IHTSITYSBITYS

Tid til at kigge lidt på Microsofts problemer igen...

Steve Ballmer må nøjes med halv bonus.

Goldman Sachs nedgraderer MSFT til "neutral".

2/3 af alle Windows maskiner kører stadig XP.

Steve Ballmer har foretaget den rituelle reorganisering af solstolene på dækket af Titanic.

Men nu kommer Win7 mobilen, så bliver alt som det var i gamle dage igen...

Ikke ?

phk

Kommentarer (40)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Andreas Bach Aaen

Der er vel intet underligt i at Microsofts gamle guldkalve ikke længere er så attraktive. Konkurrenterne er ikke blot blevet bedre, men de har ændret måden at drive forretning på. Brugslicenser til software solgt som var det en konsumvare er ikke hvad det har været. Nu om stunder skal man ikke nødvendigvis tjene alt på egne varer, men helst på andres. Så AppStore og Android Market er vejen frem for konsumsalg af brugslicener til software. Jeg vil tro, at Microsoft stadig har en god chance for forretningssoftware (det gamle Navision). Microsoft Sharepoint, er tilsyneladende også en god sællert. Hvem kan iøvrigt fortælle mig, hvad dett produkt kan, som det ikke er lykkedes at strikke sammen med et mindre antal Open Source projekter?

 • 0
 • 0
#5 Niels Didriksen

Hvem kan iøvrigt fortælle mig, hvad dett produkt kan, som det ikke er lykkedes at strikke sammen med et mindre antal Open Source projekter?

Ikke noget specielt, er mit indtryk. Udover de traditionelle vendor-lockin-kvaliteter som at hænge rigtigt godt sammen med Outlook og Word osv. Og så er der jo problemet med at der ikek står MS på siden af alternative løsninger, hvilkent jo medfører, at mange virksomheder og offentlige institutioner i Danmark ikke kan bruge dem til noget, da vi som nation "har en ren MS-strategi"

 • 0
 • 0
#7 Carsten Sonne

Personligt kan jeg stadig kun håbe MS mister markedsandele. Hvorvidt MS har monopol eller ej er en anden diskussion, men mere konkurences vil under alle omstændigheder være til kundernes fordel.

Jeg har en fornemmelse af Win7 Mobile primært vil blive brugt i erhvervslivet og blandt loyale brugere. Til konsumbrug har iPhone og Android allerede et stort forspring. Derudover skal Win7 Mobile til at kæmpe mod nyeankomne som MeeGo.

Win7 Mobile vil nok primært blive købt til brug ifm. forretningssoftware. Det er et område hvor MS stadig har rigtig godt fat.

 • 0
 • 0
#8 Niels Didriksen

Interessant indlæg imho, der drejer sig om netop den type "analyse" som phk lægger for dagen her.

Interessant? Nu er PHK's tal jo fra 3.parts analyser, hvor dine er fra MS marketingsafdeling, og skal jo nok tages som sådan. For nyligt, da også live spaces måtte dreje nøglen om, at de 30 mio brugere MS havde pralet med længe, viste sig at være under en mio, da de blev migreret til wordpress. http://news.softpedia.com/news/1-Percent-of-the-30-Million-Live-Spaces-C... Man bør nok tage deres egne pr-udlægninger af deres successer på lignende vis. Hvor mange hotmail-addresser tror du selv er døde eller spam-outlets? Min gamle arbejdsgiver filtrerer ca. 100 gange flere hotmail-afsendere fra som spam, end som reelle brugere. Netbooks.. 96%. Det er anlytikere jo generelt ikke enig med MS i; http://www.computerworld.com/s/article/9140343/Linux_s_share_of_netbooks... Og nu kommer tablets/pads formatet og ARM processorerne buldrende, hvilket nok heller ikke bliver gavnligt for MS salgstal..

 • 0
 • 0
#12 Karsten Nyblad

Hvem kan iøvrigt fortælle mig, hvad dett produkt kan, som det ikke er lykkedes at strikke sammen med et mindre antal Open Source projekter?

Microsofts produkter kan nok ikke så meget, som OSS ikke kan. Problemet er nærmere, at al den mere specielle software ofte kun findes til Windows, eller at udvalget til andre platforme er lille.

Du ender hurtigt i en situation, hvor nogle medarbejdere bliver nødt til at Windows for at løse deres opgaver. Hvis de andre så skal køre noget andet, skal du supportere to operativsystemer. Det betyder, at IT skal sætte sig ind i og holde sig a jour med to operativsystemer - det lyder simplet, men i praksis skal du bruge timer hver uge bare på at holde dig a jour med et. Derudover vil der være problemer med samspillet mellem de to operativsystemer, osv. Det er dyrt, med mindre man er en så stor organisation, at man kan have to grupper af IT-folk, en til hvert operativsystem. Det vil igen sige et tocifret antal IT-folk.

 • 0
 • 0
#15 Niels Didriksen

Men jeg vil da gerne høre dine argumenter for, at de ikke kommer til at tjene noget særligt?

Hvad med; "De kan ikke finde ud af at lave mobiler? HostKinHost"

Det er jo svært at argumentere, og alles gæt er vel lige gode. Men de skal som du selv nævner lige hive 6 mia + udvikling + det løse hjem først. Jeg synes det er dig der mangler nogle led i din konklusion og argumenter for at de skulle vinde 25% af mobilmarkedet. For hvis bare penge-i-grams skulle være garanti, så ville de vel have slået google i 2004, 2006 og 2008 som bosserne gang på gang lovede. Netop bakket op af de vanvittige beløb de havde sunket i det hul.

Og penge i vente på licenser, apps og musik-salg er alle de øvrige spillere godt igang med at høste, hvor MS starter på rockbottom. Men ok, de har naturligvis råd til at få U2 til at give en personlig ene-koncert til hver kunde der køber deres mobil, spørgsmålet er bare om det hjælper på den lange bane.

Derudover så er der en anden forskel på Mobil og spillemarkedet. Spillemarkedet var udviklingsmæssigt små-dødvande og dikteret af en enkelt eller 2 andre spillere, da MS kom med en sminket version af windows på xboxen. Det er IKKE tilfældet på mobilmarkedet. Der er mange potente spillere inden for både hard- og software, og udviklingen tæsker derudaf i mange retninger. Jeg gætter på at WP7 bliver et hit blandt forretningsfolk, for hvem det gælder at de er hooket uløseligt op på exchange og de ikke må få en iPhone. Men hvis udviklingen pludseligt vender som den jo gør med halve års mellemrum på markedet for håndholdte dimser, kan de nemt stå med en semi-fancy niche-telefon, der vistnok var et hit blandt whitecollars i starten af 2011.

 • 0
 • 0
#16 Carsten Olsen

Microsoft er allerede i knæ. Det kan ses af at de "bruger krudt på" at tage til genmæle overfor kritik. (I "gamle dage" da windows var "default Operating System" og de derfor kunne spille lock-in kortet, kunne MS sige ja,ja vi har hørt det "ulven kommer" men den har vi jo hørt før!!) (Denne gang tror jeg Ulven når at blive træt af at spise(mæt) inden Ballmer reagerer, og så er det for sent (Ballmer har aldrig hørt til de kvikke))

Det ser dog ikke ud som om Google er interesseret i selv at få mere end 50% markedsandel (de er mere interesseret i at få brudt monopolet), altså gøder de bare jorden for at nye uventede "mirakler" kan ske. (Ja ja, der er jo sket "mirakler" før: 16årig dreng(med eget værelse),Finland,1991)

 • 0
 • 0
#17 Lars Lundin

Microsoft er allerede i knæ.

Hvis du har valgt en MS-løsning, så vil din chef i tilfælde af problemer typisk[*] give Microsoft skylden.

Hvis du har valgt en anden løsning, så vil din chef i tilfælde af problemer typisk give dig skylden.

Så uanset de umiskendelige tegn som PHK opremser, så vil MS blive solidt siddende på deres kerneområder i lang tid fremover.

[*] En enkelt, væsentlig undtagelse er det forfejlede forsøg på at indføre .Net på Londons Stock Exchange

 • 0
 • 0
#19 Per Hansen

@PHK - bliver du aldrig træt af det? Er din mission i livet at bruge MS-pladderjournalistik for at trække overskrifter?

Jeg synes nærmere man kan kalde dit indlæg et halv-desperat forsøg på at fortælle omverden, at det virkelig går dårligt for Microsoft. Hvis du nu rent faktisk gad læse Goldman Sachs-rapporten, vil du meget hurtigt finde ud af hvad årsagen til nedjusteringen skyldes; at banken mener at Microsoft har haft en noget lunken indtræden på smartphone og tablet market. BIG NEWS!!! De er endnu ikke kommet helt igang og ja bevares de har da brugt lang tid på at vågne op - men se dog fremad. Havde GS-rapporten kommet for 3-4 år siden hvor Apple rykkede, kunne man måske tage den seriøst, men nej. Goldman Sachs burde nok vente med konklusionerne - det burde du også PHK. Det er da nu der skal købes - aktien er i en "lille" bund.

OK, aktien tabte 1,7 %, fordi der sidder en bunke kortsigtede hystader og handler i panik og tror på alt hvad de læser fra GS. For ca. 2-3 måneder siden var det vist noget med at GS indgik et forlig med det amerikanske finanstilsyn pga. vildledning, svindel og bedrag ifm. risikable investeringer. GS måtte bøde med ca. 3,5 mia dkk. Det virker som om at dagens GS-analyse er lavet af en mand uden forstand på branchen.

"2/3 kører stadigvæk windows XP" svarer vel lidt til at sammenligne Windows 95/98 med Windows XP, da Win 95/98 dengang var på størstedelen af pc'er. Nu har vi en situation hvor finansgrisen stadig øffer, virksomhederne har holdt investeringerne tilbage, krydret med dårlige omtale af Vista (du har nok gjort dit til det også Poul-Henning). Trods det er der alligevel solgt 150 mio Windows 7 licenser - det synes jeg er flot.

Det er da i øvrigt påfaldende at mens 2/3 stadigvæk er på WindowsXP så glemmer man at lægge mærke til Windows7 er gået fremad, og Windows XP gået tilbage.

http://www.netmarketshare.com/os-market-share.aspx?qprid=11

(tallene er baseret på 160 mio. unikke besøg på ca. 40.000 forskellige websites og index).

Har MS bare trådt dig over tærerne engang for 20 år siden og så har du gået og været mavesur lige siden?

Mange af tallene i hvad du kalder "halv-desperat PR", kommer faktisk fra comScore - men det skulle ikke undre mig PHK, om du kan sammenkæde comScores direktion eller bestyrelsesmedlemmer på en eller anden "Six degrees of separation"-finurlig metode og dermed affærdige rigtigheden af tallene. Uha MS i defensiven - PHK i offensiven!

 • 0
 • 0
#22 Poul-Henning Kamp Blogger

@PHK - bliver du aldrig træt af det? Er din mission i livet at bruge MS-pladderjournalistik for at trække overskrifter?

I et land hvor offentlige IT-chefer siger "Ingen er blevet fyret for at købe Microsoft" mener jeg det er relevant at påpege at Microsoft ikke er den "urokkelige klippe" som disse IT-chefer tilsyneladende tror.

Poul-Henning

 • 0
 • 0
#24 Per Hansen

...mener jeg det er relevant at påpege at Microsoft ikke er den "urokkelige klippe"

Tja, det er da en grotesk holdning, men jeg går ikke meget ind for at generalisere alle offentlige IT-chefer som du gør. Bare det at du trækker den slags sensationsudtalelser op af tryllehatten er useriøst.

Hvordan du får kædet de "offentlige IT-chefer" sammen med, at du mener det går dårligt og Microsoft har problemer, kan jeg ikke begribe. Det går jo netop ikke dårligt og de to ting har intet med hinanden at gøre, som jeg ser det.

Faldt i øvrigt over dit udmærkede indlæg omkring Bayes; http://ing.dk/artikel/89268-sjov-med-bayes - sjovt at du også her skal nævne Microsoft.

Det kunne være morsomt med et indlæg ala "Sjov med PHK og Microsoft", hvor du finder sandsynligheden for hvor mange indlæg ud af alle dine skriverier er MS-fjendtlige. Et forsigt bud - ca. 100 %.

Det virker jo nærmest som en indædt kamp for dig at skrive noget negativt om Redmond-folkene. Hvorfor ser man dig aldrig skrive noget negativt om hobby-/entusiastsoftwaren - FreeBSD?

Microsoft burde da næsten sende dig en kurv med en Xbox 360, en Vista-licens og WP7-telefon for al den PR du giver dem.

 • 0
 • 0
#27 Niels Didriksen

Kin og WP7 kan slet ikke sammenlignes.

Nej, ellers havde jeg da osse slået mig selv for panden.

Hvis WP7 var ligeså ringe og udsigtsløs som Kin, så ville man ikke få producenter som HTC, Samsung, Dell, Asus m.fl. med på vognen.

Hvornår har dét nu været en garanti? Jeg husker en hale af producenter som Sony, samsung, creative oa. der sprøjtede windows-media-playsforsure enheder ud, hvorefter microsoft skrottede det og effektivt gjorde enhederne uanvendelige.

Men godt hardware, god software, samspil med andre services som xbox, zune, windows live mv. og en markedsplads hvor man fra dag 1 kan købe applikationer er da en god start, ikke sandt?

Jo det har andre jo vist. Men skal vi ikke vente og se om MS kan abe efter på en meningsfuld måde? Det er jo stadigt uvis om den præmis har tøj på kroppen. Specielt i lyset af at der allerede er masser af aktører der malker den slags.

Det har du naturligvis ret i - men det ændrer vel ikke på, at der stadig er ufatteligt mange mennesker, der ikke ejer hverken en Android-telefon eller en iPhone.

Lige som der stadigt er ufatteligt mange mennesker der ikke ejer en Xbox eller en zune, og dermed ikke har det argument for at vælge MS.

Hvorvidt WP7 bliver en succes eller ej ved jeg ikke. Men jeg tror det er for tidligt at dømme Microsoft ude af smartphone-ræset, der først lige er startet for alvor.

Det er muligt, men jeg synes det er endnu mere grinagtigt at dømme dem inde inden de er startet... Det ser jeg intet argument for. Hverken vægten af dollars de smider efter, eller deres hidtige performance på den front. Jeg kigger ind om et år og checker farven i Steves hoved, før jeg antager noget...

@Per.. Ja, det er sørme synd, at PHK kommer og ødelægger MS multi$mia pr og lobby-indsatser ved at sige slemme ting om dem... Det er godt nok irriterende, at der skal være andre kilder til information om MS, end fra deres marketing-afdeling, halvdelen af alle banner-reklamer og en ivrig håndfuld MS-entusiaster, der bare vil have lov at fokusere på shiny stuff.. Sov den ud, mester.

 • 0
 • 0
#28 Per Hansen

Ja, det er sørme synd, at PHK kommer og ødelægger MS multi$mia markedsføring ved at sige slemme ting om dem... Det er godt nok irriterende, at der skal være andre kilder til information om MS, end fra deres marketing-afdeling, halvdelen af alle banner-reklamer og en ivrig håndfuld MS-entusiaster, der bare vil have lov at fokusere på shiny stuff.. Sov den ud, mester.

Tjaa Niels, hvis du rent faktisk gad og læse mit indlæg - og tidligere indlæg for den sags skyld - har jeg absolut intet imod, at man opponerer imod Microsoft eller andre virksomheder for den sags skyld. Det er da overhovedet ikke syndt for Microsoft - PHK kan da gøre som han vil - der har jeg overhovedet intet problem med.

Problemet med PHKs indlæg er dog efter min mening at han hiver 4-5 MS-negative links frem, som i den grad savner saglig og faglig objektivitet, for derefter at gøre det til noget stort og straks proklamere, at det går dårligt for dem. "Det siger 4-5 links jo". Det er lodret forkert, ikke sagligt og rent ud sagt useriøst.

Jeg har forsøgt at fortælle at Goldman Sachs er nogle lømler, deres rapport er for sent ude og at hesten skal klappes med 2/3 Windows XP marketshare.

2/3 fortæller ikke hele sandheden - 2/3 er ifølge mit tidligere link skrumpet til 60 % ifølge UAFHÆNGIGE TAL (som ikke har noget med Microsoft, deres marketingafdeling eller MS-entusiaster at gøre). Windows 7 er gået op og Vista ned. Det er jo netop positivt at Windows XP / Vista marketshare skrumper, mens Windows 7 går fremad - kan du ikke fortælle om du mener det virkelig er så dårligt?

De tal som Microsoft har fremlagt - kommer i øvrigt fra comScore (IKKE Microsoft). Og nej, jeg mener heller ikke at comScore bliver betalt af Microsoft for at lave fine MS-tal.

Så hæv dog standarden for argumentation!

 • 0
 • 0
#29 Nikolaj Brinch Jørgensen

halvdelen af alle banner-reklamer og en ivrig håndfuld MS-entusiaster, der bare vil have lov at fokusere på shiny stuff

Jeg skal lige forstå dig ret... mener du dermed at Android og iPhone (sådan een har jeg) ikke er shiny stuff? Jeg forstår ikke hvad du mener. MS er lidt trængt fordi først og fremmest Apple har vind i sejlene. Hvis ikke de havde revolutioneret smart phone markedet, og i dag laver de mest populære bærbare, ville alt gå som det plejer (min egen hindsight).

 • 0
 • 0
#30 Carsten Olsen

Det ser ud til at nogle MicroSoft tilhængere mener at MicroSoft kører fint og at der ikke er noget tegn på noget dårligt. Til det kan jeg kun sige det vil den nærmeste fremtid (2år) vise.

Med hensyn til PHKs motiver til dette indlæg, så er dette forum ikke for markedsøkonomer det er for teknikere!!. Jeg er selv tekniker og gider ikke beskæftige mig med markedsøkonomi overhovedet!!.

Men da der er Windows på langt de fleste computere er jeg også nødt til at forholde mig til det!!

Jeg er derfor meget intereseret i at høre om hvornår Microsoft kan være ude af billedet som aktør der dominerer markedet. Jeg ønsker ikke at Microsoft skal dø, men blot at de holder op med at dominerer.

Jeg har med stor glæde fulgt udviklingen det sidste år hvor jeg har set html5 applicationer rykker ind i folks maskiner. (også maskiner der domineres af windows, og de kører fint i IE8) Samtidigt har jeg set MicroSoft sige i Februar at html5 først bliver understøttet i 2020. I September laver de så en beta release af IE9 som understøtter ca 96% af html5 (mod IE8s ca 20%) Et eller andet kunne godt tyde på at MicroSoft har fundet ud af at man ville tabe mange kunder hvis 20% men samtidig giver 96% tab af hele lock-in fordelen. (Altså folk bliver på Windows/IE9 men kan ikke længere holdes i lock-in)

Så alt i alt ser det ud som om vi går en lys fremtid i møde.

 • 0
 • 0
#32 Carsten Sonne

Jeg er derfor meget intereseret i at høre om hvornår Microsoft kan være ude af billedet som aktør der dominerer markedet. Jeg ønsker ikke at Microsoft skal dø, men blot at de holder op med at dominerer.

Jeg kunne ikke have sagt det bedre selv. Der er kommet flere positive teknologiske bidrag fra MS. De har absolut noget at byde på ligesom andre aktøre på markedet. Desværre har dominans og i særdeleshed monopol den uheldige sideeffekt at det bliver en sovepude.

En anden ting der er værd at fremhæve om MS er deres fantastike evne til at kommercialisere og få udbredt IT. Her kunne mange konkurenter lære noget. Og nej, jeg mener ikke opkøb, patenttrusler og andre ufine trick baseret på størrelse og dominans.

Sådan lidt omvendt kunne man sige for at MS skal blive bedre, skal de blive mindre. Konkurrence og modspil skal være større til gavn for software og IT verden som helhed.

 • 0
 • 0
#35 Per Hansen

Det ser ud til at nogle MicroSoft tilhængere mener at MicroSoft kører fint og at der ikke er noget tegn på noget dårligt. Til det kan jeg kun sige det vil den nærmeste fremtid (2år) vise.

Det går ikke ovenud godt for alle MS produkter, men regnskabet viser alligevel flotte tal. Jeg er ikke den store fan af Steve Ballmer og var da slet ikke begejstret, da han overtog roret fra Bill Gates. Hans råben og skrigen på de forskellige konferencer, hans nedgøren af konkurrenternes produkter og generelt dårlige udtalelser om konkurrende virksomheder var/er ikke specielt imponerende;

http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc&feature=related

Men. Jeg synes godt nok han har oppet sig de sidste 18-24 måneder - det var også tiltrængt for det var sgu blevet en sovepude med for lidt innovation, nytænkning og nye produkter. Det virker som om at MS er nået til et punkt hvor de er blevet for store til at koordinere effektivt - der er eksempler på flere forskellige overlappende produkter fra softwarekæmpen.

Med hensyn til PHKs motiver til dette indlæg, så er dette forum ikke for markedsøkonomer det er for teknikere!!. Jeg er selv tekniker og gider ikke beskæftige mig med markedsøkonomi overhovedet!!.

Fair nok du ikke gider beskæftige dig med markedsøkonomien, men at du bliver nødt til det. Nu er det jo som sådan PHK, der bragte det på banen. Han glemmer bare at underbygge påstandene, hvilket trækker det ned på et niveau, som en del af os ikke ynder at deltage i.

Det er da kun glædeligt at Microsoft endelig vil følge de standarder der bliver vedtaget og gider deltage i standardiseringsarbejdet.

Det er grådigheden der driver enhver virksomhed - dvs. ønsket om at tjene penge, flere penge og mange penge. Med det kommer naturligvis endestationen der hedder monopol.

@Thomas - ja præcis, jeg ved ikke helt hvad jeg skal mene om det, bitre mennesker, mavesure, forkert ud af sengen, morgengalde, bræksnak etc. Jeg trækker på skuldrene og tænker, at når så dygtige mennesker er blevet så religiøse, at de glemmer at være objektive, hvor er vi så henne. V2 er ellers et udemærket medie, men PHK og de andre fanatikere ødelægger sgu journalistikken. Nu rammer vi vel snart kommentarstandarden som ses på comon.

 • 0
 • 0
#36 Per Hansen

Sjovt som alle mine indlæg for "pil nedaf" :-)

 • Hvem det end er, så få dog lettet trykket og tag en spids. Vis dig dog som en mand/kvinde og kom en velovervejet begrundelse.
 • 0
 • 0
#37 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Per,

Men. Jeg synes godt nok han har oppet sig de sidste 18-24 måneder

Jeg tror faktisk ikke, at det er Steves fortjeneste, at der er sket en omvæltning i Redmond de sidste måneder. Microsoft har jo fået ny CTO - Ray Ozzie.

Jeg kender en del teknikere (på project management niveau), der har arbejdet direkte sammen med både Bill Gates og Ray Ozzie, og hans tilgang er radikalt anderledes end Bills. Én af dem sagde engang til mig, at hvis han skulle være ærlig, så led Bill kraftigt af "NIH"-syndromet, hvorimod Ray er mere en "reuse what's out there"-fyr.

http://www.microsoft.com/presspass/exec/ozzie/

http://www.wired.com/techbiz/people/magazine/16-12/ff_ozzie

 • 0
 • 0
#39 Niels Didriksen

Det er ikke en garanti for noget som helst. Men det kører glimrende for HTC med deres Android-satsning, og hvis de mente, at de ville tabe penge på WP7, så var de næppe gået med på aftalen.

Klart. De laver også mobiler på platformen Brew og andre. At sige at et OS har success fordi HTC laver en mobil, vil jeg kalde en tilsnigelse. Ihvertfald i den kontekst du snakker succes..

Hvor er det MS aber efter, om man må spørge?

Samtlige eksisterende smartphone-initiativer f.eks. Bevares, de har naturligvis et par ms-only kroge ind i nogle af deres andre produkter og andre ms-specifikke twists, men go hardware/software, markeder, sdk'er, sociale tjenester osv?? Der må jeg nok oplyse dig om at kul-røgen i bakspejlet er MS der kommer tøffende.

Mig bekendt er der ingen andre mobil-OS'er der har samme integration med ovennævnte services.

Give me a break.. Er en Microsofttelefon så en dårlig telefon fordi den ikke har integration til PS-network og iTunes?

Nu er der også andre argumenter end lige det... det er ikke pga. xbox-integration, jeg har tænkt mig at købe en WP7-telefon. Det er mere pga. UI'et, hardware-kravene og udviklingsplatformen (xna, silverlight og .net).

Lige som der stadigt er ufatteligt mange mennesker der ikke aner hvad xna, silverlight og dotnet er.. Du taler ud fra dig selv, jeg taler ud fra folk, der ikke har nogen præference for Microsoft og som overvejer en smartphone. Eller måske en negativ præference.

Som jeg skrev.. den skal nok blive solgt. Til folk som iforvejen fylder hylderne med (legale) MS-produkter. Og det skal nok vise sig at være en fin fon. Zune er sikkert også en fin mp3 afspiller, og på samme vis skal MS nok redde sig en plads eller 2 på top25 solgte. Ligesom med Zune. Og så længe de og aktionærerne gider at hælde penge i. Det er mit bud.

Jeg ville også være chokeret, hvis du var i stand til at se nogenlunde neutralt på sagerne.

Haha, oprigtigt i lige måde, kære ven :-) Ingen tvivl om, at du er saglig og en fin debattør, men du forspilder sjældent muligheden for hårdt at pimpe det lyserøde håb på MS' vegne. Hvis PHK lever i en verden af bitterhed over MS, så har jeg en fornemmelse af, at du engang imellem danser henover en klokkeblomstfyldt eng med windowslogo-farvede regnbuer om ørerne, når det handler om potentialet for uprøvede eller stagnerede MS-produkter, eller allerede halvdøde heste som Zune :-)

Har du kigget på WP7? Previews, technical previews, hands-on eller lign?

Jep. Og jeg synes oprigtigt det virker som en fin fon. Selv Nikolai Sonne er vidst positivt stemt. Og jeg afviser heller ikke at MS kan blive en relevant spiller på Mobilmarkedet (they better, for ellers er de da helt til grin). Men istedet for at ifalde lovprisningskoret før produktet overhovedet eksisterer, vælger jeg at lade tidligere erfaringer og historik være guide for mine gætterier på hvordan det skal gå. Jeg tror mere på at WP7 er en fin fon end at de kan eksekvere en mobil-strategi. Men jeg afventer spændt fremtiden :-)

 • 0
 • 0
#43 Nikolaj Brinch Jørgensen

@Thomas

Hvad skal iPhone med Zune? Hvad skal iPhone med Windows Live (er det messenger du mener, så er der vel allerede en App der kan det, ellers kan det jo laves med en Jabber server der har messenger plugin a la rootbash eller lignende). Hvad skal iPhone (eller for den sags skyld nogen som helst) med SharePain?

Bare rolig, jeg er ude på at få svar, ikke andet. Jeg har nemlig ikke helt forstået pointen med Sharepoint, og jeg kan ikke finde nogen som kan forklare mig det. Ikke engang de Microsoft folk jeg arbejdede sammen med i Capgemini, hvor vi var guld partnere.

 • 0
 • 0
#45 Per Hansen

Hej Jesper,

Super indlæg! :-) Jeg var faktisk slet ikke klar over at Ray Ozzie var tiltrådt som CTO og havde heller ikke læst pågældende artikler.

Spændende info om Ozzie at han er mere PFE-manden (proudly found elsewhere). Man kan jo bruge den ulideligt klare baglygte og sige at han skulle være kørt i stilling noget før, så Microsoft tidligere kunne have oppet sig på IT-fronten. Jeg havde gerne været foruden IE6+IE7+IE8s eklatante fejl og manglende understøttelse af standarder (den slags dumheder har kostet samfundet et utal af milliarder af kroner og gør det stadigvæk desværre). Windows Mobile 5 til 6.5, nej tak. Vista, njahh tjahh. Glæder mig virkelig til IE9 bliver færdig, og i øvrigt til Windows Phone 7 lanceres - her kan man i den grad tale om at PFE har spejlet igennem.

Så er det nok Ozzie der skal tilskrives æren uden at sige for meget :-)

Jeg tror faktisk ikke, at det er Steves fortjeneste, at der er sket en omvæltning i Redmond de sidste måneder. Microsoft har jo fået ny CTO - Ray Ozzie.

Jeg kender en del teknikere (på project management niveau), der har arbejdet direkte sammen med både Bill Gates og Ray Ozzie, og hans tilgang er radikalt anderledes end Bills. Én af dem sagde engang til mig, at hvis han skulle være ærlig, så led Bill kraftigt af "NIH"-syndromet, hvorimod Ray er mere en "reuse what's out there"-fyr.

 • 0
 • 0
#46 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Per,

Så er det nok Ozzie der skal tilskrives æren uden at sige for meget :-)

Jeg tror faktisk, at Microsoft er ret glad for den konstellation. Verdens PHK'er kan dermed løbe uforstyrrede rundt og skrige sig hæse (af harme) over, at Steve Ballmer skriger sig hæs (af begejstring) ... og alt imens har man i baglandet fred og ro til at omstrukturere platform og virksomhed.

... "it's a cunning plan, sir!".

:o)

 • 0
 • 0
#50 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Poul-Henning,

Det fortalte "time" så idag:

Ray Ozzie har forladt den synkende skude og Steve Ballmer udtaler at det var en "unik position" der ikke vil blive genbesat.

Nogen forslag til hvem der nu skal være lynafleder for Steve Ballmers indfald, udfald og anfald ?

Ikke "Time" - men "NY Times".

:o)

http://www.nytimes.com/2010/10/19/technology/19soft.html?_r=1&src=busln

(jeg måtte faktisk via Wikipedias side om manden for at finde denne reference. Det er faktisk ikke sjældent, at Wikipedia giver bedre og mere "minute-by-minute opdateringer" end Google)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere