I Nirvana med min Playstation 3

Mediecenter mulighederne i en standalone Playstation 3 er gode, men dog langt fra perfekte. Men hvis man kombinerer dem med med en pc og  et stykke software kan man komme meget tæt på Nirvana.

Som jeg tidligere har skrevet har PS3 problemer med mappestrukturer, der er dybere end f.eks. /music/album. Efter at have rodet med det i noget tid og ikke fundet en løsning, besluttede jeg mig for at erkende, at PS3 simpelthen ikke er moden til at stå alene endnu. I hvert fald ikke til mine mediecenter-behov.

Men det lykkedes mig at finde et stykke (Windows) software, der flytter PS3'en op i Superligaen blandt mediecentre.

Der er ikke så meget hokus pokus over det. TVersity fungerer som en transcoding-streaming server for de formater som din forestrukne afspiller ikke kan håndtere af sig selv og som en ganske almindelig streaming server i tilfælde, hvor formatet er understøttet.

Og så gør den PS3'en i stand til at se alle undermapper. Uanset om der er musik, video eller billeder man er interesseret i at vise via sin PS3.

Men setuppet kræver altså, at man har en pc til rådighed og gerne en nogenlunde kraftig en, hvis der skal transcodes video.

I øvrigt er det ikke nødvendigt med en PS3 for at bruge TVersity. Den understøtter et hav af forskellige enheder.

Men til dem af jer der endnu ikke har prøvet TVersity sammen med en PS3 er der kun en ting at sige: Kom i gang sømænd (og piger)!

Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Ryan Jeppesen

Ja TVersity er et rigtigt godt program. Deres findes flere guides på youtube til hvordan det sættes korrekt op til at virke med en PS3.

Jeg kan også kun anbefale det.

 • 0
 • 0
#2 Henrik Schmidt

Min erfaring med TVersity er, at den er noget hysterisk omkring hvilken hardware, ens server kører på. Det er aldrig lykkedes mig at få det til at virke på min Thinkpad, f.eks. TVersity nægter simpelthen at køre.

 • 0
 • 0
#3 Casper Madsen

Jeg er faktisk løbet ind i det problem som du havde før du brugte TVersity, jeg satte TVersity op ude hos en ven, og fra hans Xbox360 kunne han kun se filer i mere end 3 lags dybde(mener jeg det var). Så der måtte lige noget af en omstrukturering til af hans filer.

 • 0
 • 0
#6 Jesper Gaardbo Langhoff

Jeg bruger Mediatomb på Linux som streaming server til min PS3. Det virker rigtig godt, og jeg har ingen problemer med min mappestruktur.

Folkene bag Mediatomb havde ellers gjort en masse for at understøtte transcoding til PS3, men det ødelagde den seneste firmware opdatering. Det må være til stor frustration at udvikle software på den måde.

Jeg kunne godt tænke mig, at softwaren på PS3'en kunne finde ud af hvilken afspiller den skal bruge. Det er lidt irriterende, at man skal helt ud til hovedmenuen for at vælge om man vil afspille filmklip, musik eller vise billeder. Hvorfor kan den ikke bare starte den afspiller, som passer til filtypen, når man browser rundt?

 • 0
 • 0
#7 Deleted User

er det ikke lidt baglæns at sætte en (kraftig) pc mere (læs strømsluger) op som løsning på ps3 problemer?

hvorfor så ikke lave mediecenter på den, i stedet for at have 2 monstre til at stå og sluge strøm...

 • 0
 • 0
#8 Jesper Gaardbo Langhoff

Det er nok de færreste, som køber en PS3 udelukkende som mediecenter. Men hvis den nu alligevel står der i stuen, hvorfor så ikke bruge den til lidt mere end blot spil? Til trods for et lidt bøvlet menusystem, så er selve PS3 hardwaren da noget mere lækker at betjene end en pc.

Det samme kan man sige om pc'er. Det er de færreste, som går ud og køber en pc med henblik på at lave den til media server. Den kan trods alt stadigvæk bruges til andre ting, selv om den kører TVersity, Mediatomb eller noget helt andet.

Min pc står i et andet rum og er som regel tændt alligevel. Den har også væsentligt bedre storage, så jeg kunne ikke forestille mig at flytte mine medier væk fra den.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere