Inspiration fra tomatsovs og SKU

Som så mange andre programmører har jeg altid gang i en flok hjemme-projekter og et par af dem er også i kategorien "ting-jeg-håber-jeg-kan-tjene-penge-på-en-dag". Men man kan jo have det sejeste software uden at det kommer dertil - der er mange faktorer der afgør om folk gider at investere i ens software.

Af det software jeg selv bruger penge på er der en stor dominerende gruppe blandt simple, billige online webtjenester/værktøjer - typisk er det premium accounts til ellers gratis tools. Og jeg tror der er rigtig meget at lære af at lave simpelt software, som ikke behøver at kunne en masse, men snarere skal være god til en kerne-ting og så evt. give mulighed for at fylde flere features på efter eget valg. Simpelt men godt.

I den boldgade er jeg faldet over et par gode inspirationsmomenter, som jeg gerne vil dele. Det første er en beskrivelse af SKU-drevet-udvikling (SKU-DD i rækken af XDD'er) - et elendigt navn, men det dækker over at lave en så simpel kerne-løsning som muligt og så give mulighed for udvidelser via plugins/addons/widgets. Simplere er bedre.

En anden inspirationskilde fandt jeg på TED.com - et godt sted at finde ikke-nørdet-inspiration med gode budskaber, som man ofte kan føre over på software-udvikling eller som kan give nogle gode ideer til hvordan man kan understøtte de præsenterede koncepter med teknik.

Denne TED-præsentation er af Malcolm Gladwell - forfatter. Jeg har aldrig læst nogle af Malcolms bøger, men denne præsentation giver mig lyst til det:

Og på Twitter forleden så jeg dette tweet, som også gav anledning til overvejelser om en adfærdsændring:
"Shipping doesn?t mean you win, but not shipping means you lose.".

Jeg er efterhånden blevet en helt inspirationsjunkie, som skal have sit daglige fix, men det er ikke altid jeg kan finde noget kvalitetsindhold... Hvor finder du din inspiration?

Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Michael Møller

Nu har jeg kigget på det her blogindlæg i nogle dage og undret mig over at ingen har svaret..det er sørgeligt. Jeg tror du har fat i noget vigtigt med hensyn til inspiration, som jeg kender fra mig selv. Bliver inspireret af det meste, for det handler jo bare om at sætte alt hvad man ser i perspektiv i forhold til det man laver. I mit tilfælde så software. Men det der sku..det er spændene men nu er manden matematiker, og det er ikke dårligt, men læs lige her:

>>You'll likely have a conversation like this: "well, we can't just add 'j.' We need to change our core library to get ready for J, and update this user control to get ready for J, oh and then we'd need update this menu and that toolbar and this context menu and this documentation, oh yeah and then make sure that we didn't cause a regression of any of the functionality in our existing product, H(B), and then finally we could add 'j' and then test and document it."

Sure, you didn't use nice simple letters like "J", but that's what makes math so elegantly expressive. It doesn't matter what "J" is, the math doesn't lie.<<

..øhh jow du kan satme tro det ikke er ligegyldigt hvad J er :)

  • 0
  • 0
Therese Hansen

Nu vi snakker om inspiration, så vil jeg lige nævne en bog, jeg netop er gået i gang med.

Bogen hedder "Gödel, Escher, Bach - An eternal golden braid", er skrevet af Douglas Hofstadter og udgivet i 1979.

Og sikke en inspirationskilde! Jeg er indtil videre kun kommet 100 sider ind i bogen, men den har fanget mig og sat både matematik, programmering, musik og kunst i perspektiv - godt flettet ind i hinanden. Den kan helt sikkert anbefales, selv om det er en gammel moppedreng :-).

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere