HTC har lugtet lunten...

Det lader til at HTC har lugtet en lunte, præcis hvilken skal jeg ikke kunne sige, men ihvertfald er der dukket en "unlock bootloader" facilitet op på deres developer hjemmeside, med kun følgende "small print":

It is our responsibility to caution you that not all claims resulting or caused by or from the unlocking of the bootloader may be covered under warranty.

I forhold til den normale totale lukkethed er det jo et enormt og meget velkomment fremskridt.

Forhåbentlig fører det til et marked for alternative og troværdige software distributioner, uden alt muligt skod-ware, som vil gøre det muligt at bruge en HTC android telefon som en betroet computer.

Et indlysende sted at starte ville være en version hvor alt IP trafik sendes igennem en OpenVPN forbindelse...

Tak HTC, det er et stort fremskridt i mine øjne.

phk

Kommentarer (25)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Poul-Henning Kamp Blogger

Tjae, det er vel så et spørgsmål om forventninger. En "Stock" app med chernobyl permissions der ikke kan fjernes, disables eller på anden måde elimineres er langt under min forventning.

 • 7
 • 0
Anders Rosendal

Tjae, det er vel så et spørgsmål om forventninger. En "Stock" app med chernobyl permissions der ikke kan fjernes, disables eller på anden måde elimineres er langt under min forventning.

Ha ha, så sandt.

Men jeg mener langt langt største delen af deres telefoner kan du installere en ny rom på. De lavede en fejl med en telefon som var låst, men så hørte de på brugerne og lavede en unlock. Det synes jeg tyder rigtig godt.

 • 4
 • 0
Lars Bjerregaard

Ja, der er sket en god udvikling på den front i løbet af året, hen mod åbenhed. Udover HTC har også Samsung og Sony-Ericson stillet officielle unlock faciliteter til rådighed. Motorola har vist altid været de værste på den front.

 • 1
 • 0
Jakob Damkjær

"It is our responsibility to caution you that not all claims resulting or caused by or from the unlocking of the bootloader may be covered under warranty."

Om det er HTC der giver dig bootloader unlocket er vel ligegyldigt så længe din garenti forsvinder når du bruger den. For oversættelsen fra corporate legaleze til dansk er "Hvis du bruger dette software så er din garenti væk i alle tilfælde, caveat emptor. Use only in non production settings"...

Så intet nyt fra vestfronten.

Hvis nu der var nogen (fx. google) der bandt nogle penge i rumpen på android update alliance så folk der gerne vil ha de fordele garanti og refusions reglerne i Danmark giver forbrugerene. Fx. hvis nu din dims holder op med at virke efter 18 måneder... så er der ret få forbrugere der har lyst til bare at gå ned og købe en ny telefon...

 • 0
 • 7
Lars Bjerregaard

Jeg synes egentligt det er fair nok, at man mister garantien hvis man giver sig til at hacke i et eller andet stykke udstyr. Den dybere pointe, som PHK har rejst før, er, at det burde ikke være nødvendigt til at starte med.

 • 3
 • 0
Jakob Damkjær

Prøv lige at læse igen: De skriver netop ikke at hele din garanti fordamper.

og hvis der er nogen der køber den så har jeg noget sumpland i Florida du kan få for en rigtig god pris...

"may be covered" er så gummi agtig at get kan tolkes herfra og til søndag. Men hvis man nu husker en vis herres sammenrend med det agtværdige firma microsoft og hvordan teksten i EULAen endte med at blive tolket af domstolen så er der ikke ret meget tvivl om hvordan "may be covered" vil blive tolket hvis der faktisk er nogen der vil udnytte deres garanti...

dvs. "may be covered" = will not be covered at all

Men det er et ret godt PR stunt til at få alle dem der er intereserede i at opdatere deres telefon til at fraskrive deres garanti... noget som sikkert vil påvirke HTCs bundlinje positivt.

 • 0
 • 7
Poul-Henning Kamp Blogger

Jeg tror du underestimerer HTC:

Hvis de troede de kunne slippe afsted med at droppe garantien totalt, så havde de skrevet det. Fedtsproget dækker over at de ikke vil provokere et regulatorisk indgreb.

De er med andre ord klar over at den position ikke holder mere.

 • 3
 • 0
Henrik Madsen

Men nu er ord jo taknemmelige.

De kan godt skrive at garantien bortfalder men hvis jeg bruger dette på min sprit nye HTC Fantasticus og den så 14 dage senere får problemer med vibratoren eller en højtaler eller lign. så kommer de sgu til at dække alligevel.

 • 2
 • 0
Jan Friberg

ifølge htc dækker garantien kun 12 måneder Købeloven giver dig 24 måneders reklamationsret Så det har ingen praktiske konsekvenser...

Jo. Der er jo hele sagen om bevisbyrden. De første seks måneder af reklamationsretten er det sælger der skal bevise der er noget galt. Resten af perioden er det køberen der skal bevise at fejlen var medfødt. Hvisket vil være meget svært for de fleste mennesker hvis de kommer med en telefon med en custom ROM. Hvis man udstæder en garanti er det altid den der udstæder garantien der har bevisbyrden.

Som et eksembel kan vi sige at wifi ikke virker. Så er der ret stor forskel på at skulle bevise og anskueliggøre at: 1. wifi virker ikke på grund af custom ROM som sælger vil vil påstå, men kun kan bevise ved at putte den oprindelige ROM i apparatet 2. wifi virker ikke på trods af custom ROM som køber skal kunne bevise hvilket kræver dyb teknisk viden om lige den telefon som giver problemer.

 • 0
 • 2
Mads Bendixen

Som et eksembel kan vi sige at wifi ikke virker. Så er der ret stor forskel på at skulle bevise og anskueliggøre at: 1. wifi virker ikke på grund af custom ROM som sælger vil vil påstå, men kun kan bevise ved at putte den oprindelige ROM i apparatet 2. wifi virker ikke på trods af custom ROM som køber skal kunne bevise hvilket kræver dyb teknisk viden om lige den telefon som giver probleme

Ad 2, så kan du jo selve smide den default rom på og teste om det virker? Virker det, så slipper du for at sende den til reparation. Virker det stadig ikke, så afsted med den. Har du fået en custom rom på den, så ved du også hvordan du skal få en default rom på. Det har også den fordel at du forhåbentlig husker at tage backup af telefonen, inden du sender den afsted :-)

 • 2
 • 0
Helge Svendsen

Det har sikkert været sagt før, men lad mig anbefale at bruge Googles reference tlf. Der er ingen crapware på telefonen, kun den rene Android. Dertil kommer at den er meget let at installere anden rom på. Sluk telefonen og hold power / volume inde når du tænder den igen - og du har en boot selector. Man får også de nye images fra Google mega hurtigt OTA.

 • 1
 • 0
Dennis Krøger

Til gengæld får du en telefon med skuffende hardware til prisen...

Jeg troede at jeg skulle have en Galaxy Nexus. Den koster 4230 kroner i billigste udgave, har 16 GB og intet SD kort*. Kameraet er noget lort.

Sammenlign med S II. Samme processor og hukommelse, SD kort, bedre kamera (og ikke kun i opløsning): 3417 kroner.

Det eneste der umiddelbart er bedre i Galaxy Nexus' hardware størrelsen og opløsningen på skærmen, og med valget af en Super AMOLED skærm (uden Plus), er den reelle opløsning kun marginalt bedre. Ok, der er også NFC, men det er mere eller mindre ligegyldig indtil der er support for det i flere telefoner og i butikkerne.

At begge telefoner er dårligere end de kunnet have været, fordi Samsung af en eller anden grund mener at europæerne kun skal tilbydes lorteudgaven, gør bare situationen endnu værre.

Jeg tror bare jeg venter med nyt indkøb til der kommer en ordentlig telefon med ICS.

 • 0
 • 0
Helge Svendsen

For mit vedkommende er kameraer i telefoner i bedste fald ligegyldige. Det bedste man kan sige om dem, er at man altid har dem med.

16 gb er rigeligt til mig i disse Spotify tider.

LCD versionen har faktisk et bedre billede end AMOLED udgaven, hvis du spørger mig. Jeg har haft min til at ligge side om side med en US version.

Prisen er højere, men vil man have en ref tlf, så skal man nok acceptere det.

ICS kører fint på Nexus S.

 • 0
 • 0
Nikolaj Brinch Jørgensen

Jeg ville nok passe lidt på med at købe en nyere Samsung telefon:

http://www.theverge.com/2011/12/23/2657132/samsung-no-ics-upgrade-for-ga...

I det hele taget ser det ikke godt ud for skinned Androids....

Men nu kan Desire vel så komme til at fungere igen, det er vel målet for HTC, at de efterlader de kunder som de ikke kan opgradere til at gøre det selv, blot totalt uden support.... Jeg synes det er tyndt.

 • 0
 • 3
Mogens Hansen

... Så ville du foretrække at finde et andet forsikringsselskab hvor der i policen står at det helt sikkert ikke dækker ?

Jeg kan ikke helt følge logikken...

Logikken er at foran en dommer er der ikke forskel på "ikke dækker og måske dækker". Hvis der står måske dækker så er et op til HTC at bestemme om den dækker. Du har dermed ikke nogen yderligere rettigheder i HTC's tilfælde. Du er med andre ord faldet for et salgstrik.

 • 0
 • 0
Mogens Hansen

Måske vil du så oplyse mig om hvilket retsligt rettighed man har vis ham har en garanti som "måske dækker". Hvis ikke det på forhånd er klart defineret hvornår den dækker, så er det HTC selv som bestemmer om den dækker.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere