iPhone er blevet voksen

Et år gammel og allerede voksen! Jeg har siddet og fulgt med i keynoten fra Apple Worldwide Developers Conference her til aften og jeg må sige, at jeg er imponeret over den kommende 3G iPhone.

Ikke at der ligefrem var noget der var vildt overraskende, det meste var blevet gættet/leaket på forhånd, men nogen gange er den samlede sum større end de enkelte dele hver for sig måske antyder.

Med 3G, VPN og 802.1x er den nu for alvor klar til IT-afdelingen og jeg skal have en så snart de lander i Danmark.

Og spillene ser sgu ærligt talt heller ikke ligefrem dårlige ud. Den del kan blive rigtigt interessant (omend den nok ikke ligefrem slår Nintendo DS ihjel....)

Deres push-teknologi ser også ret elegant ud, men tiden må vise hvor brugbart det i virkeligheden er.

SDK'en ser ud til at være nem at bruge og jeg tror der kommer rigtigt mange lækre tredje-parts programmer i den kommende tid. Alle vil jo som bekendt være med på en succes og jeg kan ikke forestille mig, at den nye iPhone skulle fejle på det punkt.

Jeg har efterhånden prøvet et utal af forskellige smartphones og mobiltelefoner og de er alle fejlet i brugervenlighed og ingen har været særligt intuitive.

Jeg tror, at de andre smartphone-producenter får det rigtigt svært, hvis de ikke kommer på banen med noget rigtigt lækkert, meget snart, nu da iPhonen (officielt) bliver lanceret i store dele af verden.

Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Malde Beinthin

Tja nu har den (stadig) nogle mangler i min bog. Du styrer ikke selv hvad der skal på af programmer, det gør Apple med mindre du jailbreaker den. Den har stadig ikke ordenlig bluetooh support, altså stereo. eller andre profiler som f.eks. HID. Stadig ikke noget video på kameraet. kameraet er også under standarden idag, 2MP ? comoon, idag hedder det 3,2 eller 5.

Bevars de formår at pakke det på en lækker måde og det virker lækkert.

Men det er der også andre der gør. Gode bud er HTC Touch Diamond eller Sony Ericsson's X1, begge bygger på windows mobile 6.1 hvor på de har lagt deres eget interface oven på. Det ser udemærket ud og specswise slår de den nye iPhone handsdown.

Ser vi på software delen er Android - Googles bud på et mobil OS yderst interessant. Og på Android er der frit slag til at pille, ikke som i det lukkede system hos Apple. Så er spørgsmålet så hvornår vi ser noget hardware der kører det.

Det ser spænende ud på smartphone markedet, ingen tvivl om det.

 • 0
 • 0
#2 Dennis Krøger

Og på Android er der frit slag til at pille, ikke som i det lukkede system hos Apple. Så er spørgsmålet så hvornår vi ser noget hardware der kører det.

Bare fordi Android selv kan leges med så meget det passer en, kan de færdige telefoner sagtens være locked down.

 • 0
 • 0
#3 Jørgen Ramskov

Den ser lækker ud og man bliver da fristet, men så alligevel ikke. Mit behov er tale, sms og en god kalender. Det er der ret mange telefoner der kan og de fleste af dem er mindre og er dermed lettere at have i lommen :)

 • 0
 • 0
#4 Martin Kofoed

Sådan en skal da i kurven, ingen tvivl om det.

Spørgsmålet er, om man skulle skyde sin nuværende iPhone af NU, før folket finder ud af, at priserne er halveret? Hmm .. Kan være John Strand vil købe den? :-)

 • 0
 • 0
#5 Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

it behov er tale, sms og en god kalender. Det er der ret mange telefoner der kan

Forslag? Jeg bliver irriteret på de fleste mobilkalendere - og det at de synkroniserer med snart sagt intet. Det blev diskuteret i det seneste Lugradio (http://lugradio.org), at de meget annoncerede Linux-baserede telefoner ikke er noget, man ser så meget til - og når man endelig gør det, så er det en Linux-kerne med en mængde software stablet ovenpå, som er lukket i enhver forstand.

 • 0
 • 0
#6 Deleted User

Du har vel prøvet den medfølgende kalender i alle de 4? store? OS'er? + evt. det væld? af 3.party add-on kalendre som findes til nogle telefon OS'er.

Symbian og RIM OS har mig bekendt rimelig begrænset med 3. party programmer, men både Palm OS og Windows Mobile har et væld af 3.party programmer. Jeg ved at der findes kalender programmer til Palm OS som jeg kørte for et par år siden.

Personligt så synes jeg det er irriterende at jeg ikke kan sende folk en automatisk kalender invitation via SMS.

 • 0
 • 0
#8 Emil Petersen

Den ser lækker ud, ingen tvivl om det. Men jeg mangler muligheden for fuld kryptering af telefonen. Samt en intuitiv sikker løsning af tastaturlåsen. Det er hele ens liv man har på den. Kalender med alle ens aftaler, sms'er og emails med personlige oplysninger. Og de billeder folk ikke tager med deres mobil kamera. Jeg bliver helt rød i kinderne når jeg tænker på det.

Gad vide hvor lang tid der skal gå før privacy diskutionen bliver et rigtig varmt emne for mobile enheder.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere