- Log ind eller Opret konto for at kommentere
- Anmeld denne kommentar
Jeg vil ikke personligt tage stilling til den kinesiske censur, men jeg vil forsvare Kinas lovgivende forsamlings ret til at lovfæste den.
Jeg vil heller ikke tage stilling til Googles beslutning om at komme ind på det kinesiske marked ved at overholde landets love, det er en rent kommerciel beslutning og jeg har ingen aktier i firmaet.
Det eneste, du mangler i dit bud på en moralfilosofi er en eksplicit forholden sig til postulatet om menneskerettighedernes universalitet herunder retten til ytrings- og informationsfrihed samt om det kan tænkes, at lande med folkevalgte parlamenter (og regeringer) kunne tænkes at have større legitimitet i deres lovgivende og udøvende magt, end hvad der eksempelvis er tilfældet i Saudi-Arabien og Kina.
Der er mange it-folk, som ser teknologi som et middel til at frigøre folket fra et undertrykkende regime - eks. udviklerne af løsninger som Tor og Signal og jeg har altid set dig som hørende til blandt dem.
Men jeg må ærligt indrømme, at med det bud på en moralfilosofi, du fremsætter i det ovenstående, kommer du meget tæt på at fremstå som en uovervejet defensor for menneskerettighedskrænkende diktaturer, der torterer deres egne borgere og er blandt de hyppigste til at idømme dem dødsstraf - og det var vel næppe intentionen?