Hvorfor er it ikke sexet?

Da jeg væltede omkuld i min sofa i går aftes, kom andre medlemmer af husstanden til at zappe over på TV2-programmet "Dagens Mand" (jeg sværger, det var ikke mig, der holdt fjernbetjeningen). Konceptet er, at de præsenterer en fyr, viser hans hjem og hans arbejde osv. og undervejs i præsentationen kan de ca. 15 unge damer i studet så undervejs i præsentationen stemme ham ud, idet de indikerer, at hér blev der præsenteret noget, som gjorde, at interessen
forsvandt.

Gårsdagens mand var kok, og blev sat til at stå inde i studiet og lynstege jordbær i noget ingefær-hutlihut, mens damerne og publikum sukkede "ih" og "næh" i kor. Jeg kom bare til at tænke på: Hvad gør de den dag, de får en softwareudvikler ind? Jeg tvivler på, at de ville stå og hyle af begejstring, mens han manipulerede nogle pointers eller foldede en funktion hen over nogle lækre data...

Mad er selvfølgelig mere basalt og umiddelbart tilgængeligt for alle. Men jeg kan da også godt sætte pris på god kunst, selvom jeg selv kun kan tegne som en 12-årig' Hvorfor får man så alt for sjældent den der "nej hvor er det spændende og nyttigt; it er jo virkelig noget, der griber ind i vores allesammens hverdag", når man fortæller, hvad man laver'!

Nå, men eftersom optaget på it-uddannelserne har slået rekord i år, må der da være nogen unge derude, som har kalkuleret med, at det ikke helt ødelægger scorechancerne at være "noget med it". Eller også siger de bare, at de læser til sygeplejerske...

Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Sune Kjærgård

Jeg har nu aldrig oplevet at min IT-baggrund var det der stod i vejen for at score... Mange andre ting sikkert, men jeg synes nu altid jeg har fået kredit for at gå op i mit studie og senere mit arbejde.

Og så handler det vel også om hvordan man præsenterer det. Det er klart at super smarte (sexede?) algoritmer ikke siger ikke it-folk noget som helst, de aner jo ikke hvad der foregår, men hvis man i stedet fortæller at man arbejder med at gøre EPJ hurtigere og mere brugervenligt, så sundhedspersonalet får mere tid til deres primære opgaver, så går den da rent hjem.

Men nu må jeg så også lige droppe en bombe, og det er at uanset hvor smarte algoritmer man kan skrive, så hjælper det bare ikke, hvis man glemmer at gå i bad, dyrke motion og i øvrigt kommunikere i den virkelige verden og ikke kun i IRC.

Med andre ord. Kunsten at være sexet har ikke noget med dit erhverv at gøre...

 • 0
 • 0
#2 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Anne-Sofie,

du gør imo den fejl, at du forsøger at sælge teorien og ikke produktet. Når tøsebørnene falder i svime over kokken, så er det jo fordi de umiddelbart kan relatere sig til produktet - nemlig mad. Hvis han i stedet fortalte om teorierne omkring temperaturudvikling i en mørbrad under stegning, hvordan man skalerer del-elementerne i en opskrift korrekt eller hvorfor man kan "legere" en sauce med æg, så ville de med garanti også stille blikket på uendeligt.

Jeg har aldrig haft problemer med at "sælge" mit fag - men jeg fokuserer også på slutproduktet og ikke teorien omkring hægtede lister og sortering af dem. I stedet fokuserer jeg på de ting, som folk kan relatere sig til. I mit tilfælde er det fx:

Tog/jernbaner Apotekssystemer Lønsystemer (ok, her var interessen nok liiiige stor nok) Miljødata (ex regnvandsudløb ved Bellevue strand eller blå flag ved strandene) El og gas-systemer.

Jeg har faktisk aldrig oplevet, at folk ikke har syntes, at ovenstående ikke var spændende at høre mere om.

:o)

 • 0
 • 0
#3 Lasse Reinholt

Hvad gør de den dag, de får en softwareudvikler ind?

Det har de allerede haft. De sagde noget med "jeg tror, jeg har prøvet min andel af nørder i mit liv".

 • 0
 • 0
#6 Rene Hansen

Hej Anne-Sofie,

Det er overraskende let at score som nørd. Med kombinationen af et stabilt, godt job og en række interesser som gør livet endnu bedre, kan jeg i hvert fald komme ud og tilbyde en pige en super oplevelse.

Scoringen kommer ikke ved at du brillierer i dine elegante algoritmer - men ved at du brænder for det resultat som arbejdet giver. Og at du har ambitioner og ved hvad du vil nå med det du laver.

Med venlig hilsen

 • 0
 • 0
#7 Carsten Rhod Gregersen

For nogle år siden (efterhånden mange) kiggede jeg rundt efter et bofællesskab, en superfed boform for mig.

Efter at være til samtale (det er sådan det foregår) et par steder uden held valgte jeg at peppe præsentationen lidt op.

Istedet for software konsulent, lavede jeg min jobbeskrivelse om til at være software arkitekt og gav dem en længere smøre omkring vigtigheden af at designe venlige intuitive brugergrænseflader til IT-systemer som folk kan forstå, troppede btw. op til samtalen i orange frotte bluse. Hvad der gjorde at jeg fik tilbudt værelset er ikke til at sige ;-)

/Carsten Nørd @ Nabto

 • 0
 • 0
#9 Klaus Elmquist Nielsen

Det har de allerede haft. De sagde noget med "jeg tror, jeg har prøvet min andel af nørder i mit liv".

Man skal naturligvis spørge sig om hvad det er for typer kvinder der deltager i panelet i dette program?

Konfigurationsstyring er bestemt et relevant emne: parterne skal passe sammen. Det skulle ikke være specielt svært at finde kvindetyper som på ingen måde passer sammen med en nørd. Og det kunne meget vel være sådan en samling de har med i programmet.

I den forstand siger paneldeltagernes ytringer mere om panelet end nørden.

 • 0
 • 0
#10 Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

Hvad gør de den dag, de får en softwareudvikler ind? Jeg tvivler på, at de ville stå og hyle af begejstring, mens han manipulerede nogle pointers eller foldede en funktion hen over nogle lækre data...

Men skift over en gang:

Hvad gør fyrene den dag, de får en softwareudvikler ind? Jeg tvivler på, at de ville stå og hyle af begejstring, mens hun manipulerede nogle pointers eller foldede en funktion hen over nogle lækre data...

Tja, hvis de var blikkenslagere, ville det nok ikke virke. Jeg ville nok synes, at det var meget sexet.

 • 0
 • 0
#15 Anne-Sofie Nielsen

Ah, i disse sundhedstider vil de fleste formentlig oversætte KRAM med "Kost-Rygning-Alkohol-Motion" (alle de faktorer, folk burde gøre noget ved).

Men indforståede jokes er jo også sjove nogle gange... ;-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere