Hvad ved Google om mig... En hel del! (del 1/2)

Flere af mine venner på Facebook postede tilsammen en del Google-information, som er værd at samle op på her.
Jeg har delt de to historier i to blog-indlæg - dette og et andet (tryk her for at læse med).

Jeg bruger Google maps ret så ofte, især til at undgå at køre mod et sted hvor man kører for langsomt f.eks. ved ulykker.
Google maps på min Android mobil har jamret om at jeg bør tillade "Placeringrapporter", og jeg har ikke tænkt mere over dette da jeg tillod det.

Illustration: Privatfoto

Det har en side-effekt, som jeg slet ikke bryder mig om. Selvom jeg ikke har haft Google maps kørende hele tiden, så logger programmet alligevel jævnligt min placering til Googles servere. På hjemmesiden https://maps.google.com/locationhistory kan man selv se hvor mobilen har været. Bemærk bla. at jeg har en tur til Malmø, hvor Google maps ikke var tændt, men turen er logget.

Man kan på samme hjemmeside slette egen historie, men mon ikke det reelt kun sletter min egen adgang til at se placeringsdata.
Der er en lille ekstra "twist" på denne del-historie: Hvis jeg på min Android har slettet at Google har adgang til min "Placering", så kan Placeringsrapportering i en lavere undermenu stadig godt være sat til. Tak for dette...

/pto

Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Sanne Kaasen

Det lille 'twist' var nyheder for mig, men jeg fandt det på mit iProdukt - skjult 4 niveauer nede i menuen. Jeg slår ellers lokalitetstjeneste fra når jeg ikke bruger servicen, men det er jo så tydeligvis ikke godt nok... Så tak for det:-)

 • 2
 • 0
#2 Peter Toft

Jeg var i USA i sommers, og mobilen fik ikke lov til at roame til deres mobile datanetværk (Det koster $$$). Jeg havde mobilen på nettet enkelte steder via WLAN på hotellerne. På https://maps.google.com/locationhistory/b/0 kan jeg se at mobilen har cachet placerings-information ca hver anden time og sendt denne information senere til Google senere - og tak for det...

 • 1
 • 0
#5 Tore Julø

Fedt, jeg troede ikke at den cachede lokationsinfo når der ikke var forbindelse. Jeg kan se på min data fra mit roadtrip henover USA for en måneds tid siden, at der er nogle huller de steder hvor jeg hverken har haft dataforbindelse eller brugt telefonen til navigation.

Lokationsdata er noget jeg gerne vil opsamle under alle omstændigheder og det generer mig ikke at Google gemmer dataen for mig, da jeg ikke kan overskue selv at sætte et system op til det. Det eneste jeg kunne ønske mig var, at der var en ordentlig API til at få dataen ud igen, så den var lettere til at bruge til ting som eksempelvis geotagging af billeder.

 • 1
 • 0
#7 Claus Feldthusen

Måtte lige ind og tjekke min konto, dog bruger jeg iOS (apple phone, i know ikke android). Jeg bruger ikke særligt ofte google maps andet end når jeg skal køre til steder jeg ikke lige kender. Men overraskende nok, kunne jeg ikke se noget logget. Mon kun det er app'en til Android som logger så meget, eller er vi alle (os med Windows phone og iOS) mon os lige så "ramt".

Opdate

Kan så se at min app er sat til ikke at gemme placerings historik.

 • 0
 • 0
#9 Jesper Lund Stocholm Blogger

Mon kun det er app'en til Android som logger så meget, eller er vi alle (os med Windows phone og iOS) mon os lige så "ramt".

Det er et rigtigt godt spørgmsmål.

Jeg bruger ikke Google Maps (fordi det ikke findes til min telefon), men jeg har indtil for et par uger siden brugt navigationssystemet "Waze" meget intensivt. Waze er nu ejet af Google.

Jeg er klar over, at den konto jeg logger ind med i Waze ikke er min Google-konto, men jeg nægter at tro på, at Google ikke har kædet disse to sammen. Man må dermed antage, at Google kun viser "primær" aktivitet fra den Google-konto, som man er logget ind som i fx Google Maps.

Som et lille kuriosum, så kiggede jeg lige på GMail app på iOS i går. Jeg har altid antaget, at Google modtager lokationsdata om mig, når jeg henter emails via denne app (jeg synes umiddelbart, at det ville være oplagt, hvis jeg var Google), men jeg kunne ikke se nogen spor af, at dette skulle ske.

Pyha :-)

 • 0
 • 0
#10 Jens loggo

Så meget har den vist heller ikke jamret om at slå det til. Jeg kan ikke huske at blive spurgt mere end en gang.

Siden jeg slog location history fra for et års tid siden, har den heller ikke spurgt mig igen, og der er ingenting at se på maps.google.com/locationhistory siden da.

 • 1
 • 0
#11 Anders Tygstrup

Min kone glemte sin taske i en taxa i Las Vegas. I tasken lå hendes Android telefon med hendes amerikanske simkort i. Ved at exportere location history og plotte det ind i Google Earth kunne jeg hurtigt finde ud af hvilken location den havde cirkuleret om til sidst inden den gik død for strøm (gammel SGS2). På den adresse lå der tilfældigvis et taxi selskab som vi så besøgte og de havde rigtig nok fået indleveret hendes taske.

Lige i den situation var jeg MEGET glad for den "feature"

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere