Iværksætterhjælp

Går du også med en spirende iværksætter i maven eller har du måske bare en god ide' Kunne du godt lige bruge 10.000 og en masse hjælp til at kick-starte din iværksætterdrøm' Så skulle du tage at læse med her...

Startup-weekend-konceptet er kommet til Århus. Konceptet går i korte træk ud på at du tilmelder dig en weekend, hvor du mødes med en gruppe mere eller mindre fremmede mennesker og prøver at brygge en forretningside sammen og føre den ud i livet (så meget som man nu kan nå på en weekend). Undervejs er der vejledning fra erfarne forretningsfolk, inspiration fra succeshistorier og den slags magi der opstår når man får de helt rigtige mennesker i samme rum (måske).

Man tilmelder sig under en rolle og jeg har sakset denne rollebeskrivelse fra hjemmesiden:

 • "Developer'Sys Admin: You can set up the servers and make sure the tubes are not clogged to the internets. You run the tech show.
 • Developer'Backend: You're the person who lays the solid foundation upon which everything else depends. Everyone else will be trying to get you to code up their brilliant idea after the weekend; and with a budget, you could.
 • Developer'Architect: You're the person that comes up with the overarching vision for the project. You fit tab A into slot B.
 • Developer'Front End: You make things look good, working directly with the User Experience team to make everything rock for the user. CSS is your friend, and IE bugs are the enemy in which you destroy. User rebellion will be directed toward you.
 • PR: You like telling the story of Startup Weekend (your project) and you're awesome at keeping the message alive. Craft buzzword packed blog posts, dazzle them with brilliance or baffle them with bull.
 • User Experience: You know that all your friends are going to be using what you just helped create. You know that unless it's user-friendly, your friends won't talk to you. You fear losing your friends.
 • Designer: Someone has to add the drop shadow and gradient to that interface design, you will do it for the site design, banners, business cards and logo.
 • Legal: You make certain that all the i's are dotted and all the t's are crossed and help your project move forward after the weekend.
 • Cook: Don't know where you fit in but want to experience the weekend? The cook position might just be your ticket. You make sure the food shows up, the drinks are cold and the most random tasks are completed."

Det hele løber af stabelen om 16 dage d. 11 juni i INCUBA Science Park (der hvor datalogistudiet i Århus også har sine lokaler). Det koster 450 kr. at være med med mindre man kvalificerer til studierabat - så er prisen helt nede på 250 kr. Jeg ved ikke helt hvad prisen skal dække for der er også en del sponsorer, men jeg gætter på at prisen er der for at sikre at alle tilmeldte er seriøse og motiverede (og det er da billigt, hvis man i slutningen af weekenden står med en del af et genialt startup-firma).

Det er ikke så lang tid siden, at der var Startup Weekend i København - er der nogen der har noget insider-viden, de vil dele' Var det et godt koncept' Er der nogle specielle ting man skal være opmærksom på' Er der f.eks. nogen der ved hvem der har rettighederne til de koncepter, der kommer ud af Startup Weekend'

Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Brian Hvarregaard

For mig lyder det lidt bagvendt, at man først beslutter sig for at være iværksætter, og så herefter så stemmer man i den gruppe man er i hvilket projekt man vil være iværksætter indenfor. Min erfaring er at man først finder den gode ide (ellers har man ingenting) så finder man nogle gode mennesker man kan sparre med og prøver ideen af i virkeligheden.

Jeg kan sagtens forstå motivationen for at skabe et sådan arrangement, men fik jeg tilbuddet (dengang vi begyndte for et års tid siden, med det her iværksætteri) om at deltage i et sådan arrangement, ville jeg nok takke nej. Jeg ville være bange for at pitche mine "unikke" ideer til andre i et sådan forum.

Uden at være sortseer, er det så ikke dem der har forelsket sig i iværksætter IDEEN der kommer, mens dem der handler aktivt som iværksættere ikke dukker op?

 • 0
 • 0
#2 Peter Lind

Der er mange, for hvem det ikke er nemt at finde "nogle gode mennesker man kan sparre med". Så hvis du har en ide, men du ikke helt ved om den kan virke og hvem du evt. skal føre den ud i livet med, så er det her super.

Derudover er der også mange, der ikke har den gode ide, men som er klar på at arbejde med nogen, der har en god ide. Hvordan finder man just folk med en god ide? Laver du en ugentlig rundspørge blandt venner?

Personligt ville jeg ikke være bange for at pitche mine unikke ideer i sådan et forum. En god del af pointen er jo, at folk her arbejder sammen om at skabe noget - det er rettet mod projekter, der er for store til at du lige selv kan lave dem på en fredag. Dermed bliver der også god chance for at man herigennem kan få et projekt hurtigere på benene end hvis man selv laver det hele - hvilket så betyder at der er mindre chance for at dine "unikke" ideer bliver ført ud i livet af andre mens du er optaget af at finde ud af hvordan du bedst skjuler dem.

/Peter - der desværre ikke kan deltage

 • 0
 • 0
#3 Deleted User

Forstår jeg det ret, hvis det her kun er til iværksættere der har en rigtigt god ide om en hjemmeside? Det er i hvert fald den eneste type frontend der bliver talt om, og et hurtigt blik på de andre roller virker også som om det er det de skal bakke op om.

 • 0
 • 0
#4 Deleted User

@Brian - tja, bagvendt, måske. Mit indtryk er at det er mennesker af en speciel støbning der synes det er sjovt at arbejde med startups. At møde dem synes jeg fint kan være et mål i sig selv. Jo, der er sikkert en masse der er forelsket i idéen, men det er vel også en OK start? Ingen forpligter sig jo til noget. Mht. unikke idéer - "ideas are worth nothing unless executed. They are just a multiplier. Execution is worth millions". http://sivers.org/multiply

@Mark - Det er web-apps-tungt, men mit indtryk er at det er forretningsmodellen/produktet der for alvor interesserer folk. Det afgørende er, om man kan opnå meningsfuld fremskridt på en weekend.

Det er sjovt, man møder en masse interessante mennesker, 450 kr. er inkl. syv måltider, og når weekenden er slut går alle hver til sit uden at skylde nogen noget, og det er det afgørende - ikke om man har en levedygtig forretning mandag morgen.

 • 0
 • 0
#5 Deleted User

Det er fint med initiativer omkring iværksætteri - men hvis man nu har fået livets (forhåbentligt ikke :-) ) bedste ide - så er det jo ikke så smart lige at buse ud med den i et mere eller mindre åbent fora.

På den anden side - kan det at dele ideen - og dermed kagen - netop være det der gør at man kommer i mål med et produkt.

Meeen - man skal godt nok have tillid til hinanden ...

 • 0
 • 0
#6 Peter Lind

Meeen - man skal godt nok have tillid til hinanden ...

Hvordan vil du umiddelbart selv løse problemet med at skulle finde samarbejdspartnere til et projekt uden at fortælle dem hvad projektet går ud på først? Jeg mener, er det ikke altid tilfældet at man er nødt til at have tillid til hinanden når man indgår i et samarbejde med folk?

Hvis du har fået verdens bedste ide og du ikke vil dele den med andre ... så hold den dog for pokker for dig selv! Hvis du til gengæld har fået verdens bedste ide og skal bruge andre folks hjælp til at føre den ud i livet, så find nogle mennesker du tror du kan stole på og kom i gang. Hvis du bruger din tid med at være paranoid fordi andre måske kan stjæle din ide, så får du den ikke ført ud i livet alligevel.

/Peter - der har fundet ud af at han faktisk kan deltage og derfor gør det

 • 0
 • 0
#7 Ulrik Gammelby

Vise ord fra http://techcrunch.com/2009/12/19/stealth-startupsget-over-yourselves-nob... :

"Most entrepreneurs say they are in stealth because they are worried about competitors stealing their ideas. This can be a risk if you have such a simple idea that just by hearing it, someone can replicate it. If this is the case, then you do have a lot to worry about. But even in this case, what will ultimately make the difference between success and failure isn’t your idea but your ability to execute and dominate your market very fast. You need a superb management team including top notch marketing and sales staff, great industry connections, and deep-pocked investors. You aren’t going to get any of these things by staying locked up in your basement."

 • 0
 • 0
#8 Peter Nørregaard Blogger

Så sandt som det er sagt. Forskellen mellem at være kreativ og innovativ er netop evnen til at eksekvere, hvilket kræver mere end blot den gode ide. Desuden, hvordan sikre den enlige Ole Opfinder sig, at hans produkt kan overvinde 9X-effekten (se evt. en gammelt indlæg om det her [1])? Det kræver sparring fra gode folk.

[19: http://www.version2.dk/artikel/13534-9x-effekten-drukner-innovation

 • 0
 • 0
#10 Rasmus Bjerngaard

Især indenfor IT/mobil/internet er execution og det rette team vigtigere end ideen - der er sandsynligvis adskillige andre rundt om i Verden, der har tænkt det samme.

Der findes bestemt undtagelser, men ofte er der mere at vinde end tabe ved at være åben omkring sine ideer.

Som jury medlem på Startupweekend i København for nyligt, kan jeg kun anbefale teknisk kompetente personer (og andre) at deltage. Evt. uden at medbringe egen ide.

~Rasmus (som til dagligt investerer i tidlige opstartsfirmaer)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere