Google Sync i Firefox 3 - fup, æv

Jeg er rimelig tilfreds med Google Browser Sync (Firefox udvidelse), så jeg kan synkronisere alle mine browser bookmarks mellem de maskiner, jeg arbejder på. Desværre virker Google Browser Sync ikke i Firefox 3, som de kære udviklere af Ubuntu 8.04 har begavet mig med på den ene maskine. Endda en beta 5 version - hrrm, der ville jeg nok ikke have gjort hvis det var mig...

Men jeg blev glad i dag, da jeg så en artikel i ComputerWorld, som beskriver et meget enkelt trick til at få installeret plugins mv. som normalt ikke vil installere på Firefox 3, men ved at slå et kompatibilitets-check fra, så går det fint med at få f.eks. Google Browser Sync ind på Firefox 3.

Før du hopper ud i dag, så er mine erfaringer at det ikke løser problemerne generelt. F.eks. virker Google Browser Sync bare ikke i Firefox - selv efter det smarte trick fra ComputerWorld - NOT!!!

Kender I andre gode fupnumre til Firefox - kun dem der virker... tak

/pto

P.S. Jeg er super glad for jeres fantastiske respons på min blog i sidste uge. Den skal jeg nok vende tilbage til ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4d6422f04.gif" alt=")

Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Peter Toft

Det var ellers lidt øv med ComputerWorlds trick, fordi Google Sync installerede fint - men det der kom ingenting frem. Det lugter meget af at Mozilla-folkene har ændret i interface-specifikationen til FF3, så man bare må vente og se hvornår udviklere af plugins og extentions kommer med FF3 versioner...

Rub neglene Google...

 • 0
 • 0
#4 Jon Loldrup

Jeg bruger også Foxmarks og jeg skiftede også for nyligt til den nye Ubuntu 8.04 og dermed Firefox 3. Foxmarks har dog heldigvis et plugin der virker med Firefox 3, og selv om det for tiden er i beta har jeg ikke oplevet nogle problemer med det. Så jo, foxmarks virker i Firefox 3, og heldigvis for det!

 • 0
 • 0
#8 Jesper Kristensen

Bogmærker og historik er en af de største ændringer fra Firefox 2 til Firefox 3, så man kan ikke forvente at tilføjelser inden for denne kategori virker ved at deaktivere kompatibilitetstjek. Der var generelt meget strenge regler for API-ændringer mellem Gecko 1.8.0 og 1.8.1 (Firefox 1.5 og 2.0), mens der mellem Gecko 1.8.1 og 1.9.0 (Firefox 2.0 og 3.0) har været mange ændringer i de forskellige APIs. Deaktivering af kompatibilitetstjek vil derfor virke meget dårligere i 3.0 end det gjorde i 2.0.

Mozilla fraråder officielt at deaktivere kompatibilitetstjek (jeg kan desværre ikke finde linket).

En metode som jeg har fundet virker bedre er at bruge udvidelsernes hjemmesider i stedet for addons.mozilla.org. Der kan man ofte finde beta-versioner af de forskellige udvidelser.

Netop på grund af API-ændringer er det svært at lave en udvidelse som er kompatibel med både Firefox 2.0 og Firefox 3.0, så mange udviklere vælger at have en officiel version på addons.mozilla.org, som er kompatibel med den nyeste release, og en betaversion på deres egen hjemmeside, som er kompatibel med den nyeste alfa/beta/rc.

 • 0
 • 0
#10 Deleted User

Det er squ en ommer mester :)

Man kan ikke brokke sig over at noget ikke virker når man kører "bleeding edge" og så brokke sig videre over at det ikke virker når man laver et nasty hack...

hvis det er et krav at Foo skal virke for dig, så må du jo undvære "shiny shiny"

 • 0
 • 0
#12 Søren S. Nielsen

Jeg er også på FF3B5 på mine ubuntu-maskiner - Med Foxmarks Beta.

Jeg var stor fan af Google Browser Sync indtil jeg prøvede Foxmarks - Foxmarks lader mig nemlig up- og downloade bookmarks som jeg har lyst. F.eks. kan jeg på én af mine maskiner organisere alle mine bookmarks i mapper og kategorier og så vælge Funktioner -> Foxmarks -> Avanceret -> Opload (hurra for danske oversættere...). Så bliver mine bookmarks på serveren overskrevet med dem jeg lige har arrangeret. Herefter er det bare at suge dem ned på de maskiner jeg ellers bruger. Der hvor Foxmarks især rykker fra Googles browser sync er på http://my.foxmarks.com - Den kan jeg tilgå fra enhver maskine (selv dem der tror på Det Blå E)og få alle mine bookmarks listet, lige til at klikke på. Den side fortæller mig også at jeg pt. har 332 bookmarks - Godt jeg har Foxmarks til at holde styr på dem for mig!

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere