Hurra for hjemmesider der virker

Trenden er at benytte sociale medier til at sprede budskaber (facebook, twitter m.m.) og det er absolut en hurtig og effektiv metode - ingen tvivl om det, men det går også udover det at få opbygget en relevant hjemmeside. En hjemmeside i den forstand: Hvor finder jeg information om et givent firma. Vi er nogle gange så forhippet på at vise at vi er med på det sidste nye at det simple og effektive udskiftes til fordel for det nye. En hjemmeside med relevant indhold og især Hvad laver firmaet, Hvem er de, Kontaktdata og lign må bare ikke erstattes af en "blog" med meget skiftende indhold (medmindre relevant data nemt kan findes) eller endnu værre en facebookside (kun).
Jeg kan ikke spå om fremtiden - men idag er det jo langt fra alle der lige er med på det sidste nye enten pga manglende interesse eller ikke mindst tid.
Alt for mange sjusker med deres indhold på hjemmesiden og især iværksættere der gerne vil vise andre partnere og kunder og måske investorer, hvem de er og hvad de kan tilbyde markedet mener jeg ikke at hjemmesider kan erstattes. Ovenikøbet findes der så mange CMS systemer idag på alle prisniveauer at det er relativt nemt at få opbygget en fornuftig og pæn hjemmeside.

Som iværksætter er det sjældent prioritet ét og behøver nødvendigvis heller ikke at være det, men ligesom man skal have gennemtænkt en businessplan ligeså selvfølgeligt burde det være at oprette de mest basale informationer og gøre bare en anelse ud af at se professionel ud fra starten. Naturligvis skal kundegruppen vurderes og informationen flyde i de medier, de benytter.

Med venlig hilsen
Anette - der har læst rigtig mange beskrivelser på hjemmesider og ikke fundet ud af hvad firmaet egentlig tilbyder :-)

Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jørgen Henningsen

Det er så kedeligt at skulle søge på kryds og tværs igennem flotte web sider for at finde grundlæggende simple fakta som adresse og telefon nummer. Ofte er det nemmere at slå firmaet op på krak. Mange websider (også offentlige og halvoffentlige sider) har kedelige designkiks hvor de basale funktionen ikke er gennemtænkt. Det er surt for sider som man bruger meget. Vores børns skole intranet er således designet med hovedet under armen. For eksempel kan man godt se deres skema når man er logget ind, men ikke ringetiderne. Dem kan man kun se før man logger ind. Det er da hul i hovedet.

 • 5
 • 0
#2 Torben Mogensen Blogger

På samme måde er det heller ikke altid lykken at finde information på en side med masser af Flash og andet bling. Det tager en evighed at hente siden (specielt over trådløs forbindelse), alle animationerne trækker på CPU'en (og strømmen) og det kan være umuligt at lave bookmarks til enkeltsider eller søge efter information på siderne.

Det kan godt være, at minimalt design ikke er så sexet (på trods af Apple), men det er i reglen mere brugbart.

 • 5
 • 0
#3 Kai Birger Nielsen

midttrafik.dk har lige lagt buslinier om i Aarhus. Når man nu søger på en køreplan for fx linie 200 finder man to pdf-filer med køreplaner (hvilket er helt korrekt). I firefox virker kun det ene og det andet er et link til "linieskift efterfulgt af mange blanke efterfulgt af et korrekt link". I explorer virker begge links. Sitet er lavet i umbraco, men derfor kunne de jo godt have testet det. (Og ja, den mailadresse, hvor man kan skrive og melde den slags fejl, virker selvfølgelig som et sort hul, så nu har jeg bare bookmark'et den pdf-adresse, jeg pillede ud af kildeteksten på siden. Det er da et nørd-interface, der vil noget.)

 • 2
 • 0
#4 Martin Ipsen Pedersen

Hvorfor er det at jeg skal hente en app til min telefon for at få oplysninger fra et firma... IT i praksis 2011 fortæller at 3 ud af 4 virksomheder vil tilbyde apps... i mange tilfælde har jeg hidtil oplevet firmaapps som noget der ikke kan mere end en god hjemmeside. Hvorfor skal jeg f.eks. have en app for at kunne abonnere på et blad - eller for at følge nyhder fra en fodboldklub... alle disse info og adgange kan fint ligge på en hjemmeside og læses af alle andre smartphones end Apples. Og så kan vi være fri for at skulle hente og vedligeholde apps over netværket.

Apps har også deres funktioner... f.eks. er jeg helt syg med homebank-app'en. Men altså til informationsformidling er det da en uendelig dårlig ide.

 • 1
 • 0
#6 Kai Birger Nielsen

Det kan være at det er en blanding. Det underlige link er linieskift, mellemrum og

http://umbraco.midttrafik.dk/media/6633/200os_ny_ny.pdf

så det var derfor jeg troede at umbraco var inde i billedet. Men der står ganske rigtigt "Content Management System provided by Synkron A/S | www.synkron.com" og webdanmark.com, når man kigger i koden.

(Jeg kan forresten godt lide midttrafik for at de bruger subdomæner til den slags i stedet for fx BRF kredit, hvor man nemt havner på steder som brf.w11.com hvis man følger links. Trust er efter min mening ikke en associativ egenskab.)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere