Hackerspaces 101 - For 5 kr blå lysdioder tak!

Et hackerspace eller et hacklab er et sted hvor nørder med fælles interesse for elektronik, computere eller blot det at lave ting mødes, hygger og deler viden. I Danmark har vi minimum to af dem - nemlig Labitat fra København og Open Space Aarhus (OSAA), og deres medlemstal og popularitet vokser støt.

På Open Source Days 2010 deltog Labitat på linie med de andre brugergrupper - men på Open Source Days 2011 er vi gået skridtet videre og har givet dem et helt spor - et "tinker track", som deles med Open Space Aarhus. Baggrunden var at Labitats brugergruppestand var utroligt velbesøgt sidste år og at Labitat selv skrev til os:

Citat:

Sidste år fik vi 1 bord - vi brugte 6 - kan vi få 20 i år?
  • så nu har de fået et rum til 32 personer - hvilket sikkert heller ikke er nok!

Men der er kommet et utroligt spændende program ud af ideen. Hvor der bl.a. gives en introduktion til programmering af Arduino Uno, en introduktion til LCD I/O Backpack som er en ultrabilligt alternativ til Arduinoen og en introduktion til de forskellige metoder til 3D print der findes idag og f.eks. kan benyttes til hurtig prototyping. Det vil også være muligt at høre om en printer, der kan skære i metal samt at se forskellige 3D printere i praksis. OSAA vil desuden fortælle om deres Elektroniske Adgangs kontrol system - HAL900, så de slap for at administrere nøgler til alle deres medlemmer.

Vi håber at rigtig mange har lyst til at gå forbi tinker tracket i løbet af Open Source Days - slå sig ned og gerne medbringende deres hobby projekt, som et andet Maker faire. Vi har desuden lavet en aftale med Let-elektronik, der vil være til stede på dagen og sælge sensorer og andre elektroniske gadgets til dit næste projekt, så du ikke går i stå bare fordi du pludselig mangler 100 Ohm modstand.

Ses vi? - det håber jeg vi gør!

af Sidsel Jensen

Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Flemming Frandsen

Vi tager vores lille ZABLET loddeworkshop under armen og bruger projektet til at lære folk at lodde, direkte på standen.

ZABLET (Zablet Aarhusiansk BlinkenLights Ej TV) er et remix af TV-B-Gone og MiniPOV, med default firmwaren får man en fjernbetjening der kan slukke omkring 80% af alle fjernsyn på 16 sekunder, så ikke alene kan man prøve "det der lodde noget" men man får også en gadget der ikke lige er til at købe nede i brugsen.

... og så er det nemt at programmere dimsen i C når man først har fået den samlet.

Sourcen er her: http://zablet.osaa.dk - naturligvis.

Log ind eller Opret konto for at kommentere