henrik knopper bloghoved

Hvordan holder jeg styr på mine aftaler?

Min kalender er slidt op. Den hænger i laser. Og så er der opstået et utilsigtet råderum i nærheden af min gadget-konto.
Tilsammen peger disse ting i retning af at jeg skal opgradere. Fra papir til noget andet. Men til hvad?

Det der har gjort mig til en tilfreds papir-kalenderbruger siden min Palm V gik på pension er

 • Langt bedre oversigtsmuligheder - næsten på linie med hvad man finder på en pc med en stor skærm
 • Ingen problemer med strøm, spontan reset og datatab
 • Ingen fare for at personlige aftaler eller aftaler med personlige detaljer (lægebesøg, job-interviews...) bliver synkroniseret over på arbejdsgiverens mail-system.

Så nu skal det være. Men hvad skal det være? Der er flere muligheder:

 • En Smartphone: Kalender, mail, mobiltelefon, notesbog, internetadgang. Alt i et. Men der er så mange kompromisser i sådan en lille kasse. Lidt for stor til at være bekvem i lommen og alt for lille til at give en brugbar skærm. Kræver ofte strøm hvis man bruger nogle af de avancerede funktioner, og løber man tør for strøm har man mistet al kommunikation med omverdenen. Jeg er ikke gald for kompromisser.
 • En PDA: Ingen mobil, men til gengæld mulighed for GPS. Løber den tør for strøm er man ikke totalt afskåret. Og mobilen man så har ved siden af kan være meget mindre. Hmm...
 • En avanceret mobil-telefon. Telefon, kalender og adressebog i et, alt andet et andet sted. Ulempen er naturligvis at overbliksmulighederne på en lille telefon er endnu dårligere end på en PDA, så planlægning bør så vidt muligt foregå et andet sted. Til gengæld har jeg altid telefonen med mig.

Et svært valg. Nogen der har gjort sig lignende overvejelser' Kalenderen i en Apple Newton skulle have været genial, men er det ikke meget svært at udskifte kalender-delen på en smartphone'

Og er der nogen der har hørt om en smart måde at opdatere en telefon fra 2 forskellige kalender systemer. Jeg kan da ikke være den eneste person i verden der gerne vil have mine private aftaler styret fra Evolution på hjemme-pc'en og mine arbejdsaftaler styret fra Lotus Notes. Og det hele samlet i den kalender jeg har i lommen? (Notes er i øvrigt et generelt problem at få synkroniseret)

Som jeg ser det er der stadig mulighed for at gøre nogle nyskabende opfindelser inden for elektroniske kalendere, og jeg melder mig gerne som forsøgskanin.

Men hvad skal jeg gøre indtil da?

Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Leif Lodahl

Hej, Det havde været lettere, hvis du havde bedt om at få løst krisen i mellemøsten :-)

Der er, som du selv nævner, en række forskellige problemstillinger, som må løses hver for sig. F.eks. den lidt for lille skærm, som du iøvrigt ikke kan læse, hvis solen skinder. Det problem må vi overlade til ingeniørerne.

Synkroniseringssoftware. Der findes faktisk forskellige mere eller mindre gode løsninger (jeg bruger GCALDaemon). Men hvordan kan det være så svært ?

Det skyldes at hver enkelt producent har sit eget format at gemme data i.

Du skal forlange af din leverandør, at produkterne (hardware og software) understøtter åbne standarder. f.eks. Ical. Det er vel den eneste mulighed du har, for at synkronisere data fra to (eller felre) forskellige systemer)

Med venlig hilsen Leif Lodahl

 • 0
 • 0
#2 Esben Damgaard

Jeg vil starte med synkroniseringen. Der findes et program der hedder SyncEvolution ( http://www.estamos.de/projects/SyncML/ ), det kan synce med ScheduleWorld ( http://sync.scheduleworld.com/ ). Det smarte med ScheduleWorld, er at det kan være din base, det sted alle dine data ligger. Her kan Google Calendar også synces med. Der findes selvfølgelig også Windows programmer, så outlook også er med, hvis man skulle ønske det..

Hvad angår den daglige interface, vil jeg nok bruge en Neo1973 ( http://wiki.openmoko.org/wiki/Neo1973 Den er dog ikke helt færdig udviklet). Den kører et GNU/Linux OS, så der kunne man sikkert godt få syncevolution til at køre på. Den har også WiFi gps. Nu burde du så være godt dækket ind..? Og hvis strømmen går på den, så finder du en computer og logger på google calendar, og du er med igen.

Det var så mit første indlæg på Version2 :) Esben

 • 0
 • 0
#4 Thomas Lønskov Luther

Njaa... jeg vil ikke ligefrem påstå at min sync mellem min Palm T3 og Lotus Notes altid har været smertefri, bruger Easysync til at lave sync'en. Men der kan ske mange sjove ting som pludselig kan resultere i at ALLE aftaler ligger dupleret i både Notes og Palm. Men når man først har fået sat sync'en op rigtigt og så ellers lade være med at pille ved den, så virker det fint i praksis. Desværre har jeg endnu ikke fundet et utility som kan køre under linux og køre sync mellem notes og palm :-(

 • 0
 • 0
#6 Thomas Lønskov Luther

Det tror jeg ikke... for problemet er nærmere at Lotus Notes ikke lige vil spytte et format ud der mig bekendt kan læses af ret mange... I og med at Palm'en sync'er fint med jpilot og lign. så kan den jo sagtens snakke med linux... men at få lokket Notes kalenderen ud, det er en helt anden sag :-/

 • 0
 • 0
#7 Dorte Toft

Jeg faldt over en artikel i magasinet CIO, http://www.cio.com/article/print/106306, hvor man havde anmodet CIO's om at vurdere en håndfuld smartphones/PDA-phones (håber vi en dag får fælles, enkelt navn). Jeg har ikke nærlæst, så jeg aner ikke, om der står noget om synkronisering.

Følgende blev testet: Research In Motion's BlackBerry Pearl 8100, Nokia's E62, Palm's Treo 750, and T-Mobile's Dash, og jeg hæftede mig ved, at Palm Treo 750 klarede sig bedst.

Den markedsføres selvfølgelig IKKE i Danmark (så vidt jeg ved)og i hvert fald ikke med mobiloperatørtilskud.

Jeg har selv den første Palm Treo (var tilfreds bruger af Palm Pilot, så det gav næsten sig selv), købt i Sverige. Det er så Palm OS, mens 750 er windows-baseret og integreret med Exchange-serveren. Hvilket ikke letter Notes-brugeren.

 • 0
 • 0
#8 Kristian Larsen

Hvis man kan leve med at smartphones er ligeså smarte som ens computer (dvs. kræver regelmæssig reboot), så er Nokia E70 et godt valg.

Den har godt nok ikke indbygget GPS - men kalender, noter etc. Mulighed for at læse emails (pop+imap) osv.

Derudover spiller sync programmerne til SonyEricsson og Nokia telefoner altså fint sammen med Notes - det har sådan set ikke været noget problem siden dengang R5 og Palm blev outdated.

På Nokia kommer aftaler markeret som privat slet ikke ind i Notes kalenderen.

Jeg anbefaler E70 fordi den efter min mening er det bedst tilgængelige kompromis i sammensmeltningen mellem PDA og mobil.

 • 0
 • 0
#9 Anonym

Jeg er rimeligt tilfreds med min Sony Ericsson P1. Den er mindre end min gamle P910, og jeg kan bruge scheduleworld.com til at synkronisere med.

Selvfølgelig er der en fandens masse jeg syntes kunne være bedre, men sådan er det for alle smart-phones.

 • 0
 • 0
#10 Jakob Veje Hansen

Hejsa,

Tillad mig at anbefale en smartphone.

Jeg er gammel Palm Treo 650 bruger, og kalender delen i den er nem, og den giver et rigtigt godt overblik. Du kan sagtens markere en aftale privat på Palm. Om det slår igennem i Notes ved jeg ikke - det funger fint i outlook.

Min mobilos p.t. er HTC S710. Om den kan synkronisere med Notes ved jeg ikke. S710 er et fantastisk kompromis mellem funktionalitet og størrelse. Kalenderen er imho væsentlig bedre end symbians, men jeg mener ikke den når op på Palm's niveau. De øvrige funktionaliteter er meget fine, og så har den WIFI, hvilket f.eks. Palm ikke har. Den er ikke større end at den kan være i en bukselomme.

 • 0
 • 0
#11 Henrik Knopper

Jeg kan se at I alle peger i retning af en smartphone (@Dorte: I min private terminologi er forskellen at en PDA ikke indeholder en telefon - ved ikke om andre deler opfattelsen).

I en Smartphone er ulempen at når de kører Windows Mobile er synkronisering med Notes kringlet. Det gælder så desværre også de nye Palm Treo, HTC S710 og den nye HTC Touch.

Her kunne en Sony Ericsson, som bruger Symbian, måske være et godt alternativ.

Eller også forsøger jeg at løse for mange problemr med den samme hammer. Måske har Esben (velkommen til :-) ) peget på problemets kerne ved at fokusere på sykroniseringssoftwaren. Det er i hvert fald noget der skal undersøges nærmere.

Og Leif: Bare tag det roligt. Det skal nok gå alt sammen. Rækkefølgen problemerne bliver løst i vil være: 1) Jeg får løst mine synkroniserings problemer og bliver glad bruger af en lille smart dims 2) Der bliver fred i mellemøsten 3) Leverandørerne understøtter åbne standarder

:-)

God sensommer

 • 0
 • 0
#12 Jørn Schou-Rode

Måske en anelse OT, men jeg forsøger: Hvor godt fungerer tastaturet på HTC S710?

Så vidt jeg kan se findes der kun én model med amerikanske taster, og da jeg er temmelig glad for danske bogstaver (jf. mit fornavn) er jeg meget interesseret i at vide hvor nemme disse er at frembringe.

 • 0
 • 0
#13 Jakob Veje Hansen

Hej Jørn,

Godt spørgsmål :) På min Treo var det noget rod, og det blev først nogenlunde tåleligt da jeg fik installeret et program der gjorde det nemmere at komme i kontakt med æ,ø og å.

Jeg har en S710 med de danske tegn placeret på piletasterne, så jeg vil gætte på at jeg faktisk er i besiddelse af en nordisk S710. Man skal trykke på "fn" tasten, og derefter den pågældende taste. Det vænner man sig hurtigt til.

Mit generelle indtryk af tastaturet er at det er godt, og rimeligt nemt at bruge. Når man slider tastaturet ud skal WM6 lige roteret displayet fra stående til liggende format. Det tager et et par sekunder, og det er faktisk det mest irriterende ved tastaturet :) Der er lidt mere afstand mellem tasterne end der er på SE m600i og Treo650, og det skulle jeg lige vænne mig til.

Venlig hilsen, Jakob

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere