Hvad du bør overveje, før virksomheden flytter op i skyen

Hybride cloud-løsninger, der afløser VPN, er en af de vigtigste IT-trends for virksomheder i 2013. Den hybride cloud kombinerer det bedste fra to verdener og gør det nemt at flytte arbejdsopgaver rundt mellem interne IT-miljøer og eksterne cloud-løsninger uden at sætte sikkerheden over styr - samtidig med at ressourcerne udnyttes bedst muligt.

Uanset hvilken model, der anvendes, skal en forretningsorienteret cloud-løsning selvfølgelig altid kunne kombinere høj sikkerhed med den ydeevne og pålidelighed, virksomheden har brug for. Det omfatter en virtuel og fysisk serverkapacitet, der kan levere on demand, og som mindsker behovet for at indrette infrastrukturen ud fra forventninger om spidsbelastninger og traditionelle redundante konfigurationer. Hertil kommer en høj grad af automatisering og ikke mindst en konkurrencedygtig serviceaftale (SLA), der giver fuld adgang til portal og ’virtuel farm’, lige meget hvilken managementaftale der er indgået.

Men hvad skal man især være opmærksomhed på, hvis man vil udnytte fordelene ved sikker cloud computing? Her kommer nogle enkle råd, der kan hjælpe i beslutningsprocessen:

  • Evaluer dine forretningsmål. Inden en beslutning træffes om at flytte IT-tjenester ud i skyen bør virksomhederne lave en præcis beskrivelse af, hvilke mål de ønsker at nå. Når det er er præciseret, kan en risk-benefit-analyse være med til at afklare, om en cloud-løsning kan indfri disse mål for forretningen.
  • Udfør due diligence. Når virksomheden har besluttet sig for en cloud-løsning, er det tid til at afgøre, om det er en offentlig, privat eller hybrid model, der bedst opfylder virksomhedens behov.
  • Træf et klogt valg. Når du vælger cloud-leverandør, så vælg en partner, der både har erfaring med IT og sikkerhed. Du bør sikre dig, at leverandøren er vant til at håndtere situationer, hvor der er risiko for brud på sikkerheden.
  • Pas på dine data. Ifølge Cloud Security Alliance, som arbejder for at fremme best practices for sikkerhed I cloud-løsninger, udgør læk og tab af data de største sikkerhedsproblemer. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan en leverandør vil passe på virksomhedens følsomme data. Der skal stilles skarpt på mange af de samme parametre, som gælder for in-houseløsninger – dvs. den fysiske sikkerhed, logisk sikkerhed, kryptering, change management, business continuity, disaster recovery, dokumenterede back-up procedurer osv.
  • Overvej en hybrid sikkerhedsmodel. Hvis du laver en god fordeling af de opgaver og services, som skal løses fra skyen eller in-house, er det både en fordel i forhold til sikkerhed og tidligere IT-investeringer.
  • Husk compliance! Du kan med fordel samarbejde med din cloud-leverandør om, hvordan gældende regler og regulativer bedst håndteres og overholdes.
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere