Jesper Lund Stocholm bloghoved

GOTO - programming with the stars (Java)

Programming with the stars

Jeg var til en java-session lidt tidligere i dag under titlen "programming with the stars". Det var en "live pair programming" øvelse, hvor stjernen (Trisha Gee) og en deltager fik et semi-fiktivt problem de skulle løse på scenen sammen. Det var skægt og interessant at være i en situation, hvor man står udenfor "buret" og kigger på, hvordan pair-programming sker i det daglige. Specielt blev jeg mindet om, at en hjørnesten i TDD er at "testene skal definere systemet". Det er i hvert fald én af de faldgruber, som jeg synes jeg ofte falder i - når jeg søger at få lidt "kode under neglene" inden de første tests skrves.

Dette er hermed skrevet bag øret :-).

Der er masser af fordele ved pair-programming - fx at kvaliteten kan blive højere og løsningen mere "komplet". Men jeg kunne ikke lade være med at tænke på, at jeg ofte har problemer med at forklare dem i jakkesættene, at den højere kvalitet og mere komplette løsning er udgiften værd (to programmører i stedet for én).

Oplever I også det? Hvordan sælger I idéen til jeres overordnede ... eller er I blot i den heldige situation, at I ikke længere behøver "spørge om lov"? Hvordan kvantificerer og kvalificerer I den diskussion?

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

Hvis man faktisk tror at argumenter vil gøre en forskel kan det være at udsigten til mindre forbrug af facebook, version2 osv. kan gøre det. Der er altid en til at holde en på sporet og det er ret uhøfligt at browse mens den anden sidder ved siden af.

Generelt tror jeg hellere man skal udfordre ideen om at man skal have lov (Easier to ask forgiveness og alt det der). Find en kollega og prøv det i et par dage on/off og se om det giver noget. Så kan man altid komme til chefen og fortælle om success og få lov til at gøre det over længere tid.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere