benjamin christensen bloghoved

Ingen one size-løsninger i skyen

Cloud computing er blevet et væsentligt emne blandt os, der arbejder med it – og med god grund. De fleste virksomheder har i dag lagt en eller flere af deres løsninger i skyen. Skyen åbner nemlig for et hav af nye muligheder og er på kort tid blevet en fast del af en stor del virksomheders it-infrastruktur.

En cloud-løsning kan tage mange former: placeret i og uden for virksomheden, som en public cloud, en privat og en managed variant. Jeg oplever, at mange virksomheder starter med en public cloud-løsning, fordi omkostningerne er lave, og det er let at gå til – men også fordi de ikke har ressourcerne til at etablere og styre en private cloud.

Ofte er muligheden for at skabe test-miljøer i skyen tiltrækkende for virksomheder, da det tit er en lettere løsning end at lave et in-house test-miljø. Dog ser vi i dag, at flere og flere virksomheder bygger private cloud architectures, som løbende bliver hurtigere og lettere at udrulle – og som stadig giver fuld kontrol over it-løsningen og -sikkerheden.

Den rette vej i skyen

Der findes ikke noget definitivt svar på, hvordan du bedst muligt udnytter en cloud-løsning. Ofte vil en løsning i skyen udvikle sig over tid i takt med, at virksomhedens behov ændrer sig. Det betyder i mange tilfælde, at både en privat, en public og en managed cloud-løsning kommer i spil – og dermed bliver slutresultatet en hybrid-løsning.

Den rette cloud-løsning bør vælges ud fra en hensynstagen til hhv., hvad du ønsker at bruge skyen til, dine prioriteter og ønskede resultater. Beslutningen bør ikke afgøres af formen – privat, public, managed eller hybrid – men i stedet af kombinationen af muligheder, sikkerhed, compliance og omkostninger. Sørg derfor for at undersøge, hvilke fordele den givne løsning giver din virksomhed:

• Innovation: Gør løsningen det muligt at udvikle nye muligheder for virksomhedens kunder i nuværende og nye markeder?

• Agilitet: Er løsningen i stand til at skalere hurtigt op eller ned i takt med, at virksomhedens behov ændrer sig?

• ROI: Hvordan vil løsningen skabe mere værdi for virksomhedens kunder? Og hvordan vil den optimere nuværende løsninger og samtidig mindske langtidsomkostningerne ved ejerskab?

• Muligheder: Kan løsningen udføre specialudviklede workloads? Og overholder den krav til compliance og sikkerhed?

• Enkelthed: Vil løsningen gøre dit it-setup enklere eller mere komplekst? Hvordan skal den styres – og af hvem?

I sidste ende er der mange faktorer, der kan og bør påvirke valget af cloud-løsning. Én cloud-type vil sjældent give alle fordele, og derfor vil en hybrid-løsning ofte være en måde at høste fordelene fra flere typer på én gang – og i sidste ende være den, der vil gavne din virksomhed mest muligt.

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere