Gratis Expression Web + Blend til MSDN-abonnenter!

Så skete det endelig! Beslutningen om at lægge Expression Web og Expression Blend (når den udkommer) som en del af MSDN blev offentligjort for et par timer siden.
Expression-værktøjerne er faktisk rettet mod designere og ment til blandt andet at gøre samarbejdet mellem designere og udviklere langt lettere; men da mange udviklere også laver design i hvert fald i nogen grad, er det altså besluttet at gøre begge værktøjer gratis for udviklere, der har købt Visual Studio med tilhørende MSDN Premium-abonnement Læs mere her.

PS Expression Web er for øvrigt rettet hovedsagligt mod web-designere, der arbejder med klient-siden af en web-applikation (dvs. html, javascript, css og så videre). Expression Blend er design-værktøjet, det gør det muligt at arbejde med WPF-applikationer. Den store nyhed i specielt Expression Blend er, at designere og udviklere arbejder på samme filer, så udviklerne ikke rører design-siden og omvendt.

Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Lars Hansen

Hej Niels,

Jeg håber meget at du vil genoverveje din måde at blogge på her på Version2. Jeg synes både dit Vista indlæg og i særdeleshed dette indlæg, bære mere præg af at være produktinformation/reklame, end værende et seriøst blogindlæg. Jeg mangler fuldtstændigt noget 'value added' - noget der gør mig klogere, eller for mig til at tænke på en anden måde.

Jeg synes absolut at der er plads til en Microsoft stemme her på Version2, Men jeg er også sikker på, at denne stemme ville komme bedre til sin plads, hvis den var lidt mere analytisk og afbalanceret.

Du er i selskab med en flok særdeles dygtige bloggere, og (tror jeg) en ret vel-kvalificeret læserskare på dette site. Det kan du sagtens udnytte bedre.

Lars

 • 0
 • 0
#3 Peter Eriksen

Jeg kan forstå nogle fik Vista bloggen galt i halsen, specielt med det generelle had herinde til alt hvad der står MS på. Men hvordan i kan hidse jer sådan op over, at Niels kommer med information om at en række udviklingsværktøjer, som nu bliver gratis (næsten da) er mig umuligt at forstå.

Det kan godt være, det ikke er relevant for jer 2, men jeg fandt ihvertfald informationen ganske brugbar.

Mht. Vista bloggen, så kan jeg heller ikke se hvad problemet er der. Hvis læserskaren er så velkvalificeret som du siger, så kan de vel også godt selv tage beslutninger om hvilket OS de vil bruge og ikke lade sig påvirke af Niels. Niels kommer med sin helt egen mening om Vista, og det er der ikke nogen der kan forbyde ham, heller ikke her. Dagligt er der en række andre her på sitet, der kommer med deres ærlige mening om Vista hvilket de selvfølgelig også er i deres gode ret til.

Peter

 • 0
 • 0
#4 Thomas Lønskov Luther

Jeg mener også at dette indlæg her grænser til hvad man kan tillade sig at blogge om på version2.dk, jeg ved ikke hvilke 'regler' der er sat op mellem bloggere og version2, men når et indlæg nærmest kun indeholder reklame over et produkt (her værende MS, men det kunne ligeså godt være noget andet) så mener jeg at grænsen er overskredet.

Om vista-indlægget overskred grænsen kan diskuteres, det indeholdt dog IMO lidt for meget af samme aspekter som MS forsøger med deres WAUW rekvalmer på TV, uden speciel meget information for den alm. bruger.

Men måske redaktionen kan klargøre for os under hvilke betingelser bloggeriet sker?

 • 0
 • 0
#5 Peter Makholm Blogger

Jeg må sige at jeg er en smule forbløffet, men desvære ikke overrasket, over kommentarene til Niels Hilmers indlæg.

Målt rent onjektivt på euforisk begejstring, så mener jeg at der er flere af Peter Tofts indlæg der er på sammen niveau som Niels Hilmers, men Peter Toft bliver ikke kritiseret?

Ja, Niels Hilmer er ansat som evangelist af Microsoft, men det er jo ikke ligefrem noget han lægger skjul på. Spar dog jeres foragelse, missundelse eller hvad det nu er til når Microsoft kommer med partsindlæg og forsøger at skjule sig selv som kilden.

Jeg så gerne at Niels Hilmer skrev endnu mere om hvordan Vista gør hans liv lettere - det kan da ikke kun være "tab-completion" i start-menuen. Selvfølgelig håber jeg at Niels vil være lige så ærlig omkring en feature der bare er i vejen eller bare ikke er moden nok.

Dette indlæg finder jeg mindre interessant. Peter Tofts indlæg om at denne eller hin linuxdistribution nu har frigivet en ny version springer jeg også let henover og håber så på at det næste indlæg er noget jeg finder mere indsigstfuldt. Jeg vil have meninger, oplevelser, følelser, holdninger og anekdoter - ikke bare nyhedstelegrammer.

Niels Hilmer vil næppe komme til at skrive noget der får mig til at hoppe med på Microsoft-vognen. Selvfølgelig har jeg en bagtanke om at hvis Niels beskriver en fed feature i et Microsoftprodukt jeg står og mangler, så kan jeg nok også lave noget under Linux der opfylder netop mine behov (men nej tak, jeg har tab-completion. Jeg overlever nok at trykke istedet for bare .

Jeg vil gerne fremhæve Thomas Ammitzbøll-Bachs kommentar til vista-indlægget som et eksempel til efterlevelse for alle os Linux-tilhængere. (Nej, det lykkes heller ikke altid for mig, men jeg føler selv jeg bliver bedre og bedre til det)

 • 0
 • 0
#6 Thomas Lønskov Luther

Peter, jeg er enig med dig i at mange af Peter Tofts indlæg måske er på kanten som de af Niels', dog med den forskel at med Niels' indlæg er det et konkret firma der (måske) får noget økonomisk ud af disse indlæg, det er der ikke ved Tofts indlæg.

Men uagtet at jeg heller ikke direkte går ind i MS' kirke efter at have læst noget her, så ville jeg da ønske at Niels gjorde mere ud af at fortælle hvad, hvorfor og hvordan man får noget ud af de ting han blogger om, istedet for blot at skrive: 'Nu er produkt A kommet på markedet, det vil redde dit liv og sikre at du får tid til at pleje ungerne og kysse konen'... Det er muligt det er rigtigt, men så skriv da også hvordan man udnytter det og hvordan det virker. I nogle af de tidligere indlæg af Niels har der været noget substans i blogindlæg, men de sidste par stykker syntes jeg virker mere som om at Niels skulle skrive noget i bloggen, men enten ikke gad eller ikke havde så voldsomt meget interessant at skrive. I fx. Vista indlægget kunne der bruges meget tid på at vise hvordan man udnytter alle de smarte features der er, indrømmet, jeg har ikke prøvet en vista og kommer nok heller ikke til det lige foreløbigt da både privat og arb. PC ikke kører Windows.

 • 0
 • 0
#7 Jan Keller Catalan

"[...]så ville jeg da ønske at Niels gjorde mere ud af at fortælle hvad, hvorfor og hvordan man får noget ud af de ting han blogger om, istedet for blot at skrive: 'Nu er produkt A kommet på markedet, det vil redde dit liv og sikre at du får tid til at pleje ungerne og kysse konen'[...]"

Jeg er dybt enig. Overordnet er der nok ikke megen forskel på dette indlæg og andre bloggeres her på sitet, men det økonomiske aspekt trækker meget oveni.

Jeg vil melde mig i koret af dem, der ønsker lidt mere end bare "dette produkt er nu tilgængeligt" - fortæl os, hvordan DU har tænkt dig at bruge det, Niels. Eller hvordan folk i din nærmeste omgangskreds vil bruge det - eller har brugt det.

Lad os høre noget mere konkret og mindre presse-meddelelses-agtigt, det kan vi få så mange andre steder. De personlige vinkler, derimod, er det, jeg kommer til Version2 for at få.

 • 0
 • 0
#8 Jan Keller Catalan

PS. så modtager jeg hver dag gratis Politiken, da jeg har et Politiken-abonnement. Eller synes du ikke også, der er noget galt med at kalde ting indeholdt i et abonnement for "gratis", Niels?

 • 0
 • 0
#9 Kristian Thy

"Den store nyhed i specielt Expression Blend er, at designere og udviklere arbejder på samme filer, så udviklerne ikke rører design-siden og omvendt."

1) Hvis de arbejder på samme filer, hvordan kan de så ikke røre hinandens arbejde?

2) Det lyder uhyggeligt meget ligesom Zope Templating. Stor nyhed indeed.

Og ja - hvor er de personlige holdninger og kommentarer henne her? Bare lidt dybdegående analyse eller kommentering af hvad det her egentlig kan ville blæse meget af brochure-feelet væk.

(Og så er "gratis for abonnenter" et oxymoron - de har jo betalt for det!)

 • 0
 • 0
#10 Niels Hilmar

Kære alle,

Det er godt at se at selv den hardcore Linux-fanskaren trods alt læser min blog :-D Men jeg må stadig indrømme, at jeg er lidt overrasket over nogle af reaktionerne her. De fleste af mine holdning er (heldigvis) allerede blevet skrevet af andre, tak til Peter og Peter.

Men for nu at understrege: Blogging er for mig en personlig ting, Vista er vigtig for mig (som Linux er det for Peter Toft, og tak Peter for en god blog). Derfor skrev jeg et - et - indlæg om Vista, med de tanker, jeg har, og de ting der får et smil frem på mine læber dagligt. Hvorfor er det et problem? Hvis I ikke er interesseret i Vista, hvorfor læser i det så? Det samme gælder den her – jeg synes det er vigtigt og en rigtig god beslutning, derfor blogger jeg om det.

Jan Keller Pedersen: Du har en god pointe i at indlægget måske er lidt for indforstået: Det kommer af en lang diskussion, der har været i Microsoft-udviklings-miljøet, hvor udviklerne har bedt om at vi gjorde netop dette: Vi har med Expression-værktøjerne lavet værktøjer, der er rettet mod designere, og hvis en udviklere ville have fingrerne i dem skulle de betale. Sådan var det før. Sådan er det ikke mere, og det er en beslutning mange er glade for (se http://blogs.msdn.com/somasegar/archive/2007/04/03/listening-to-your-fee... for flere detaljer). For at overføre: Hvis nu Politiken fortalte dig, at du pludseligt fik deres rejsebøger (indsæt selv noget, der interesserer dig) som en gratis del af dit politiken-abonnement, var det så ikke en (god) nyhed? Under alle omstændigheder skal jeg bestræbe mig på at give lidt flere detaljer i fremtiden, så også ikke-Microsoft’ere kan være med :-D

Kristian Thy: Igen er det måske for indforstået, beklager: Udviklere og designere arbejder faktisk på samme løsning og samme sæt filer: XAML, XML-standarden bag Windows Presentation Foundation, gør det muligt at blande design og kode, og med Blend kan en designer åbne en løsning i Expression, lave al design, og når udviklere åbner den samme løsning i Visual Studio, skal han/hun ikke tænke på design, blot kode. Samtidigt gør XAML det muligt at blande 2D, 3D, video og lyd. Lad mig love at vende tilbage med et mere detaljeret indlæg om hvordan det virker, og hvorfor jeg synes det er et stort skridt fremad, når Blend er færdigt.

Tak for alle kommentarene! Niels

 • 0
 • 0
#11 Daniel Møller

Eftersom jeg netop er igang med at sætte mig ind i WPF med alt hvad det indebærer finder jeg nyheden ganske relevant.

Det er mit indtryk at version2 fokuserer meget på nyheder for udviklere, hvilket vel også er grunden til at folk som Niels Hilmar og Peter Toft blogger her. Det må formodes at rigtig mange udviklere arbejder med Microsoft teknologier til daglig og for os der ønsker at følge lidt med i disse er Niels blog herinde ganske relevant.

Havde jeg selv opdaget nyheden kunne jeg måske endda selv finde på at blogge om det - hvilket andre også har gjort: http://www.dotnetforum.dk/blogs/thomasjespersen/archive/2007/04/04/expre...

Jeg kan da godt se at man som udenforstående der ikke interesserer sig for Microsofts teknologier eller beslutninger kan opfatte det som reklame, men så begrænser det vist rimelig meget omfanget af hvad Niels må skrive om.

Vi er faktisk nogen der gerne vil læse flere "reklame"-indlæg fra Niels :-)

 • 0
 • 0
#12 Jan Keller Catalan

@Niels: Hvis jeg kan få rejsebøger gratis fra Politiken er det værd at annoncere - for rejsebøger er ikke normalt inkluderet i mit avisabonnement.

Nu ved jeg ikke, hvad der er inkluderet i et MSDN Premium-abonnement, men eftersom det hænger sammen med Visual Studio ville jeg da forvente, at relevante udvidelser til VS var med i dette abonnement og derfor ville jeg også forvente at kunne modtage sådanne, uden at det skulle få prædikatet "gratis".

Uanset hvad, så er det kun af relevans til abonnenter - som der da må være andre måder at kontakte end via en blog på en it-avis' hjemmeside?

@Daniel (og også Niels): Nyheden er ikke som sådan irrelevant, men hvis den skal høre hjemme her i bloggen, og ikke i en nyhedsartikel som enhver anden it-nyhed på Version2, så synes jeg, der bør være holdninger eller vinkler, som går udover referering. Dermed mener jeg - som jeg skrev tidligere - at Niels burde have sat nyheden i perspektiv for os, som ikke umiddelbart kan se det fantastiske. Hvorfor er det så revolutionerende? Hvad vil Niels selv - eller kollegaer tæt på ham - bruge det til? Hvordan forventer Niels, at det vil ændre måden at skrive kode på?

Hvis Niels havde stillet de spørgsmål og givet (hans) svar på dem, så ville jeg have syntes, at det var endog meget relevant. Desværre bliver indlægget nemt opfattet som en afskrift/oversættelse af en pressemeddelelse fra Microsoft. Det er ærgerligt.

Mht. andre bloggere, så ville jeg da også vente, at denne nyhed kom frem et sted som dotnetforum.dk, hvor klientellet må forventes at kunne have interesse i det - men her på sitet skal der altså lidt mere kød på for at give interesse. I hvert tilfælde for sådan en som mig.

Så som konklusion vil jeg sige, at nyheden er noget i grænselandet, men vil du ikke nok prøve at give lidt mere indsigt fremover, Niels, så vi virkelig får følelsen af, at HER får vi noget information, vi ikke vil få andre steder?

 • 0
 • 0
#13 Daniel Møller

Jan: Spørgsmålet er selvfølgelig hvad man forventer af en blog på et avis-site.

Jeg ser personligt en blog som et mere uformelt medie end en avis-artikel og forventer derfor heller ikke det store redaktionelle indhold.

Men jeg er da enig i at mere info ikke ville skade og mon ikke også Niels tager det op i et fremtidigt indlæg, det lyder på ham som om han har tænkt sig at gå mere i dybden med Blend og WPF på et senere tidspunkt.

 • 0
 • 0
#14 Jan Keller Catalan

"Jeg ser personligt en blog som et mere uformelt medie end en avis-artikel og forventer derfor heller ikke det store redaktionelle indhold."

Lige netop min pointe. Hvis det var en journalist, som ikke nødvendigvis er dybt inde i sagerne og som ikke skal komme med personlige holdninger, som havde skrevet dette indlæg som en artikel, ville jeg ikke have ventet andet indhold end det skrevne. Men netop fordi blogs er mere uformelle end avisartikler kan Niels jo komme med sine personlige holdninger og meninger uden at andre kan skyde ham noget i skoene.

Nu skal der heller ikke tærskes langhalm på problemet - jeg ønskede blot at give mit besyv med, så Niels vidste, at det ikke kun var en enkelt læser, som fandt indlægget for meget reklame og for lidt substans. Jeg håber og tror, at Niels tager det til sig - det virker absolut sådan - og i sine kommende indlæg har for øje, at grunden til at denne blog er interessant er, at lige netop han har muligheder for at give indsigt, som andre ikke kan.

Jeg venter med spænding på opfølgende indlæg.

 • 0
 • 0
#15 Daniel Møller

"Men netop fordi blogs er mere uformelle end avisartikler kan Niels jo komme med sine personlige holdninger og meninger uden at andre kan skyde ham noget i skoene."

Selvfølgelig, min pointe var bare at han vel også kan lade være hvis formålet primært var at viderebringe en lille hurtig nyhed. Et blog-indlæg behøver vel ikke altid indeholde personlige holdninger til det ene og andet.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere