Hvor er den dybe tallerken, når man skal bruge den?

Det er fedt, at der findes så meget information på nettet. Men det kan godt være temmeligt besværligt at finde det, man skal bruge, blandt alle de mange bytes derude... Jeg synes tit, at jeg sidder med et problem og tænker, at det må der da være andre end mig, der er stødt på, og forhåbentlig er der nogen af de andre, som har fundet løsningen. Næste skridt er så at gætte hvilken kombination af søgeord, der vil bringe mig nærmere løsningen. Er det "jtextarea preferredsize gridbaglayout"' Eller måske "jtextarea preferredsize resize java"' Eller...
 
Der var engang, jeg synes, jeg var så pokkers smart til at søge på internettet. Det var i de glade altavista-dage omkring 1997, hvor jeg ved en uofficiel lejlighed fik banket den regerende danmarksmester i "internetsøgning", fordi han sad fast i opgave 8, hvor man skulle finde alderen på den dengang meget populære fotomodel Tina Kjær, som der fandtes en hulens bunke sider om, men hvoraf de færreste indeholdt den ønskede oplysning om hendes alder (der var ligesom andre aspekter i fokus på de sider, kan man sige).
 
I dag føler jeg mig sjældent særligt smart, når jeg sidder og googler. Alt for ofte tager det lang tid at finde de relevante oplysninger. Simple algoritmer, som jeg tør vædde på, at andre har nørklet sammen før mig, ender jeg med at lave selv (sjove små matematiske udfordringer, men måske knapt så produktivt), med mindre jeg har held til at finde oplysningerne i en af mine gode gamle analoge bøger fra studiet.
 
Ku' de dersens søgealgoritmer ikke blive lidt bedre til at regne ud, hvad jeg mener' Hvad det er for et problem, jeg gerne vil løse' Der var da mange år siden, der var forsøg med "Ask AltaVista a question" og lignende. Eller også må brugeren her forsøge at forbedre sig, når nu ikke teknikken gør det for mig...

Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jørgen Henningsen

Jeg har observeret at der er en hel del irriterende sites på nettet, som lever af at samle og vidregive information.

Hvis jeg f.eks. googler efter '74hc00' (almindelig brugt elektronik dims), så ville jeg for nogle år tilbage få en link direkte til en producent med et datablad øverst. Idag får jeg et universitet øverst og så noget som hedder:

www.datasheetcatalog.com

og så først på 3. pladsen kommer der en producent på banen. Det er kan være meget værre på andre søgninger. Der er flere andre som gør det samme, mange af dem kræver at man registrere sig... Det gider jeg simpelthen ikke for et datablad!

  • 0
  • 0
Jørgen Jepsen

For ikke ret lang tid siden havde jeg det stadig 100% fint med google og søgeresultaterne gav mening (og jeg gør stadig messer af brug af Google).

Problemet er at googles fokus er flyttet fra "min oplevelse" og "mit behov" over til en sammenligning af Google s produkter, markedsføring og markedsandele m.m. med MS's og andre søgemaskiners ditto. Derfor kommer for mig irrelevante søgeresultater, der skaber værdi for Googles investorer, øverst.

Googles Toolbar følger ofte med download af andre programmer eller browserplugins. Nogle gange skal man ligefrem fjerne et flueben for at undgå at Google kommer til at herske over ens browser (hvilket vist også gælder for andre søgemaskiner). Man kan så risikere, at det ikke bare sådan er lige til at fjerne en splash-meddelelse, der - hver gang man starter sin browser - gør opmærksom på, at man har valgt IKKE at installere toolbar'en og om man nu ikke lige bør tænke sig om en ekstra gang inden man fravælger noget så fantastisk som Googles Toolbar ("Vi alene vide" hvad dine behov er og "Længe leve det fri marked, hvor investorerne og omsætningen har magten!").

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize