Hvad er IKKE fedt på Linux/BSD-fronten?

I sidste uge kom I kære læsere virkelig hen til tasterne og fik diskuteret mange af de glimrende programmer, som findes til Linux og *BSD. Lad mig her prøve at vende bøtten på hovedet, og spørge jer, hvad der IKKE er fedt på Linux og *BSD-fronten?!
Jeg kan godt lægge ud:

 • Jeg synes, at det er super irriterede at næsten hver distribution har deres egen pakke-manager efter "not invented here"-syndromet - vi laver bare en der er bedre! Efter mange år er min mening klar.
 • Det er meget irriterende, at der ikke er systematiske web-sites, som logger om HW virker med Linux ala laptop XYZ virker 100% med Ubuntu 9.04 eller OpenSuse 11.1. Det savner jeg.
 • DDD er et blandt flere programmer, som virkelig har brugs-værdi - det bruges til debugging af C/C++ kode - men der er ingen som styrer projektet. Trist. Heldigvis er der flere alternativer, og måske er koden til DDD bare ikke særlig godt dokumenteret - dunno, men ærgeligt at nogle projekter ikke er styret godt nok. Naturligvis er koden derude, men det skal meget "krudt" til at overtage 5-10 mand års kode.
 • Børnespil til Linux - vi har været inde på det tidligere. Pixeline og de andre børnespil under WIne osv - det er ikke altid en vinder.
 • At vi ikke har fået fusioneret flere af vores store projekter. Det er lidt ærgeligt at FreeBSD og Linux kører som to selvstændige projekter. Jeg er helt på det rene med at der er forskelle i mange henseender (bla. licensmæssigt), men jeg tror generelt vi ville nå længere ved at fokusere mere på at samle projekter, der prøver at nå ca samme mål.

Det skal lige siges, at ovenstående negative ting på ingen måde gør at jeg synes at en FreeBSD er dårlig eller Linux ditto - men der er ting, som fortjener forbedringer og som vi bør diskutere! Eller mener du vi hellere skal holde mund om vores svagheder ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4d6422f04.gif" alt=") Hvad synes du?

/pto

P.S. Jeg regner med at vi laver en diskussions-gruppe om de her emner på Open Source Days Community-day 24/10. Mere om dette i næste blog-indlæg.

Kommentarer (53)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Hans Schou

Jeg er stort set enig i dine 4 punkter, men noget der irriterer mere er konfigurationen i /etc - lad mig give et eksempel:

Q: Hvad hedder den fil jeg skal rette i for at skifte mit IP-nummer?

A: Hvilket styresystem har du? Vælg fra listen: RedHat, SuSE, Debian, Slackware, AIX, HPUX, Yggdrasil, Solaris, Gentoo, SCO, Mac OSX, Xenix, Minix, Tru64 UNIX.

En ting er at alle disse systemer har udviklet sig i forskellig retning, men hvorfor ikke arbejde imod en ensretning? POSIX var et tiltag der skulle gøre noget ved det, og mange problemer er sandelig også blevet løst (tak til dem der bar), men der skal jo fortsættes med det. Jeg er sådan set ligeglad med hvilken fil jeg skal rette i for at skifte IP, bare det er den samme på alle systemer, og at syntaksen er den samme (husk lige IPV6, hvis du kaster dig over det).

Jeg syntes godt der må være nogle forskelligheder på de forskellige systemer, fx pakkesystemer, men indenfor grundkonfiguration vil jeg helst undvære IT-diversitet.

...det skal lige tilføjes at LinuxStandardBase har gjort meget for at mange ting er ens i /etc, og der kunne AIX og Solaris lære noget.

 • 0
 • 0
#2 Lars Balker

Forskelle er bestemt ikke en ulempe - mange af de bedste ideer kommer fra at folk ikke synes andre gør det godt nok. NIH er så fjenden af det koncept, men det gælder jo inden for alting.

Linux og BSD kan aldrig forenes, og det er netop pga. licensen på det ene af projekterne. <indsæt evt. længere religionskrig her>.

 • 0
 • 0
#3 Poul-Henning Kamp Blogger

Jeg synes det største problem er den manglende strategisk standardisering.

Vi har brug for at nogen intelligente menneske fra de forskellige lejre mødes en gang om året og handler API'er af til fremtidige features.

Der er f.eks absolut ingen god grund til at konfiguration af WLAN er forskelligt på Linux og FreeBSD, anden end at det er to forskellige personer der har skrevet koden.

Der er heller ingen god grund til at stort set alle software pakker er nødt til at skrive en funktion der åbner en TCP socket til en server, bortset fra at ingen nogensinde har sagt "vi fylder sådan en funktion i libc".

Og nej. Linux Standards Base er ikke svaret, de standardiserer fortiden.

Poul-Henning

 • 0
 • 0
#4 Kenneth Geisshirt

Hvis der virkelig er noget, som jeg savner, er det sync. med min telefon. OpenSync-projektet er gået i stå, og det ser ikke ud til at de store mobilfirmaer gider gøre noget.

Ja, SyncML skulle være så fint men i realiteten er alle telefoner forskellige og vores post/kalender-programmer virker ikke ordentlig sammen med vores telefoner.

 • 0
 • 0
#5 Peter Nielsen

Jeg har været med siden Suse 6 og der er sket volsomme forbedringer. Fx er installationen nu meget mere enkel og gennemskuelig. Det største irritations moment for mig er, at Linux ikke dækker min families behov når den kommer ud af æsken. Datteren kan ikke afspille DVD julegaven "Friends" vores musik bibliotek giver også udfordringer. Og ja - Pixel Line er også i høj kurs hos os. De større børn kan dog spille WoW via Wine. Kort og godt - jeg skal "hacke" en del før jeg får en brugbar desktop til familiebrug, og jeg skal være utrolig opmærksom på afhænigheder i opdateringer, der fx. kan efterlade VLC ubrugelig i et par dage indtil alle codecs/ libs er opdateret.

Det kan dog lade sig gøre - men det er kun fordi jeg "insistere" - hvis man vil ud på det brede forbruger marked så skal tante Olgas Linux pc kunne installeres under et kaffe besøg ;-)

 • 0
 • 0
#6 Simon Hoxer

Synkronisering er også et meget stort problem for mit vedkommende. Det er super ærgeligt.

Det irritererer mig også, at når jeg hjælper folk med et problem, kan jeg sommetider ikke hitte ud af det, fordi de bruger en distribution, jeg ikke selv kender. Nu bruger jeg Arch - den er jeg ganske tilpas med. Jeg kan bare ikke hjælpe folk med Fedora, SUSE eller Ubuntu, fordi konfigurationsfiler er placeret anderledes, package managere er forskellige. Hvis man troede man kendte en distribution, er den udkommet i en ny version og så ser den formentlig anderledes ud.

Jeg synes ikke lige, at jeg kan se en løsning på problemet andet end installere distributioner gennem VirtualBox-OSE eller noget andet, så jeg selv kan prøve hvordan man korrigere problemet. Ellers kan man søge på Google, men det er ikke Google, de spørger. De spørger mig.

Og så savner jeg et godt grin over nogle af de tåbelige fejlmeddelser, som jeg så mere til på en anden platform.

 • 0
 • 0
#7 Simon Hoxer

Synkronisering er også et meget stort problem for mit vedkommende. Det er super ærgeligt.

Det irritererer mig også, at når jeg hjælper folk med et problem, kan jeg sommetider ikke hitte ud af det, fordi de bruger en distribution, jeg ikke selv kender. Nu bruger jeg Arch - den er jeg ganske tilpas med. Jeg kan bare ikke hjælpe folk med Fedora, SUSE eller Ubuntu, fordi konfigurationsfiler er placeret anderledes, package managere er forskellige. Hvis man troede man kendte en distribution, er den udkommet i en ny version og så ser den formentlig anderledes ud.

Jeg synes ikke lige, at jeg kan se en løsning på problemet andet end installere distributioner gennem VirtualBox-OSE eller noget andet, så jeg selv kan prøve hvordan man korrigere problemet. Ellers kan man søge på Google, men det er ikke Google, de spørger. De spørger mig.

Og så savner jeg et godt grin over nogle af de tåbelige fejlmeddelser, som jeg så mere til på en anden platform.

 • 0
 • 0
#9 Torben Mogensen Blogger

En ting, der normalt fungerer i Windows, men som hidtil har givet mig problemer i Linux (Ubuntu) er tilslutning af eksterne skærme/projektører til min bærbare. Jeg har flere gange været nødt til bagefter at boote i recovery mode for at få den rigtige skærmopløsning igen.

 • 0
 • 0
#11 Esben Damgaard

Synkronisering af kalender og kontakter har også irriteret mig en del. Derfor har jeg startet projektet Pisi: https://projects.openmoko.org/projects/pisi/ Oprindeligt var det kun til min Openmoko telefon, men findes nu også som .deb. Hvis i kan programmere må i gerne hjælpe :)

Og hvad der ellers irriterer mig er at alt hardware ikke bare virker. Det er nu pga hardwareproducenter, men går ud over Linux.

 • 0
 • 0
#12 Ib Erik Söderblom

Synkronisering har tidligere været et stort problem. Især når det involverede en windows, en Ubuntu og en Kubuntu... Pisi ser spændende ud, men desværre programmerer jeg ikke. I stedet har min løsning været, at sælge min sjæl til Google. Med Gears så virker det ganske glimrende i dagligdagen. Sålænge Google er ordentlige/pålidelige/eksisterer...

HUSK: Linux er Brugervenlig, Miljøvenlig, Sikker.

 • 0
 • 0
#13 Jesper Østergaard Jensen

Selvom det nærmere er hardwareprducenternes fejl end linux distro'ernes skyld er det stadig et problem at så meget hardware ikke er understøttet.

F.eks.

Min kærestens samsung telefon. Min HP scanner Min søsters epson printer Min kammerats Canon printer Mit philips webcam

Så når folk spørger mig om, hvordan linux er, fortæller jeg altid at oplevelsen afhænger kraftigt af deres hardware.

 • 0
 • 0
#14 Ib Erik Söderblom

... Åh ja, faktisk er den eneste hardware, som virkeligt har vold problemer ved skifte fra Windows til Linux været mit Canon grej. Printer, scanner (i høj grad).

Effekten har været, at jeg nu næsten aldrig printer. Ejer en indtørret HP printer, som så udprinter de der stregkodebiletter... på en analog fladskærm (kaldet papir). Hvornår kan det modtages som mønster på telefonen i stedet, så jeg slipper for printeren fuldstændigt ??? Min Canon - skanner har jeg ikke fundet en løsning på, så det måtte foregå på WinDåsen (spillemaskinen), da jeg ikke havde lyt til at slippe mange tusinde kroner på en ny scanner uden vished.

 • 0
 • 0
#15 Carsten Gehling

...og det er Total Commander. :-)

Jeg ved godt, at der findes nogle alternativer (Midnight Commander, Krusader, Gnome Commander), men de er bare ikke heeeelt så gode som Total Commander.

Anyway, nu har jeg levet uden den i over 1 år - så det er måske bare også et spørgsmål om at komme videre i livet.

 • Carsten
 • 0
 • 0
#16 Claus Jørgensen

En ting der irretere mig er hele diversiteten omkring Gnome og KDE (GTK og QT), o. lign.

Et standard widget system, altså et API, som er ens for alt GUI på X, ville være et stort plus i min bog. Så kan vi lade det være op til brugerne at vælge hvilket "theme" de vil køre.

Fordi atm. så er KDE apps på Gnome, og det modsatte, ikke den mest matchende kombination, selv med de muligheder for re-skinning som KDE tilbyder af GTK apps.

Jeg synes ikke det skal være op til udviklerne at vælge hvilket "theme" en bruger skal køre, det er vi for længst vokset væk fra, derfor ville det virkelig være positivt med standard widgets, istedet for 10 forskellige UI frameworks.

Brugere kan godt lide at ting ser ens ud, og fungere ens!

 • 0
 • 0
#17 Kim Jensen

Jeg savner ordentlig support for Docking stationer. På mit arbejde er det en pine at jeg hver gang jeg arbejder andetsteds skal reboote min maskine.

Specielt irriterende når man skal fremvise præsentationer, hvad nytter det at man er x% mere effektiv med Linux, når man skal boote flere gange om dagen, blot fordi man skifter til/fra docken!

 • 0
 • 0
#18 Martin Bøgelund

Som andre har nævnt, ser jeg leverandørernes (manglende) fokus på Linux som det mest ufede. Situationen er sikkert den samme på *BSD.

Det er både hardware og software som leverandørerne ikke målretter Linux (for hardware med drivere, for software med rendyrkede Linux-versioner).

Jeg glæder mig dog over den voksende Linux-fokus der er kommet hen over årene fra leverandører.

Noget andet jeg savner er en nem "husmands-backup", altså en backup man stort set kun sætter op 1 gang, og er enkel at bruge.

Ja, der findes mange løsninger til backup, jeg kunne sikkert også sætte mig hen og sætte et cron-job op med noget tar, men en grafisk dims med få, simple valg ville være optimalt for almindelige brugere.

Jeg forestiller mig at Apples time capsule er en husmands-backup løsning af de enkle (som jo så er hardwarebaseret), kunne man ikke forestille sig noget lignende til Linux og *BSD?

 • 0
 • 0
#20 Kim Jensen

Fungerer det også når du anvender ekstern skærm, tastur, mus samt net & USB på docken ?

Det er dette som ikke fungerer for mig. Jeg anvender også en Dell Latitude D620, dog kan jeg ikke huske hvad docken hedder - men mon ikke det er samme model. Men min Ubuntu er 8.04 LTS.

/Kim

 • 0
 • 0
#21 Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

Jeg har det omvendte problem af, hvad Peter præsenterer: Jeg er UBESKRIVELIGT træt af, at folk gerne vil samle det hele - skulle vi ikke centralisere alle distributioner/desktops/softwareprojekter a&b/licenser og en masse andet bræk. Tag for eksempel denne nylige diskussion: http://www.tuxradar.com/content/open-ballot-should-we-thin-licensing-herd - hvor ufatteligt trættende.

 • 0
 • 0
#22 Dennis Krøger

Hej Kim. Jeg bruger det hele, dog er musen og tastaturet USB, så jeg har ikke prøvet PS/2 portene (jeg går ud fra at det er på samme måde for dig), og det hele virker.

Det eneste jeg har haft problemer med, er lyden hvor jeg skal slå IEC958 til, og master volume kun sætter volume på den indbyggede højtaler (som ikke selv slår fra).

Der er forøvrigt forskellige udgaver af D620, min er med nVidia grafikkort.

Jeg tror faktisk først at det er i 8.10 at X kan køre uden konfigurationsfiler, måske er det der problemet ligger? Om ikke andet kan du sikkert skifte i hånden med nvidia-settings, hvis dit problem kun ligger i video-outputtet. Jeg har tidligere set GNOME's indbyggede display settings have problemer med at detektere skiftende opløsninger.

 • 0
 • 0
#23 Kim Jensen

Hej Dennis,

Jeg har desværre ikke et NVidia, men et intel GM965 siddende. Så tricket med NVidia, jeg har set andetsteds, fungerer ikke for mig. Selvom jeg vælger at køre med samme skærmbillede på begge skærme, oplever jeg gerne problemer omkring visning af video. Ved ikke hvorfor X insisterer på kun at kunne vise video på 1 skærm, og ikke en anden.

Grundlæggende, formoder jeg at problemet er lidt det samme som Torben også har oplevet - nemlig, primært forbundet med X.

/Kim

 • 0
 • 0
#24 Christian Nobel

Noget andet jeg savner er en nem "husmands-backup", altså en backup man stort set kun sætter op 1 gang, og er enkel at bruge.

Noget af det bedste at lave backup til er efterhånden USB diske, som jo koster mindre end et bånd med samme kapacitet.

Jeg laver backup med et script hvor jeg bruger rsync - fungerer meget enkelt og enormt stabilt, men selvfølgelig burde man så lige flikke en grafisk frontend sammen til det.

Hvad jeg så ellers savner er, er et grafisk konfigurationsprogram til mus/pegeenheder - jeg ved godt at det er fabrikanterne der smækker noget sammen på windows, men det er lidt utjekket at man ikke lige kan trykke på en knap på en mus, og så sige at den skal fyre op under hin eller denne kommando.

Webcams er noget rod, hvis endelig man får et til at virke i f.eks. Cheese, så virker det ikke i Camorama osv.

En rigtig irriterende ting er de skjulte filer og biblioteker til egen konfiguration i home. Det er drøn irriterende at der er et hav af biblioteker og filer, i stedet for at der bare var et skjult bibliotek hvorunder al konfiguration lå - det kunne så passende også hedde etc, så dets formål var klart, altså /home/cn/.etc.

Lidt mere konsistens i hvor programmer installeres (en ting der i al almindelighed også irriterer mig, hvorfor skal programmer i det hele taget installeres?), så de ikke blev smidt alle mulige underlige steder.

Og så mit største irritationspunkt: Hvorfor H... skal Gnome være sovset ind i Evolution?

/Christian

 • 0
 • 0
#25 Martin Bøgelund

Webcams er noget rod, hvis endelig man får et til at virke i f.eks. Cheese, så virker det ikke i Camorama osv.

Helt enig. Jeg synes dog ikke jeg har haft problemer på det sidste med den slags, men måske har jeg bare været heldig, eller kører på en minimal konfiguration der virker der hvor jeg bruger det(?)

En rigtig irriterende ting er de skjulte filer og biblioteker til egen konfiguration i home. Det er drøn irriterende at der er et hav af biblioteker og filer, i stedet for at der bare var et skjult bibliotek hvorunder al konfiguration lå - det kunne så passende også hedde etc, så dets formål var klart, altså /home/cn/.etc.

God pointe.

Lidt mere konsistens i hvor programmer installeres (en ting der i al almindelighed også irriterer mig, hvorfor skal programmer i det hele taget installeres?), så de ikke blev smidt alle mulige underlige steder.

Igen er jeg med dig. Prøver LSB ikke at få denne konsistens gennemført?

Så er der lyd og netværk - det kan indstilles og konfigureres så mange steder, at jeg ikke ved hvor jeg skal pille for at få ting til at virke som jeg ønsker.

 • 0
 • 0
#26 Brian Mikkelsen

Jeg har også set mig sur på den anarkistiske konfigurations fils opbyging, og har derfor skrevet et lille script som flytter de filer og mapper jeg ønsker at have ordentligt styr på ind i en settings mappe, og derefter symlinker dem ud i $HOME. Så kan jeg rydde op en gang imellem med rm -r .[a-zA-Z]* uden at miste mine vigtige indstillinger.

http://pastebin.com/f39e58f78

 • 0
 • 0
#30 Bryan Østergaard

Jeg har nok en lidt anden holdning til "not invented here" syndromet og de mange forskellige pakke managere.

Jeg synes generelt at mangfoldigheden er en fordel, da mange vidt forskellige ideer kan afprøves i praksis og det samtidig medfører en stor del ide udveksling. Jeg hører da også selv til blandt de open source udviklere der ivrigt stjæler ideer fra andre projekter når jeg ser noget jeg godt kan lide.

Omvendt så synes jeg ikke altid at open source udviklere er lige gode til at kommunikerer med hinaden - det kunne vi langt hen ad vejen blive væsentligt bedre til.

 • 0
 • 0
#32 Lars Bjerregaard

...og det er Total Commander. :-)

Jeg ved godt, at der findes nogle alternativer (Midnight Commander, Krusader, Gnome Commander), men de er bare ikke heeeelt så gode som Total Commander.

Anyway, nu har jeg levet uden den i over 1 år - så det er måske bare også et spørgsmål om at komme videre i livet.

Amen! Krusader drengene racer dog derudaf, og det er deres mål. Jeg bruger den hver dag og den er rigtigt god efterhånden synes jeg.

 • 0
 • 0
#33 Erik P. Olsen

Jeg har i flere år forsøgt at få SANE til at fungere fornuftigt med min flatbed scanner (HP 7400c) og min negativ-scanner (ScanWit 2720S). Meget beskæmmende har jeg givet op, bidt hovedet af al skam og installeret Vuescan (closed source). Vuescan er udviklet af én mand (Ed Hamrick), og han kan åbenbart, hvad SANEs hærskare af udviklere ikke kan: supportere et utal af scannere. Det ærgrer mig, at der ikke findes et tilsvarende open source produkt til scannere.

 • 0
 • 0
#34 Martin Juhl Jørgensen

Der var en der skrev at Linux/*BSD er lig brugervenlighed, men i mine øjne er det nærmere superbrugervenlighed.

Hvis du installerer en vilkårlig distribution og det spiller nogenlunde fra starten af, så kan det være en rigtig fornøjelse at arbejde med. Men når man ikke engang kan få installationen i gang fordi skræmdriveren skal bruge ti argumenter, der for den nogen uvidende (red: en der ikke har været med til at skrive driveren) ikke giver nogen mening, skal man lægge utrolig meget tid i undersøge hvorfor og hvordan og måske vente et par dage/uger til nogen svarer på en mailingliste eller et forum.

Kort sagt: når det ikke virker bliver ens tålmodighed virkelig sat på en prøve.

ps: Tak for at du tog den op, Peter :)

 • 0
 • 0
#38 Palle Hellemann

Enig i at min oplevelse også er at det er superbrugervenligt. Men det er befriende at være ude af kløerne på MS. Dog savner jeg at kunne koble op på trådløse netværk nemt og enkelt. Ligeledes savner jeg OneNote 2007. Jeg har ikke kunnet få det til at virke under Wine og har ikke fundet et program, der kan erstatte det. Men jeg er forholdsvis ny bruger af Ubuntu og har lige opgraderet til 9.04 - fra 8.04 - så jeg lærer hele tiden nye ting...

 • 0
 • 0
#42 Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

Jeg vil tilslutte mig anbefalingen af Wicd til de trådløse netværk. Dog vil jeg sige, at overblikket er bedre i 1.5.x-serien end i de nyere 1.6.x - men det er så mindre vigtigt. Det virker, skidtet. Den er heldigvis blevet inkluderet i /extra hos Slackware, så den var med ved den nylige udgivelse.

 • 0
 • 0
#43 Kim Jensen

Et irritationsmoment er, at man bare ikke får samme oplevelse med Linux som med Windows når man vil se video på nettet. Fx virker DR og TV2 ikke - eller kun med begrænset funktionalitet.

 • 0
 • 0
#44 Thomas Hansen

Jeg vil sige at trådløs netværk er der hvor jeg har de største problemer med min Ubuntu 9.04. Jeg skal som regel bruge t 3-4 forsøg/genstart før jeg er logget på, og jeg har forsøgt mig omkring 7-8 gange at installere WICD i stedet for networkmanager, (det sker hver gang at jeg bliver hidsig og henter kablet frem), men så kan jeg slet ikke logge på, så håber det en dag det bliver bedre. Skal dog siges at jeg har prøvet Kuki Linux som kommer med WICD som standard (XFCE) og der virkede det bare, men jeg kan ikke rigtig vende mig til XFCE så endte tilbage på Ubuntu 9.04. Info: Problemet er på en Acer Aspire One.

 • 0
 • 0
#45 Ib Erik Söderblom

Når det nu er sådan, at jeg ville ha' en Samsung NC10 netbook og i den forbindelse var TVUNGET til at betale for en uønsket Windows XP, som lå færdiginficerende på maskinen da jeg modtog den, så kan jeg kun være glad og sige, at den spinder som en lille lykkelig mis med Linux. Startede selvfølgelig med selve den præinficerende Windows XP, men det var da noget underligt gnidret noget og sløvt. Og fyldt med masser af ubrugelige junk-programmer. Så prøvede jeg den med Netbook Remix og var ret glad for den. Især for hvor nemt 3G forbindelsen sættes op. Meeen jeg ønskede mig lidt friere hænder, så er endt med KDE, som er en god brugerflade til en lille netbook. Netværk har på intet tidspunkt været et problem, hverken kablet, trådløst eller 3G. I KDE var det dog en fordel, at jeg havde noteret info'en fra Netbook Remix'en, da 3G skulle på. Har ikke pillet ved installationen siden Juni ! Og det siger en hel del i mit tilfælde !!!

 • 0
 • 0
#46 Christian Nobel

Pudsigt, for jeg har også en AA1 med (X)ubuntu 9.04 på, og jeg har ingen problemer med at logge på trådløse netværk.

@Kim/Video: Det er altså svært at bebrejde Linux som så, at DR og TV2 sovser deres løsninger ind i proprietært MS snask.

/Christian

 • 0
 • 0
#47 Jarnis Bertelsen

Det er altså svært at bebrejde Linux/BSD som så, at DR og TV2 sovser deres løsninger ind i proprietært MS snask.

Jeg er fuldstændig enig at Linux/BSD ikke kan klandres for DR/TV2's valg af streaming formater. Ikke desto mindre, så er det os Linux folk der skal leve med konsekvenserne. Selvom de ikke afspejler kvaliteten af Linux, er det alligevel en relevant betragtning ved valg af OS hvis man ønsker at bennytte denne service.

 • 0
 • 0
#50 Palle Hellemann

Jeg har nogle venner, der også købte adgang til at se Le Mans via nettet, uden at det virkede. Der var flere IT kyndige ingeniører blandt dem, så de har formentlig prøvet alt hvad der var muligt i situationen. Og de brugte Windows XP eller Vista tror jeg, så det kan du ikke skrive på Ubuntus konto - ikke ubetinget i hvert fald...

 • 0
 • 0
#51 XXX XXX

Jeg syntes også tit problemet på Linux er barrieren mellem GNOME, KDE og forskellige distributioner .. Mange gange skal du arve en arm for at bruge en finger ..

Man kan sagtens lave mange gode programmer kun med QT eller GTK+ via Glade eller QT Designer, og de kræver kun de mest basale GTK og QT pakker ..

En anden ting er at når ting såsom Ubuntu vinder frem så drukner vi i Ubuntu på nettet og mange medier og hjemmesider fokusere udelukkende på Ubuntu, uden at vide at det kun er toppen af isbjerget og mange ting kunne genanvendes .. Ubuntu-brugere føler sig måske en smule frelste hvis det er deres første oplevelse med Linux, men noget siger mig at de fleste ihvertfald først føler sig godt vant til Linux efter 3 eller 4 distribution.

 • 0
 • 0
#52 Erik Martino Hansen
 • Hvordan konfigureres et program, det gøres forskelligt alt om det er tekst, gnome, kde baseret. Hvorfor ikke lave et system, fordi ingen kan tage beslutninger.

 • X Windows, hvorfor bruges det stadig når man nu sagtens kunne emulere det oven på noget andet for bagudkompatibilitetens skyld.

 • 0
 • 0
#53 Maciej Szeliga
 • Hvordan konfigureres et program, det gøres forskelligt alt om det er tekst, gnome, kde baseret. Hvorfor ikke lave et system, fordi ingen kan tage beslutninger.

Du har tilsyneladende ikke fanget konceptet: de forsk. konf. programmer skriver det til den samme konfigurationsfil. De er lavet for at konf. programmet skal matche den UI du nu engang har valgt. Hvis der ikke lige er en konf. program til dit foretrukne UI så skyldes det enten at ingen har følt behovet for det eller at det gøres fra centralt sted (som f.eks. YAST i SuSE).

 • X Windows, hvorfor bruges det stadig når man nu sagtens kunne emulere det oven på noget andet for bagudkompatibilitetens skyld.

X Windows laver usandsynligt meget mere end man ummiddelbart skulle tro, det er et komplet terminal server system (hvis vi skal sammenligne med Windows). Hvorfor opfinde den dybe tallerken flere gange når den eksisterende virker godt og kører på tværs af UNIX, Linux, BSD, OS X og Windows ?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere