Hanne Vilmann

Første gang jeg hørte om Hanne Schmidt var i DKUUG-nyt nummer 95, hvor hun tiltrådte som medarbejder i DKUUGs hastigt voksende sekretariat.

På det tidspunkt var jeg lidt ude i periferien af Open Source Aktivisme i Danmark, men jeg skrev stadig sporadiske indlæg i DKUUG-Nyt og jeg begyndte at lægge mærke til et nyt udtryk i hastig fremmarch: "Det klarer Hanne."

Mit første rigtige møde med Hanne var til Open Networks 1999 hvor hun, ud over at holde styr på forvirrede talere, undertegnede inklusive, også rendte rundt og lavede spøg og skæmt i et "tux" kostume: Niveauet var lagt.

Halveringstiden for en giftefærdig Hanne i Open Source miljøet er omkring et år: Hanne Schmidt slog en klo i Kristan og blev fru Vilmann. Snart efter giftede jeg mig ind i SSLUGs bestyrelse via den anden Hanne og fik lov til at spille Junta sammen med bla. "Vilmænnene".

Det var de forbandede DK-Net millioner der gav DKUUG råd til at hyre Hanne og det er nok den største gavn de penge nogensinde har og nogensinde vil komme til at gøre, for UNIX og Open Source i Danmark.

Hannes første dag på jobbet sluttede ikke før en ekstraordinær generalforsamling, klokken lort om aftenen, afsatte det første af de bestyrelsesmedlemmer, der ikke at kunne holde fingrene fra formuen.

Som bogholder i foreningen blev det derefter, gang på gang, Hannes sure lod at råbe vagt i gevær overfor anslag imod foreningens formue. Som jeg har sammestykket historien fra mange involverede parter, er det udelukkende Hannes fortjeneste at DKUUG overhovedet har noget tilbage af de forbandede millioner idag.

Den del af jobbet var, for at citere Hanne ordret: "Et rigtigt lortejob".

Den del af jobbet Hanne til gengæld elskede, var at arrangere konferencer og andre "events" og det var hun fabelagtig til, hverken mere eller mindre.

De to gange jeg har været involveret, Uptime(1) festen for 348.213.931 sekunder siden og EuroBSDcon2007, oplevede jeg begge gange Hannes naturtalent: En rulle snor ? En kosher aftensmad til en taler ? Præcis som pelikanen Pelle i Rasmus Klump var Hanne akut leveringsdygtig, uanset hvad man manglede.

Nu er det Hanne Vilmann der mangler og selvom hun aldrig skrev en eneste linie kildetekst, er det et stort tab for Open Source i Danmark.

Æret være hendes minde.

phk

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere