Hasta la Vista

Her på vej mod et nyt år vil jeg gerne give mine mange brugere indblik i IT-afdelingens nytårsfortsæt på nogle af de områder, der virkelig berører dem.

Nu skal nytårsfortsæt jo ikke nødvendigvis køre efter devisen: "Vi vil gerne blive bedre til..." og "Vi vil gerne holde op med....", selvom der sikkert er nogen af vores brugere, der mener, at det kunne være passende indledninger for netop IT-afdelingen. Jeg har i år i stedet valgt at indlede med: "Vi vil gerne undgå .... "

Det jeg sigter specielt til i år er at undgå visse typer af software, og det ser ud til, at Microsoft bliver særlig hyppigt nævnt denne gang. Således planlægger vi med at undgå Vista på alle vores pc'ere og at se om vi kan undgå at opgradere til Office2007. Altså at holde organisationen kørende på XP og Office2003 gennem hele 2009.

Fordi ..... vi kan simpelthen ikke få business casen til at blive positiv ved et skift til disse nyeste versioner af Microsofts software.

Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Michael T. Jensen

Jeg står over for at skulle skifte min bærbare ud. Min hidtidige er ved at være slidt op efter tre års tæsk...

Jeg er egentlig ligeglad med om den hedder HP eller IBM - det der betyder noget er, om der eksisterer drivere til Linux og Windows XP. Vista har jeg forsøgt mig med og det er et no-go.

Windows XP er jo ved at blive udfaset så måske skal jeg bare forsøge at klare mig med Linux, selvom jeg er noget spændt på resultatet af et sådant forsøg :-)

 • 0
 • 0
#4 Anonym

Boot camp til mac er netop dette dual boot som du snakket om. Og det er nemt. Jeg har lige installeret vista på denne måde, og det var rimelig smertefrit.

 • 0
 • 0
#7 Deleted User

Jeg sidder med en Vista maskine foran mig (den er vel 11 måneder gammel nu), og har brugt Office 2007 i et stykke tid. Jeg har umiddelbart svært ved at pege på, hvad disse nye versioner har bragt mig af lyksageligheder ud over ganske få , til mine behov uvæsentlige, nye features.

Hvad ser I andre af benefits?

 • 0
 • 0
#10 Maciej Szeliga

Vi har skiftet næsten alle vores laptops med MacBook Pro eller MacBook Air. Medarbejderne er utroligt glade for dem. Man kan enten køre BootCamp og/eller VMware for at køre XP (eller Vista). Vi installerer NeoOffice og Notes på dem men arbejde udføres normalt via Citrix gennem Cisco VPN over en Turbo3G, det minimerer udfordringer med ting som er hvor de ikke skal være. ...og til en afvæksling så er kvinderne også helt vilde med de nye laptops.

 • 0
 • 0
#11 Normann P. Nielsen

@Jacob Vejle Hansen:

Helt enig der, Vista og Office 2007 har på ingen måde gjort mig lykkeligere eller mere produktiv (jeg er dog ikke den store Office bruger), der mangler en form for inovation i produkterne :-/

@Ole Bech:

Spændende at se om det holder, der gik ikke længe fra Office 2007 release til at en del af vores kunder begyndte at sende i formatet .x - så det var et "stille" brugerkrav at vi opgraderede, specielt når det sker for management de ikke kan læse eller konvertere en fil godt nok...en erfaring fra the real world...

 • 0
 • 0
#12 Bjørn Ryborg

Microsoft har for længe siden frigivet en Document converter til office 2003 så den kan læse 2007 formater. Den er fast installeret på alle vores XP/Office2003 maskiner.

Vi er dog så småt ved at kigge på en opgradering af visse maskiner til en XP 64bit, da flere nye programmer hurtigt får brugt det 32 bit adresse område op.

 • 0
 • 0
#13 Maciej Szeliga

Det offentlige har ingen valg, vi skal kunne modtage både ooxml og odf men det er helt op til den enkelte offentlige myndighed hvordan det gøres. Det kræver ikke Office 2007, vi læser f.eks. ooxml enten i Office 2003 med ooxml-konverteren, i NeoOffice (på OS X) eller i OpenOffice 3 (både på Linux og Windows).

 • 0
 • 0
#14 Maciej Szeliga

...til en XP 64bit, da flere nye programmer hurtigt får brugt det 32 bit adresse område op.

Har den ikke den samme kunstige grænse på 4GB som XP ? Hvis nogen undrer så vil jeg påpege at en 32-bit W2K3 Enterprise Server kan køre i hvert fald med 8GB (det er ikke noget jeg tror, det er noget jeg gør) og dermed er 4GB som max. på 32-bit vist meget klart aflivet.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere