IT-natten aflyst! ITB siger: gør det selv!

På trods af it-nattens succes i de to foregående år har IT-branchen (ITB) meldt ud at der ikke bliver en it-nat i år. Det sker på grund af manglende ressourcer.

Jeg har selv deltaget i it-natten begge gange den blev afholdt og jeg har haft indtryk af at det var en succes for de deltagende elever - det rykkede ved it-branchens støvede image.

Begrundelsen for aflysningen er iflg. ITB at man har skiftet fokus til en praktik-uge, en flok rollemodeller, en pixibog og en kortfilm om kvinder i it og en større mediekampagne.

Jeg har stor forståelse for manglende ressourcer - den mur løber vi jo alle ind i engang imellem, men jeg må indrømme at jeg har svært ved at forstå at man skifter prioriteter så hurtigt efter man har indført et (succesfuldt) koncept. Selvfølgelig er det sjovere at komme videre til noget nyt end det er at holde fast i det der virker, men det er ikke nødvendigvist fornuftigt.

IT-natten kunne være blevet en signatur for branchen - noget som vi var kendt for, men nu zapper vi istedet forvildet rundt og afprøver lidt af hvert.

Misforstå nu ikke - jeg sætter pris på alle initiativer omkring at forbedre it-branchens image. Jeg synes bare at man skulle holde fast ved nogle af de succesfulde tiltag i processen videre frem.

ITB pakker aflysningen ind i at de synes at virksomhederne skulle tage det som et selvkørende projekt og stadig invitere elever på besøg, men hvor mange virksomheder har et vedvarende fokus på det, når det hele skal organiseres selv' Er det ikke lidt naivt at tro at konceptet kan køre videre under disse vilkår' Og desuden forsvinder mediedækningen i samme åndedrag - det er jo ikke længere et stort koordineret initiativ (jeg ved ikke hvor meget mediedækning tæller i regnskabet for de deltagende virksomheder, men det er endnu en faktor). Fra ITBs side hedder det kort sagt; tag dog selv initiativet. Jeg kan bestemt sympatisere, men jeg tror ikke, det er realistisk i de fleste virksomheder.

ITB rækker dog en lillefinger - de vil gerne sende en liste til gymnasierne med virksomheder, som ønsker at blive kontaktet. Der er tilmelding til listen senest d. 28 november.

Så er spørgsmålet bare om virksomhederne som ellers ville have deltaget i it-natten tilmelder sig listen og rent faktisk succesfuldt gennemfører et besøg fra en flok elever' Gør din virksomhed'

Er der virksomheder som ikke ville deltage i IT-natten som hilser en enkelt klasse velkommen på eget initiativ med hjælp fra listen hos ITB?

Har ITB taget en fornuftig prioritering eller er det en fejltagelse at aflyse IT-natten?

Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Martin Nissen

Når jeg ser hvilken positiv virkning IT Camp 2008 har haft på min datter, er det meget ærgeligt at projekter som IT natten løber ud i sandet. Ikke at IT Camp er det samme, men kontakten mellem unge og IT virksomhederne er med til at fostre det nye kuld til fremtidens IT brancher.

Er næsten fristet til at sparke et nyt initiativ i gang.

 • 0
 • 0
Nicholas Swiatecki

ÆV ÆV ÆV!

Det var dog en trist nyhed, jeg var selv til IT-natten sidste år (Jeg genkendte dig - Therese, på IBM) og det var da super godt.

Det var en gylden mulighed for at møde folk fra IT branchen.

 • 0
 • 0
Therese Hansen

Hvor er jeg glad for at høre at din datter kunne li' it-campen!

Jeg kan helt sikkert følge dig i at man gerne selv vil bidrage til at sparke et nyt initiativ i gang! Jeg tror ikke, at it-natten kan klare sig uden en tæt koordinerende organisation med mange kontakter (såsom ITB), så jeg har enten lyst til at gøre ITB opmærksom på at der er nogen der savner IT-natten eller starte et andet projekt med lignende fordele for både eleverne og it-branchen.

 • 0
 • 0
Therese Hansen

Godt at høre at det ikke kun er mig, som synes at IT-natten er et besøg værd.

Her i kommentarfeltet har vi repræsentanter for alle slags involverede i IT-natten; altså både dem der har besøgt IT-natten som elev, dem der gerne vil, forældrene til dem der gerne vil og dem der står på virksomhedssiden i IT-natten. Så er spørgsmålet bare om vi kan gøre noget ved problemet ud over at give vores mening til kende.

 • 0
 • 0
Martin Nissen

Jeg tror det bliver svært at finde en organisation som ITB, der har kontakterne og samtidig er klar til at afse tid og ressourcer. 2009 er svær at spå om og flere organisationer og virksomheder vil ikke bindes op på for meget.

Efter min mening er der i øjeblikket kun en måde at få et lignende projekt igang på. De unge skal til at stille krav til virksomhederne. "Du vil gerne have mig som ansat når jeg er færdig uddannet, men så må du også fortælle mig hvem du er!" Virksomheder er blevet slemme til at forvente at kvalificeret arbejdskraft står klar når de skal bruge det. Men de unge har ingen eller dårlige chancer for at planlægge et uddannelsesforløb mod et bestemt ønskejob, for virksomhederne fortæller ikke nok om dem selv, muligheder og fremtid.

Et koordineret krav fra skoler og gymnasier til virksomhederne om hvem de er, hvad de kan og hvordan. Måske ITB eller andre så finder ud af at samle tråden op.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere