Hvad vil du høre om til Open Source Days?

Nu er det tid for at hive gode talere ind til Open Source Days 2008 konferencen (tidligere Linuxforum). Coord-holdet er i gang med at spørge talere, men jeg synes det vill være interessant at høre jer læsere om hvilke talere I mener vi skal have et ekstra øje på denne gang.

Vil I gerne have flere tutorials, hvor vi lader en ekspert gå i dybden med et emne, eller skal vi have bird-of-a-feather (BOF) sessioner, hvor det er diskussionen snarere end foredrag?

Har du en super-taler, som du gerne vil høre igen - eller blot et emner, der fortjener opmærksomhed ud over det sædvandlige, så er det netop den slags vi gerne vi gå efter til Open Source Days 2008.

Som I kan se på http://www.opensourcedays.org er vi pt. interesseret i flere forskellige emner - men vi er meget åbne for dine ideer!

/pto

Kommentarer (33)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Deleted User

Stallman og Torvalds er naturligvis selvskrevne, selvom Stallman nok vil skræmmes bort af arrangementets navn ;P

Spøg til side. Jeg kunne i hvert fald rigtigt godt tænke mig nogle talere for Ulteo, ReactOS og HaikuOS. Alle tre utroligt spændende projekter, jeg synes fortjener opmærksomhed.

 • 0
 • 0
#2 Casper Thomsen

Jeg ved ikke, hvor meget I vil brede jer, men fra min stol ville det være interessant med indslag om open source-projekter som Drupal, Joomla og Wordpress, der hurtigt er ved etablere sig reelle alternativer til de klassiske CMS'er - også i større organisationer.

Her er mange interessante temaer om, hvordan disse systemer kan passes ind både teknisk og leverandørmæssigt samt hvordan organisationer omvendt kan bidrage tilbage til projekterne.

 • 0
 • 0
#3 Kenneth Geisshirt

Minix 3 byder på mange nye spændende løsninger i kerne-land. User space drivers file systems er meget interessante. Især når man tænker på at device drivers er den del af en kerne, som typisk har flest fejl.

Jeg vil gerne høre Jorrit Herder fortælle om hvordan han ser fremtidens styresystemer og hvordan Minix 3 passer ind.

 • 0
 • 0
#5 René Løhde

Hvad med at spørge de lokale cutting-edge ressourcer, som arbejder på populære produkter/projekter? F.eks Niels Harvig, Allan Beaufour, Mads Kristensen ...

Derudover vil jeg være interesseret i at høre om hvordan OSS projekter spiller i en "Software-as-a-Service" og "Cloud service" verden.

/René

 • 0
 • 0
#6 Nicolai Petri

PostgreSQL er ved at blive lidt mere kendt men er stadig voldsomt overset i forhold til en anden knap-så-fri-og-god opensource database.

Så kunne man finde nogle med erfaring med konvertering af større systemer fra Mssql/oracle/mysql til postgresql ?

 • 0
 • 0
#7 Martin Kofoed

Ville også gerne se Java-verdenen repræsenteret på disse dage.

Dels har Sun jo selv open sourced core Java, dels er referenceimplementationen af en Java EE5 application server, Glassfish, til rådighed som open source. Hér kunne clustering måske være et emne til en længere sceance.

Så er der hele Apache-siden, hvor der er masser af emner at tage af. Java Content Repository i form af referenceimplementationen JackRabbit (JSR170) er en snak værd. Søgeteknik v.h.a. Lucene kunne også være interessant.

Hvis man så tog grænsefladen med, kunne man nærmest fremvise en "ren" OSS-stak lige fra OS til JavaScript-libraries (jQuery, anyone?) på grænsefladen.

Meeeen .. Der er jo kun to dage at gøre godt med. ;)

 • 0
 • 0
#10 Søren Schrøder

Nokia og open source http://opensource.nokia.com/index.html Selv om man er stor og kommerciel, så er opensource tilsyneladende også en del af Nokia's planer

Kunne være sjovt at høre hvordan Nokia mener at man man kan åbne en platform og gøre den attraktiv for opensource udviklere.

Hvis det kunne blive en deathmatch med windows mobile, men stadig med opensource fokus, kunne det blive helt sjovt.

 • 0
 • 0
#13 Peter Mark

Er der et liv efter kommercialisering? Drupla og Asquia (Commercially Supported Drupal) er et eksempel på et godt CMS der får en kommerciel opbakning. Som potentiel bruger er jeg lykkelig for at kunne tegne en supportaftale med et kommercielt firma, fremfor endeløse nætter på et eller andet vilkårligt forum for at få sitet til at spille som jeg har lovet min kunde.

Men jeg ved godt, at det kommercielle tilbud ikke driver udviklingen - det gør communitiet bag open source løsningen. Hvordan ser fremtiden ud for den form for sameksistens mellem open source projekter og kommerciel udnyttelse fra private virksomheder?

 • 0
 • 0
#14 Deleted User

Open Source Days har netop skiftet navn for at indikere, at det ikke kun handler om Linux/BSD.

HaikuOS og ReactOS er små, ja, men upcoming og meget lovende projekter. Jeg tvivler på, jeg er den eneste, der vil fatte interesse for projekterne. Det handler bare om at informere folk om at de findes, og hvad det er for noget.

 • 0
 • 0
#15 Flemming Sørensen

Tjaa, hvis det faktisk er tilfældet, så kunne jeg da sagtens sige et par ord om Syllable. Modsat Haiku og ReactOS, så forsøger vi ikke at klone nogen. Det giver friheden til at skabe et unikt system, uden hensyntagen til hverken et 8 år gammelt OS, eller et moving target.

Det kunne jo være at man skulle overveje at sende dem en mail...

 • 0
 • 0
#22 Jørgen Ramskov

F.eks. kunne det være fedt at få en af følgende personer at høre: Aaron Seigo (http://aseigo.blogspot.com/ - ansat ved Trolltech, men bruger sin tid på KDE) Mark Shuttleworth (manden bag Ubuntu)

I stedet for Linus Torvalds ville det være meget interessant at høre enten Greg Kroah-Hartman (manden der startede http://www.linuxdriverproject.org/) eller Jonathan Corbet (lwn.net editor).

 • 0
 • 0
#23 Andreas Bach Aaen

Brugerdreven udvikling er der ingen tvivl om er fremherskende indenfor Open Source verdenen. Eric Von Hippel fra MIT er rigtig god til at sætte ord på. Det ser også ud til at DTU har en gæsteforelæser der arbejder indefor User Driven Innovation: http://www.man.dtu.dk/English/NewsInEnglish.aspx?guid=%7B2630F60C-CB70-4... I det hele taget ser der ud til at være et forskningsområde på DTU, så det skulle også være muligt at få en dansk taler på området. Altså en antropologisk indgangvinkel til forståelse for forretningsområdet Open Source. Der er bestemt andre end den skydegale Erik S. Raymond der har noget at bidrage med her.

...hvis jeg nu ellers får mulighed for at komme i år.....

 • 0
 • 0
#25 Deleted User

lad mig høre du synes Peter...

I Microsoft's Developer & Platform gruppe kunne vi rigtig godt tænke os at stille op med en stand hvor vi diskuterer interoperabilitet mellem NON MS Open Source software og Microsoft software, samt muligvis vise og diskutere Open Source projekter på .NET...(bl.a. dem Rene nævner ovenfor...vi har jo nogle gode danske.)...

Ikke noget med "min er bedre/større end din", men 100% fokus på interoperabilitet og saglig snak omkring hvordan den sikres mellem forskellige platforme gennem åbne og standardiserede protokoller etc...

Jeg diskuterede det for nogle år siden med Hanne Vilmann i forbindelse med LinuxForum, men da var standene udsolgt, og så var der desværre en MS ansat (ikke Develpoer & platform og iøvrigt heller ikke ansat mere) som dukkede op privat og gjorde en "mindre god figur" for nu at sige det pænt, så vi har med vilje holdt MEGET lav profil siden...

Som sagt, så ved jeg det kan være prekært...så hvis i synes det er en dårlig ide, så dropper vi naturligvis tankerne omgående!..

Hvad synes du/i?

Ciao :-) Bo Drejer P.S. Please lad være med at starte en flame MS contest imod mig herinde, det er i bedste mening detteher...så tag det som et ønske om at snakke interoperabilitet. Hvis i synes at en MS stand ødelægger konferencen, så bliver vi selvfølgelig væk!

htp://blog.drejers.net

 • 0
 • 0
#28 Martin Otzen

Jeg ville finde det yderst interessant at høre om erfaringer med professionelle opensource værktøjer til udvikling. fks. timestorm fra timesys, diverse købeplugin til eclipse, gcc fra gnu X-tools fra microcross, (alle embeddde ja men det er min verden). Generelt værktøjer man kan eller skal købe sig til, som anvendes til udvikling af opensource løsninger. om værktøjet selv er opensource er ikke primært. Men det skal være erfaringer fra brugere ikke dem der vil sælge det.

 • 0
 • 0
#29 Peter Makholm Blogger

Nu er det godt nok en anden Peter der bliver tiltalt, men hvorfor nu hænge sig i det.

For så vidt muligheden er til stede mener jeg at det vil være sundt for konferencen at dække open source-scenen så bredt som det overhovedet kan lade sig gøre. De fysiske rammer sætter her nogle klare grænser, men også andre ting spiller ind. For eksempel så jeg gerne at konferencen beholdt en vis intimitet.

Er der plads til Open Source baseret på Microsoft-teknologi? Umidelbart ja, om ikke andet så fordi vi har brug for at være en inklusiv forsamling og vi kan have brug for den relevante provokation. Men jeg tror også at begge parter kan have god glæde af netop at være ét fællesskab og ikek være alt for fragmenteret.

Er der plads til Micorsoft selv? I sidste ende handler det jo om tillid. Du nævner selv et lokalt tillidsbrud og generelt finder jeg det berettiget at open source-samfundet er noget mistroisk over for koncernen Microsoft. Spørgsmålet er om den tillid er til stede eller hvordan den kan skabes. Jeg tror (desvære) at det handler om tillid til Microsoft som helhed og så kan Developer & Platform-gruppen være nok så tillidsskabende, hvis der i nabokontoret sidder nogen og spyr mistillid ud i stride strømme.

Og for nu ikke at skyde det hele over på Microsoft, så mener jeg ikke at det er nok at Microsoft er ærligt interesseret i den "saglige snak". Vi open source-folk vil også skulle sikre at [b]vi[/b] kan håndtere det på et sagligt niveau - ellers vil det virke destruktivt på konferencen uanset Microsofts gode hensigter.

Så jeg vil ikke forkaste det som en dårlig ide, men jeg tror det vil tage en del benarbejde at gøre til en win-win situation.

 • 0
 • 0
#31 Deleted User

Hej Peter,

Tak for tilliden til os i Developer Platform :-)

Håber at vi måske kan finde ud af noget sammen og starte den generelle tillidsopbygning gennem os på Open Source days, men har selvfølgelig også forståelse for din reservation.

Vi er ihvertfald åbne overfor at deltage hvis i synes det vil kan passe ind og kan addere værdi. Vær helt forsikret om at vi ønsker at vores eventuelle tilstedeværelse udelukkende skal handle om og sætte fokus på Interoperabilitet og ikke på MS vs. Linux/BSD etc...føler vi/i at vi ikke kan opnå det, så vil vi hellere undlade at deltage...

Tag fat i mig når i er nået til en konklusion. Jeg tager nok selv fat i en af jer over sommerferien, hvis ikke jeg hører noget inden.

/Bo :-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere