IT-diagnosen

Hvis it-branchen var en person ville han lide af

  • ADHD
  • Hukommelsestab
  • OCD

Sådan startede Keith Braithwaite ud til hans præsentation i dag.
IT-branchen bliver for nemt distraheret - eller som Keith udtrykte det: "Uh look, something shiny", branchen husker ikke fortiden og folkene i branchen gentager ritualer uden hensyntagen til disses effektivitet. Man skulle nok have været der, men sjovt var det.

Dette relaterede direkte til titlen på Keiths foredrag nemlig Techniques That Still Work no Matter How Hard We Try to Forget Them, hvor han gennemgik hvilke ting han først synes IT-branchen har fået galt i halsen gennem tiden og hvad der så er gået godt.

Ifølge Keith hører "kode der virker første gang" og strukturet programmering først og fremmest til i den tid, hvor computeren tjente mere end programmøren og de betingelser, som gjorde disse vigtige at fokusere på er for længst forbi.

På den anden side satte Keith så til gengæld Smalltalk, BDD og DDD omend han synes at det er trist at Eric Evans' bog om DDD er så populær fordi det burde være åbenlyse ting der står i den, hvis man er en dygtig programmør. BDD karakteriserede han som TDD, gjort rigtigt.

Keith er generelt en underholdende mand at lytte til og det gjorde ham da også til det bedste jeg har hørt i dag omend det er et tæt løb med Rich Hickey, der talte om Clojure. Dagens værste var desværre keynoten i morges: Barry Boehm: Tør, akademisk og frygtelige formidlingsevner. Spændende emne - ingen formidling.

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere