bloghoved rene løhde

Hvordan kobler IT folk fra?

Jeg har lige haft en uge med familien på efterårsferie  og har ikke savnet IT branchen et øjeblik ? hvor har det dog været skønt!

Inden ferien havde jeg en lidt hektisk periode som jeg vender tilbage til, men for nu har den sidste uges tid givet mig tid til at finde ind til det jeg holder af og kan koble fra med og som ligger lang væk fra tastetur og skærm.

De som har prøvet den mindste smule terapi/udviklingssamtale/coaching ... etc. Vil kunne nikke genkende til det svære spørgsmål som tit optræder ved disse sceancer ' 'Hvad gør dig glad''

Uanset hvor mange gange jeg får det spørgsmål gør det mig en smule utilpas, simpelthen fordi jeg ikke er sikker på at jeg kan svare på spørgsmålet.

Hvis jeg ikke bevidst kan svare på spørgsmålet kan jeg måske se på efterårsferien og finde det ting jeg ubevidst har taget mig til i løbet af denne uge.

Vi startede med at se den nye Disney/Pixar film Ratatouille i biografen ' rigtig god film om at vi alle har potentialet til at lave stor madkunst (NB! Til de som har set alle andre PIXAR film ' så ja, der er også en super god PIXAR pre-film til denne!).  Ratatuoille er efter min mening - sammen med The Incredibles - de bedste Pixar film til dato.

De næste dage brugte vi tid sammen på at lave mad. Ikke bare mad,
men mad lavet sådan at rotten Remy ' hovedpersonen i Ratatouille - ville have været stolt af os. Vi har lavet hummer og fish'n'chips ' selvfølgelig med hjemmelavet fish og chips.

Så havde jeg en aften med min kæreste, som var min fødselsdagsgave til hende ' en middag på en rigtig god restaurant ' 6 retter, som var vidunderlige. Der er noget rigtig cool ved at spise på en restaurant hvor man får en pre-dessert inden den 'rigtige' dessert.

Senere på ugen tog jeg til Jylland med ungerne og besøgte bedsteforældre. Hos dem er der over de sidst par år dukket en virkelig attraktion  op fra den jyske muld ' eller skulle jeg skrive tørvemose. Hvis du ikke allerede kender naturgenopretningsprojekt 'Bølling Sø' ' så se lige denne side (for 4 år siden var der ikke nogen sø på det sted!). Nå, men i forbindelse med dette projekt er der et 'naturcenter', hvor man  i efterårsferien lavede mad fra gamle dage. Det var noget alle kunne deltage i og min far og søn var med til at flå et får (med flinteknive!) og senere at smage den tilberedt med salt og porse og stegt i en sydegruppe (et hul i jorden fyldt med meget varme sten og dækket med tørv). Vi fik iøvrigt også kanin tilbedret på samme måde ? fantastisk!

Senere på ugen brugte jeg tid på at kokkerere for min kæreste ?  hønsekødssuppe til en kold efterårsdag, hjortemedaljoner med kantareller og skaldyr med hjemmelavede båndnudler.  

Jeg ved ikke hvad som gør mig glad, men jeg tror at der er en rød tråd et eller andet sted i det jeg går og laver, når jeg ikke lige sidder foran tasteturet og kigger ind i skærmen.

Ny inspiration er vigtig for mig og jeg har fået masser af det på det sidste ... så lad mig lige lave nogle indlæg, som fortæller hvad jeg lavede før min efterårsferie.
 

PS. Jeg tror også at der i mine fritidsinteresser ligger et alvorligt bidrag til det bildæk jeg ellers troede var et direkte resultat af et alt for stillesiddende arbejde.

PPS. Hos flere af COOPs butikker sælger de pt en aldeles udemærket blåbær marmelade med whiskey!

Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mikkel Høgh

Det lyder da som om din ferie har været ret indholdsrig.

Min feriestil er nok meget præget af min opvækst. Der blev ferierne stort set kun brugt på at slappe af og rode i haven.

Rode i haven har dog aldrig tiltalt mig, så det er tit noget med fødderne op, en god bog og god mad, plus en gåtur hist og pist - mine forældre bor lige over for en skov og der er ikke ret langt til havet, så der er mange gode muligheder.

Det bliver desværre ret hurtigt kedeligt, så jeg ender tit med at finde computeren frem alligevel. Her i efterårsferien var vi seks personer - mine to søstre, mine forældre og min storesøsters mand - med hver sin bærbare.

Så jeg har fået spillet Scrabulous til den store guldmedalje og fået kodet lidt på mit hobby-open-source-projekt Kaplan. Måske er jeg lidt for meget kodeabe - det gør mig i hvert fald i godt humør at løse problemer, og i den henseende er programmering jo en god måde at blive udfordret.

 • 0
 • 0
#2 Thomas Alexander Frederiksen

For de af os der ikke er børneramte eller studerende er det nok egentlig et lidt fuzzy begreb, der mest af alt kendetegnes ved at pendlingen er åh så meget nemmere.

Når det så er sagt, så bød sidste uge da også for lidt behagelig afslapning for mig - i form af et RIPE-kursus og det deraf følgende afbræk fra hverdagen.

 • 0
 • 0
#3 Therese Hansen

Og for studerende som mig består efterårsferien såmænd af eksamensperiode - altså bortset fra de 3 dage jeg lavede it-camp for piger.

It-camp for piger var ikke just afslappende og afstressende, men det var bestemt et anbefalelsesværdigt afbræk i hverdagen. Og campen er en god overspringshandling, når man burde læse til eksamen :-).

 • 0
 • 0
#4 René Løhde

Haha, ja - jeg var egentlig så stolt af at jeg ikke havde nørdet den i ferien. Men jeg kan jo godt afsløre at jeg også plejer at gøre som i og bruge min fritid på de IT emner jeg ikke får berørt i arbejdstiden.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere