Har du nogensinde kysset en pige?

Jeg ville ønske, at jeg kunne tage æren for dette citat, men det kan jeg desværre ikke, for det blev sagt af Joyent's CTO Bryan Cantrill i et svar til en Linuxkerne-udvikler efter en lang teknisk diskussion, for snart 20 år siden.

Og det er egentlig det, min blog handler om i dag, nemlig at der er vigtigere ting her i livet end arbejde, også når man er på arbejde. Men det ser ud til, at det er gået hen og blevet politisk ukorrekt at være et helt menneske på arbejdspladsen, og det ser jeg som et direkte symptom på den herskende egalitarisme og middelmådighed; emner som jeg lovede at tage yderligere under behandling.

quote-the-only-sin-is-mediocrity-martha-graham-11-50-98

Sex og kønsroller på kontoret

Ja, sex er der ikke så meget af, det er jo forbudt, der er jo ikke længere nogen, der tager en quickie i kopirummet, men "kønsroller" er der til gengæld i overflod. Jeg kan forstå "køn", fint nok, men "rolle"? En rolle, det er jo noget en skuespiller spiller, men da vi jo alle sammen er statister i et absurd teaterstykke, så er det måske egentligt meget passende; passende – men uhumskt, sådan lidt som når man skal fiske en velvoksen, slimet hårbolle ud af afløbet i badeværelset.

Så vi er altså ikke længere mænd og kvinder, men statister med reproduktive organer som skal gemmes væk som på en eller anden androgyn mannequin, for endelig ikke at støde nogen med vores menneskelighed. Jeg siger ikke, at vi alle skal gå med bukserne nede omkring anklerne, men man må da godt have en påklædning og personlig udstråling, der ikke efterlader nogen tvivl om ens køn. Men hvem kan vi så bebrejde for, at det forholder sig således?

HR ødelægger alt, igen igen

Ja, jeg ved godt, at der har været meget HR (Human Resource) bashing også fra min side, men man kan altså ikke sige nok dårlige ting om HR. Det er bl.a. en udbredt misforståelse, at HR handler om medarbejdertilfredshed og -trivsel, for det gør det nemlig ikke. HR-afdelingens fornemste opgave er at beskytte virksomheden mod mennesker, og det gør de godt, rigtig godt endda.

I de fleste virksomheder, jeg har besøgt, synes jeg, at mænd og kvinder går rundt som zombier mellem hinanden, og alle gør nøjagtigt det, som står i manuskriptet, men de er totalt livløse og ænser ikke hinanden.

Anna Andersen Skjern

HR's rolle er faktisk som Mads Skjerns søster Anne, som spilles så mesterligt af Kirsten Rolffes. Vi husker nok, at Anne er stærkt troende og medlem af Indre Mission i Jylland, og at hun kaster en begravelsesstemning over konfirmationsfestlighederne ved sin blotte tilstedeværelse, i episode femten af Matador. Så hvordan slipper vi af med søster Annes sekteriske åg?

Do it for Denmark!

Jeg har opfordret til det før, og gør det igen, vi skal have mere kærlighed i IT-branchen! Hvis du synes, det lyder lidt 60'er flipperagtigt, så er det korrekt observeret. Det er en af de få gode ting, som 60'erne har givet os, nemlig – at det at sprede lidt kærlighed - bare er ok.

Men hvordan skal man sprede lidt kærlighed, uden at det går hen og bliver tomme ord? Jeg har som sædvanligt en løsning: Lad os følge SPIES råd, og dyrke mere sex. I morgen skal du gå ned i din HR-afdeling og bage kraftigt på en eller flere af de søde (og kompetente) HR-damer:

HR
Foto: http://csipesz.deviantart.com/

og når hun så giver efter for din it-charme, så tag hende med ned i maskinstuen og få jer en quickie oven på bunken med assorterede UTP kabler. Alle dine kollegaer og mig selv inkluderet, kommer til at takke dig for det, for du har fået forløst noget seksuel spænding og dermed givet menneskeligheden chance for at komme til live igen.

Her er en lille sang med selvsamme opfordring fra en Canadisk med-søster og sex-positiv feminist Peaches, med titlen "Fuck the pain away"

Gordon Flemmings billede
International Man of Computer Business. It- filosof, strateg og columnist. Hands-on problemknuser uanset teknologi og tager over, når eksperterne har givet op. Elsker lugten af brændt Pertinax om morgenen. Gordon er en af Danmarks (måske) ældste iværksættere.

Kommentarer (13)

Brian Hansen

Shitstorm af rødhårede HR trunter og hvide riddere! :D
Fantastisk læsning en kedelig tirsdag aften, en times tid inden planlagt MPLS fedteri.... :)

Knud Jensen

Tror nu mest manglen på en quickie i kopirummet kan tilskrives at nyere kopimaskiner bruger et meget tyndere glas over scanneren end de gamle gjorde :)

Gordon Flemming Blogger

Claus,

1) Det korte svar "Ja, til generalisering".

Jeg har dog ikke udstedt en garanti for at der kun er damer ansat i HR, den må stå for din regning. Men jeg har til gengæld heller aldrig mødt, eller hørt om en HR-mand.

Hvilket kan få en til at tænke på om ikke HR-branchen skulle afholde HR-camps for at lokke mænd til faget, ligesom IT-branchen afholder kode-camps for piger

2) Den er osse go' - men jeg syntes at Peaches ser bedre ud end Thomas.

Gordon Flemming Blogger

@Brian, hvor bli'r den lovede shitstorm af? Nu havde jeg lige glædet mig.
@Knud, eller osse så er bagdelene blevet størrere.
@Søren, hermed korrigeret, tak.

Ditlev Petersen

Shitstormen skal nok komme. Uanset hvad du skriver. Men de hellige fejrer nok påskens mysterier i disse dage. Du ved noget med "genopstandelse" (ahem!). .

Jens Jönsson

I de fleste virksomheder, jeg har besøgt, synes jeg, at mænd og kvinder går rundt som zombier mellem hinanden, og alle gør nøjagtigt det, som står i manuskriptet, men de er totalt livløse og ænser ikke hinanden.

Det er blevet sådan i mange danske (større) virksomheder, at man ansætter folk til at lave X antal opgaver. Tænker de ud af boksen, så er det forkert og ikke det de er ansat til. Jeg har aldrig fattet at nogle virksomheder betaler medarbejderne en høj løn, for derefter at fortælle dem hvad de skal lave, og ikke i stedet spørger dem om, hvordan tingene kan gøres, smartere, nemmere, billigere og bedre. Det er jo vel det der burde være årsag til at de kan få den høje løn....

Jesper Thomsen

...noget som helst scenarie hvor det kan give nogen som helst anledning til vanskeligheder at horder af it-gutter iført tennissokker kommer halsende til HR-afdelingerne og efter bedste evner forsøger at lyksalliggøre skønjomfruerne der. Giv den gas, derude.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer