Jeg blogger, altså er jeg

Så kom dagen for mit første blogindlæg på version2. Jeg har set frem til dette tidspunkt, men skulle lige have en eksamen af vejen før det kunne realiseres - jeg er nemlig til dagligt studerende på datalogi, Århus Universitet.

Jeg har tænkt længe over hvad jeg skulle skrive om til det første indlæg her på bloggen - jeg ved jo at v2's læsere er hårde dommere, hvis der er noget de ikke kan lide, så det er en udfordring at turde sætte sig selv ud til offentligt skue. Jeg har ikke et specielt emne, som jeg bare kan på fingerspidserne - jeg er studerende og er ved at lære en masse om mange spændende emner og hver gang jeg møder noget nyt, så er det det jeg er entusiastisk omkring. Derfor bliver bloggen lidt om både løst og fast, som interesserer mig.

Hvis jeg umiddelbart skulle definere mig selv, så er jeg først og fremmest studerende på datalogi i Århus og vil derfor naturligt skrive noget om mit studie og de ting jeg støder på derigennem. I min studietid har jeg beskæftiget mig med mange problemstillinger igennem hele studieforløbet:

Hvordan skaffer man flere folk (der også er kvinder) til studiet' Hvordan holder man folk på studiet, når de er kommet ind' Hvad er et godt studiemiljø' og sidst men ikke mindst: Hvad kommer datalogistuderende til at lave, når de bliver færdige og hvordan får de kontakten med erhvervslivet' Hvordan forholder erhvervslivet sig til universitetet og de studerende?

Derudover interesserer jeg mig for problemstillinger som ÅBNE dokumentstandarder i det offentlige, kønskvotering og positiv særbehandling i it-jobs og konsekvensen af globalisering for it-branchen.

Udover alt politikken synes jeg selvfølgelig også at teknikken er spændende.
Jeg vil ikke lave en liste over alt hvad jeg synes er teknisk interessant for det ville være en omfattende opgave, men jeg vil da nævne nogle emner, som jeg måske vil berøre i fremtidige indlæg. Det kan være SOA, AJAX, Eclipse, test, Java, funktionelle sprog, wikier, blogs og feeds, pervasive computing, arkitektur og en helt masse andet - læs med og find ud af det :-).

Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Dorte Toft

Hej Therese, Glæder mig til at følge din blog. Det med de lange indlæg... det er jo ikke så slemt. En ny undersøgelse (jeg tror det var Poynter Institute i Florida - efteruddannelse af journalister) fortæller jo, at folk meget gerne vil læse langt på nettet, hvis det er et emne, der fænger. De skal bare fanges i starten:-)

Men et mix, hvor der også er nogle små hurtige fra hoften, er jo det bedste. Ellers bliver det nok lidt for meget over i kronik-verdenen.

 • 0
 • 0
#4 Ulrik Gerdes

Hej Therese, Jeg klippede det nedenstående fra præsentationen af dig på Version2. Det lyder rigtig godt, og det er herligt hvis vi efterhånden kan møde flere af din slags ude i det virkelige liv. Vi har nemlig meget brug for fagfolk med denne positive grundholdning. God vind med din blog! Ulrik

»Brugbarheden – det at man kan gøre en forskel. At man skabe noget. Det er kreativiteten. Der er meget skaberkraft i at kunne sidde med en tom skærm og skabe noget, der kan virke og giver værdi for andre mennesker. På en måde er det simpelt, men det skaber stor værdi for folk i deres mulighed for at kommunikere«

 • 0
 • 0
#5 Peter Toft

Jeg har lavet mit hjemmearbejde og set mere på Thereses interesser -> http://www.blogger.com/profile/06803816371050688098 Det lyder spændende. Jeg har ikke set andre v2-bloggere som har samme interesser. Sjovt nok ligger mange af dem meget tæt på mine egne, så spændende at de strømmen af indlæg.

Hvem ellers vil kunne skrive om forskellen mellem LSF, SGE, GridEngine osv :-) Eller er det problemerne omkring USPTO, der skal blogges om? Eller er det outsourcing som flytter fra Indien mod Kaukasus?

Go get 'em Therese!

 • 0
 • 0
#6 Therese Hansen

@Dorte

Det glæder mig at høre at det ikke gør noget at jeg skriver lange indlæg såvel som korte - det sker jo at man bliver grebet af emnet (begejstring er farligt :-)), men jeg har allerede fået lagt an til nogle korte appetitvækkere også, så jeg håber det går.

Og tak for støtten.

@Ulrik

Tak for din støtte - og lige netop de linjer, som du trækker frem er noget som betyder meget for mig at få ud.

Der må være flere unge end dem der nu er på it-uddannelserne, som kan fanges af den fantastiske følelse man får, når man skaber noget værdifuldt for andre alene ud fra en tom editor og en logisk/kreativ tankegang.

Og så er det jo ikke så svært som folk går og tror.

@Peter Hehe, jeg er beæret over at nogen gider at lave hjemmearbejde om mig - den havde jeg ikke set komme. Jeg trækker inspiration fra min hverdag, så de bedste blogindlæg kommer nok hvis mit studie eller studiejobs udfordrer mig, hvad enten det er indenfor grid, software patenter eller outsourcing til Kaukasus, Indonesien eller Mexico :-).

Lige outsourcing har jeg måske nogle kontroversielle synspunkter omkring, fordi jeg ser flere problemer end fordele. Når jeg lytter til mit netværks historier, så er der måske nok solskinshistorier, som florerer på bestyrelsesgangen, men det er ikke altid det billede man får længere nede i hierakiet, hvor skyttegravshistorierne ofte ikke har en "happy end".

Men mere om det senere - der kan jo også være mange grunde til hvorfor programmører ikke fortæller solskinshistorier om outsourcing til Indien :-).

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere