Hvor skal grupperne bevæge sig hen på Version2?

Vi fortsætter med spørgsmålene til jer i forbindelse med vores relancering på Drupal 7. Vi har allerede gang i debatten om debatten og nye brugerprofiler

I denne omgang vil vi gerne tale med jer om grupperne på det nye Version2. Vi er ikke kun interesseret i at give dem en ansigtsløftning, vi vil gøre grupperne til et værktøj, der er direkte nyttigt for jer som brugere, og derfor har vi brug for jeres ideer.

Skal Version2's grupper være en form for gateway til andre, større communities inden for samme emner' Skal de i højere grad fungere som en slags selvstændigt forum' Hvilken gavn har du af at være medlem af en gruppe på Version2?

Vi har tænkt over forskellige nye tiltag:

 • Kanalisering af indhold ind i de relevante grupper fra de journalistiske artikler, der omhandler bestemte emner.

 • Grupperne skal i højere grad fungere som professionelle fagfællesskaber i dansk regi.

 • Grupperne skal fungere som platform, hvor man kan få hjælp til fx kode-problemstillinger og lignende.

Der findes mange nye værktøjer at lege med, men det er ikke sikkert, at alt i gaveboden også lige er det rette til Version2's grupper. Skriv i debatten, hvordan du gerne ser grupperne udvikle sig på det nye Version2.

Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Normann P. Nielsen

Jeg har været med i en del grupper efterhåden, og de er alle så godt som døde - ihvertilfælde i forhold til andre fora jeg er med på der har samme indhold, f.eks Apple, Sharepoint og lignende.

Generelt er det min fornemmelse at der sker tæt på nada i langt de fleste grupper; f.eks ville jeg tro at V2 har en hel del apple brugere, men gruppen er jo så godt som død. Der kan ved et uheld faktisk spottes liv i den en gang imellem, men det er rene krampetrækninger..

Grunden er sikkert at andre dedikerede fora bare er mere direkte og koncentrerede omkring enmerne.

Så hvorfor spilde tid på at forsøge at holde liv i dem, og brug resourcerne på det I er bedre til.

Normann

 • 0
 • 0
#2 Lars Bjerregaard

Må sige at jeg er tilbøjelig til at være enig. Det kræver et meget højt aktivitetsniveau, og teknisk investering, at gøre grupper/fora sucessfulde, og det lykkedes kun for 1 ud af 10. Der er masser af grupper derude, og jeg tror det er svært for V2 at tilbyde noget unikt på den bane. Det er ikke bare "mængden" der gør det, så automatisk at kanalisere indhold ind i en gruppe vil ikke gøre nogen forskel.

 • 0
 • 0
#4 Deleted User

Der er meget sparsom aktivitet i alle grupperne -- men måske kunne den aktivitet der rent faktisk er der, blive mere synlig og dermed have større mulighed for at gro, hvis man slog nærtliggende grupper sammen? Fx kunne Typo3, Drupal, PHP Frameworks mv. mv. alt sammen smækkes ind under én PHP overgruppe. Eller måske endnu vildere: en Webudviklings-gruppe.

 • 0
 • 0
#5 Anonym

Enig.

Version2s grupper henvender sig til de samme brugere som tusindvis af andre grupper på Internettet[1] og så begynder Danmark at være et for lille sprogområde.

Brug kræfterne på interessant journalistik i stedet.

[1] Jeg benytter stadigvæk gode gamle Usenet.

 • 0
 • 0
#6 Rolf Ask Clausen

Tak for kommentarerne.

Vi har fået en række forskellige input til vores overvejelser: Hvor meget grupperne bruges, hvilke grupper, der er aktive og hvorfor - og tilbagemeldinger her og i de brugerinterviews, vi lavede i januar. Retningen er ret klar, grupperne fungerer ikke optimalt, som vi kender dem i dag. Men der er potentiale.

I det relancerede Version2 vil vi derfor re-tænke grupperne temmelig meget efter faktisk en hel del inspirerende input.

Vi har lige i dag lavet en stribe mock-ups på, hvordan gruppetankegangen kan blive til noget andet, som vil appellere til flere. Fokus er på fora, på deling af nogle få vigtige typer brugerinput og på overvejelser omkring emner. Endelig kigger vi på hvordan de enkelte brugere kan få mest mulig værdi ud af "grupper på en ny måde".

Vi er lige et skridt eller to fra at kunne være mere konkrete, derfor blot dette indlæg for at sige, at vi tænker nyt og funktionelt på dette område.

Tilbage til laboratoriet: Ting i ovnen...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere