Hasta la vista, så er jeg smuttet!

Så smutter jeg ned til sydens sol - permanent. Det varer nok meget længe før jeg besøger gamle Danmark igen, måske som gæst på et cruise, hvis I er heldige!

I morgen vil jeg sige op på jobbet og fortælle min chef hvad jeg mener om ham, købe en noget hurtigere bil end familiefar-stationcar?en og dampe af sted.

Årsagen er en stor pengepræmie som gør mig økonomisk uafhængig. Nu tror du måske at jeg er blevet offer for en eller anden e-mail scam, men nænej, jeg hopper ikke på den slags, jeg er nemlig smartere end som så, og mit spamfilter forhindrer i øvrigt sådant noget i at nå frem til mig.

Nej, det er ganske troværdigt denne gang, for vinderbeskeden er kommet ind ad min brevsprække, håndbåret af Post Danmark. Og det er ikke af den slags med skrabe-felter eller andre let gennemskuelige forsøg på at sælge mig varer.

Denne gang er brevet, med stempler og stregkode, lagt i en pæn kuvert, et ægte spansk frimærke er sat på og hele molevitten er afsendt fra Spanien, se selv, jeg har scannet brevet ind. Og jeg skal blot oplyse nogle få personlige data og så mit kontonummer for at få beløbet udbetalt:

Illustration: Privatfoto

For hvem har dog sidst hørt om offline phising-forsøg, nej vel' Men jeg forlader ikke jer eller bloggen helt ' selv umådeligt rige folk skal jo have en hobby.

Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Nissen

Og hvis du ser julemanden, Peter Pan eller Egon Olsen så hils og sig at jeg stadig tror på dem...

Hvis 1% af tilsvarende breve jeg modtager gav pote, ville Gates ligne en bistandsklient ved siden af.

  • 0
  • 0
#6 Poul-Henning Kamp Blogger

Før email-spam, var der telex-spam.

Nigerian 419 plejede at foregå via Telex og det er efter sigende derfor mange af dem stadig er i ALL-CAPS når de ankommer som email-spam.

Tilsvarende var der også masse-emails med lotterigevinster som den du har modtaget før email.

Bondefangerne har ikke fundet på ret meget nyt, de sparer bare portoen.

Poul-Henning

  • 0
  • 0
#7 Peter Nørregaard Blogger

Jeg har ikke tidligere modtaget off-line forsøg på scam, så det er nyt for mig. Måske er det et tegn på at online scams nu møder så meget modvind og mistro at det er mere attraktivt at forsøge at komme igennem off-line, på trods af portoen. Set på den måde er det måske et sundhedstegn: At internet-populationen nu er tæt på at være immune for scams via email.

Men det er nok snarere et udtryk for at opfindsomheden er stor blandt scammere.

@Mark, jeg ved ikke om det er et phising-forsøg (men når jeg skal oplyse nærmeste pårørende og den slags er der en sandsynlighed for det) eller om det blot er en variant over en Nigerian 419. Det ville jeg først ud af hvis jeg reagerede - og det gør jeg nok ikke :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere