iPhone er en vinder!

Det lader til at Telia Danmark er af den opfattelse, at de har ramt en guldåre med den nye iPhone 3G.

Og jeg var faktisk også meget interesseret i telefonen ved lanceringen. Men jeg må indrømme, at interessen kølede en del ned da jeg så abonnementet.

Det skal blive spændende at se hvor mange, der rent faktisk vil ligge i kø for at købe en iPhone.

Et tegn på at selvtilfredsheden har ramt Telia som en sommerbyge er deres konkurrence, hvor man IKKE kunne vinde en iPhone, men derimod retten til at købe en iPhone som den første.

Wtf? Jeg tror Telia har vundet prisen som afholder af verdens nærigste konkurrence.

Præmien er i øvrigt retten til selv at købe mel og bage et franskbrød. Tillykke Telia!

Men jeg synes generelt forløbet har været bizart. De var ikke klar med abonnement-priser ved lanceringen af den. Formentlig så man lige kunne se, hvor stor interesse der var og først derefter beslutte hvor lidt brødkrummer man kunne nøjes med at smide ud til de hungrende danskere.

Den meget bastante udmeldning om, at man må leve med det abonnement som de i deres uendelige visdom har valgt er det bedste for alle de danskere, der er interesserede i en iPhone.

Med den slags klarsyn bør spåkoner og lokalområdernes kloge mænd nok lige kigge en ekstra gang i bakspejlet, for det må da være Telias næste forretningsområde.

Og så gør det jo ekstra ondt på os danskere når både svensken og nordmanden rent faktisk fik trumfet ændringer igennem og vi bare får fingeren.

Hvorfor fanden er det altid os danskere, der bliver bedt om at bukke os frem og tage den bagi af teleselskaberne?

TDC's priser for bredbånd er jo mildest talt også nogle helt andre på den anden side af Øresund.

Er vi for rige' Er vi for dårlige til at kræve lavere priser' Er vi bare generelt pisseligeglade og vil hellere betale end brokke os?

Under alle omstændingheder bliver det nok ikke denne sommer, at min trofaste Nokia 3310 skal på pension.

Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mogens Heller Grabe

Under alle omstændingheder bliver det nok ikke denne sommer, at min trofaste Nokia 3310 skal på pension.

Uha, hold dog fast i din 3310! Jeg har købt mig en Nokia 1200, som er en lidt slankere moderne udgave af 3310, og den er super... - mage til lean mean sms-maskine skal man lede længe efter.

Og så vil jeg gerne lige tilføje at jeg kun stikker telefonen i opladeren hver 7.-14. dag. - og det er IKKE fordi jeg ikke bruger den! :-)

 • 0
 • 0
#3 Michael Diaz

"Kan vi starte en forbrugerstorm og kræve rimelige vilkår for iPhone-abonnementer?" - det er sket for længst. Tjek http://vildmediphone.dk

Jeg erklærer mig overhængende enig i dette blogindlæg. Danskerene har tendens til at finde Telias abonnement helt i orden, fordi de røvrender os en lille smule mindre end lande hvor lovgivningen på forbrugerområdet er mere vanvittig end her. Det er godt nok til dem.

Jeg er så skuffet over Telia at jeg ikke kan begribe det. Nu får jeg ikke nogen iPhone fordi jeg nægter at købe den af rent princip. Hvem vil splejse om en tur til Schweiz hvor den koster 2300 uden binding?

 • 0
 • 0
#5 David Rasmussen

Og har jeg egentligt lyst til at eje et Apple-produkt? De er jo regerende verdensmestre i lock-in og i diktatorisk prisfastsættelse. De får jo Microsoft til at ligne lallende amatører på det punkt. What to do...

 • 0
 • 0
#8 David Rasmussen

Der er ikke told EU-lande imellem. Men hvis du køber fra en forhandler som har større samhandlen end ca. 300.000 om året med Danmark, så skal du betale dansk moms. Sådan er det f.eks. hos Amazon. Men hvis du finder en mindre forhandler, eller en der bare er ligeglad med moms-reglerne, så kan du købe uden dansk moms.

Jeg er helt overbevist om at der nok skal komme en underskov af internationale leverandører af oplåste iPhones.

 • 0
 • 0
#9 Martin Kofoed

Schweiz er faktisk et rigtigt godt eksempel, idet man her kan slippe afsted med den billigste 3G-iPhone i verden (DKK 2.400/2.860 for hhv. 8GB/16GB), jfr. sammenligningen på denne blog:

http://iphone.vildmedmac.dk/?p=901

Den er givetvis låst til Swisscom, men den kommer med taletidskort, og den kan så muligvis låses op, når man kommer tilbage til Danmark. Når jailbreak/SIM-free er verificeret og sat i system på iPhone 3G, ser Schweiz-løsningen i hvert fald noget mere attraktivt ud end Telias "tilbud".

Personligt håber og tror jeg, at folk holder sig langt væk fra Telias bondefanger-tilbud. Kan allerede se overskriften på computerworld.dk: "Danskerne ikke interesserede i iPhone". :-)

 • 0
 • 0
#11 Ken Poulsen

Telia's problem er nok dækningen når vi snakker om de MAX 300mb trafik. Telia's 3G dækning er jo ikke godt, tilsammen dækker de jo kun det som svare til Fyn. Men kigger vi til vores Svenske naboer (Ikke Sjælland men Sverige) har de jo dækning fra Gävle og ned på 99,9% med 3G. Imens vi i Danmark må nøjes med edge netværket.

Nu kender jeg ikke båndbredden på deres maste udstyr, hverken på edge eller 3G.

Men jeg skal da have en iPhone så må jeg jo være Telia kunde i de 6måneders helvede det nu bliver.

Kommer til at se godt ud om 6måneder hvor nok 80-90% af alle iPhone brugerne skrider fra Telia igen (mon ikke nogle aktier falder lidt). Og til det jeg har hørt folk vil, så bliver 3 nok den store vinder. De har jo dækket 99% af Danmark med 3G.

 • 0
 • 0
#12 Peter Stricker

"Og til det jeg har hørt folk vil, så bliver 3 nok den store vinder. De har jo dækket 99% af Danmark med 3G."

Lige på det punkt med dækningsgraden er 3 lige så store svindlere som Telia. 3 har måske en dækning der betyder at 99% af deres kunder oftest kan opnå 3g dækning på hjemmeadressen, men da vi danskere ikke er jævnt fordelt i landet, så opnås dette med meget mindre end 99% geografisk dækning.

Ingen teleselskaber i .dk oplyser gerne hvor stor en del af landet de dækker.

 • 0
 • 0
#13 Deleted User

"Et tegn på at selvtilfredsheden har ramt Telia som en sommerbyge er deres konkurrence, hvor man IKKE kunne vinde en iPhone, men derimod retten til at købe en iPhone som den første."

Ja men Telia startede med at udlove en gratis iPhone men det var åbenbart mod konkurrencereglerne (ikke helt sikker på om det var Apples eller myndighedernes)så de lavede konkurrencen om til ja en latterlig præmie.

Personligt har jeg en iPhone og har haft den i lang tid og jeg syntes den er fantastisk. Har prøvet mange andre telefoner men den er kan bare så meget mere og brugervenligheden samt alle de små detaljer gør at den er unik. Unik forstået sådan at hvis man lægger vægt på de ting så er det den ultimative telefon, og hvis ikke, så skal man beholde sin Nokia.

Med den nye opdatering til Exchange åbner et kæmpe marked og specielt i Danmark. Så ja Telia har været latterlig men der kommer til at være rigtig rigtig mange iPhones i brug i Danmark om meget kort tid. Mit gæt vil være 100.000 i brug om 3 måneder. 50% af dem købt i udlandet.

 • 0
 • 0
#14 Jakob Damkjær

Selv "frie" iPhones er måske ikke frie...

i GSM standarten findes der "landelåsning". Så hvis du køber en telefon med landelås i fx Tyskland så kan den ikke virke mm du har abbonement hos et selskab i tyskland.

Om iPhonen har den ved jeg ikke men det kunne tænkes at de teleselskaber der sælger dem aktivere landelåsen for at forhindre parallel import.

og nej det er ikke kun iPhone der måske gør det trick.

Skummel branche men det har den været længe.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere