Mogens Nørgaard bloghoved

GUS eller kaos?

Det store, totalt integrerede system (jeg kalder det GUS - the Great Unified System), typisk med alle løsninger lavet i produkter fra én leverandør a la SAP, har mange fordele. Og nogle ulemper.

Én af ulemperne er, at Den Store Leverandør sjældent kan være med på det sidste nye indenfor f.eks. BI, Big Data, Visualisering, og lign., fordi der hele tiden dukker nye, revolutionerende, billige og nemme teknologier op på markedet. Hvad gør man så?

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Carsten Hansen

Hvad gør man, hvis der står i licensbetingelserne, at det ikke er lovligt at tilgå GUS's data i realtid for at beskytte GUS brugerlicenser. Er der noget alternativ til GUS?

Hvis f.eks. 90% af virksomhedens brugere bruger 1% af GUS, så er det oplagt at lave en lille webapplikation til disse.

Eksempel på GUS licensbetingelser:
Multiplexing (sometimes referred to as "pooling") is a manner of indirect hardware or software access ("indirect access") that

pools connections,

reroutes information,

reduces the number of users that directly access or use the software, or

reduces the number of users the software directly manages.

Any user accessing the ERP Solution through a multiplexed connection must be appropriately licensed with an Access License.

Se også:
http://www.computerworld.dk/art/54255/oracle-ville-score-kassen-paa-dans...

  • 0
  • 0
Eik Kristensen

Er det ikke mere et spørgsmål om at gøre begge dele og være bevidst om det.

Jeg tænker at for store bikse, som f.eks. en legetøjsproducent i Jylland, så er det meget rart at det daglige med ordre, faktura etc. bare kører. Derimod kan man godt tåle slør når vi taler om at kigge på data på ledelsesgangen. Hermed mener jeg tænker at "Business Development" afdelingen godt kan få adgang til de nye smarte værktøjer uden at det behøver at på virke de underliggende rutiner.

Min egne praktiske erfaringer er at man starter med "de tusinde løsningers land", for derefter at implementere "GUS", som ingen er tilfredse med og Excel-arkene breder sig - og man er i virkeligheden lige vidt. Alle har hver deres opfattelse af hvad der er virkeligheden i organisationen. Halvdelen af møderne mellem topledelsen og mellemlederne går med at afklare "virkeligheden i regneark".

Så jeg tror løsningen er noget med at have en solid basis i "GUS" og ovenpå det bygge noget nyt sprælsk. Undervejs holde en relativ stram styring.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere