Idag er det FreeBSD's fødselsdag (25 år!)

Som tiden dog går...

For 25 år siden sad jeg hos FLS Data og prøvede at opsamle trafikdata fra en telefoncentral, distribuere printjobs fra en UNISYS mainframe og hvad man nu ellers gik og rodede med som "DevOps" den gang.

Og hvis det ikke lige var for det med tidszonerne, havde jeg været medstifter af FreeBSD projektet som blev døbt idag for 25 år siden.

Jeg blev hurtigt dybt involveret i FreeBSD projektet, hvilket både var årsag og virkning til et par års arbejde i Californien, hvor Dot-Com revolutionen føg om ørene på mig.

Der er løbet meget vand og kildetekst i stranden siden da, MD5crypt, DEVFS, UFS2, Jails osv. ifølge GitHub er jeg stadig top-3 committer i FreeBSD:

Illustration: GitHub

Og det er ovenikøbet med "handicap" af Varnish-Cache de seneste 12 år: Ungdommen nu om dage... tsk, tsk, tsk!

Fødselsdagen betyder også at min laptop har kørt FreeBSD-CURRENT i 25 år, efter at have kørt 386BSD i nogle måneder forinden.

Og det er naturligvis FreeBSD-CURRENT bygget helt fra kildetekst, for hvad skal man ellers bruge Open Source til ?

phk

Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#8 Tim Spam

Efter 15 år med Linux skiftede jeg for 3 år siden over til FreeBSD, og har ikke kigget tilbage siden.

At jeg valgte at bruge den juleferie på at sætte mig ind i FreeBSD's jails og ZFS var én af de bedste beslutninger jeg har truffet i nyere tid.

Hurra for et fantastisk OS og giv os 25 yderligere flotte år :)

  • 1
  • 0
#9 Morten Nissen

Eller loc for den sags skyld.

Er det en fair måde at sammenligne? :)

Ville egentligt gerne høre din reflektion over udviklingen af open source i de 25 år? Har du nogensinde vaklet i forhold til gpl vs bsd licensen? Hvad tror du er den primære årsag til at Linux har fået så stor en andel som det er endt med? 25 år er vel en god anledning til status fra en af fædrene.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere