Hvilke nyheds-sites bør Linux folk følge?

Uha uha - emnet er lige så slemt som Pepsi vs. Coca cola. Hvilke nyheds-sites bør den aktive open source bruger følge (ud over version2.dk - naturligvis) hvis man vil holde sig orienteret og have daglig underholdning. Min liste nedenfor er bare et par udvalgte, og jeg vil meget gerne høre fra jer med deres lister.

Nej - I kan ligeså godt droppe at skrive http://www.microsoft.com :-)

Som sagt, så har jeg taget et udpluk af sites jeg selv følger - mere eller mindre jævnt. Men jeg er meget interesseret i hvilke sites I følger, og hvorfor.

Det er bl.a. oplagt at tilføje sikkerheds-hjemmesiderne for den eller de Linux-distributioner man anvender. Og jeg forventer også at se Gentoo.org (ikke sandt eroyf? G).

Hvad med BSD-rødderne' Er http://bsdnews.com/ godt eller snot'

Shoot!!!

Kommentarer (21)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#9 Benjamin Sajo

et andet godt dansk nyhedspodcast (selvom det er ret apple-friendly, men samtidig linux -friendly) er magaboco.dk. linuxreality.com er også et godt podcast, men det er bare ikke nyheder. og så er der selvfølgelig digg.com med alle deres linux fanboys (som mig :p)

 • 0
 • 0
#10 Jørgen Ramskov

Jeg er meget overrasket over at lwn.net ikke er med på din liste. Kvalitetsniveauet er generelt meget højt og helt sikkert bedre end jeg har set andre steder. Der er daglige nyheder på sitet, men det jeg er abonnement for er helt klart deres ugentlige udgave der udkommer hver torsdag. Den ugentlige udgave er den første uge kun tilgængelig for abonnenter, derefter er det frit tilgængelig for alle. Læs f.eks. nogle af "Grumpy Editors Guide to...".

Jesper Krogh har allerede nævnt sitet. LWN står dog ikke for Linux Weekly News mere, selvom den primært dækker Linux, så dækkes open source software generelt.

 • 0
 • 0
#11 Lasse Bigum

Jeg må tilslutte mig Jesper Krogh når han siger at LWN.net er et af de eneste steder jeg religiøst følger.

Jonathan Corbets dækning af Linux kernen, ny funktionalitet, konflikter, hans "Grumpy Editor" serie osv. er med til at gøre det til et af de allerbedste Linux-sites på nettet.

Jeg er selv subscriber derinde, og man kan finde mange "pinger" derinde, bl.a. Bruce Perens, Al Viro, Greg Kroah-Hartman, Aaron Seigo, masser af KDE og GNOME-udviklere osv.

Ofte er det faktisk ikke selve nyhederne der er mest interessante, men de diskussioner der opstår, da alle (næsten over én kam) er super-kvalificerede til at skrive om tingene, og niveauet er generelt helt fantastisk højt, modsat SlashDot og mange andre steder.

 • 0
 • 0
#14 Peter Makholm Blogger

OSNews var tidligere en af mine primære nyhedskilder, men jeg må tilstå at den var blevet væk for mig. Den er straks tilføjet listen af RSS-feeds.

Ellers er det primært version2 og slashdots rss-feed jeg bruger af egentlige nyhedssites. Jeg skimmer feedene fra LWN, KernelTrap, BSDNews.com og freshmeat (det sidste meget overfladisk).

Derudover trækker jeg meget på netværket. Hvad er det folk snakker om over frokosten eller på de (få) debatter og chats jeg følger med i, hvad er det folk i mit netværk skriver på deres blogs (http://planet.sslug.dk), og så videre. Er der nogle nyheder der fanger, så graver jeg dem frem fra diverse nyhedssteder og primær-kilder.

Så et velkvalificeret netværk er efter min mening også en absolut nødvendig nyhedskilde.

 • 0
 • 0
#15 Peter Toft

Jeg har en del flere steder jeg følger - også flere af dem I nævner ;-)

Til Peter Jensen; hvad er det med "politisk ukorrekt" at læse linuxtoday? Jeg ved at det er stort set håbløst at få en nyhed på der selvom der er masser af nyheder - og man (jeg) kan ikke se hvem der står bag redigeringen.

 • 0
 • 0
#17 Peter Holm Jensen

Jeg har hørt at microblød på en eller anden måder er indblandet i dette sted, men da jeg kun kan finde løse rygter så var der måske en eller anden der viste noget, og bortset fra at der er mange reklamer for microblød så har de jo nogenlunde samme nyheder som alle andre. Nogen med en sandfærdig viden ?

 • 0
 • 0
#21 Tom-Pele Olsen

Jeg bruger også distrowatch.com; for det første får at vide hvem "fører" distributionsmæssigt; hvad for en distribution er tidens tand.

Det andet er man kan sagtens bruge søge funktionen i distrowacth.com til at lede efter specifikke løsninger til at dække bestemte behov.

Must er sourceforge.net og evt. sortere i rank/downloads for at se hvad der er eftertragtet løsninger

Olsen.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere