selv overfor de andre kan du være heldig at de andre også er sig selv overfor dig.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere