Google Reader død - FEDT (næsten)...

Google Reader kommer til at dø skriver Jesper i denne version2-artikel.
Jeg fatter slet ikke logikken i det. Google er en tand for dumme her. Hvis nogen af jer dygtige læsere støver mere op om motiver, må I meget gerne skrive om dette nedenfor.
Hvis de mangler folk til at vedligeholde Google Reader, så smid da koden ud i Open Source-form. Det ville helt sikkert blive et hit. Fjolser....

jeg har anvendt Google Reader flere år på web og på min mobil og været meget glad for dette.
Her til aften har jeg smidt den ud og efter en del forsøg med alternativer på min Android-mobil er er valget klart landet på RssDemon.

Illustration: Privatfoto

Grunden til at jeg vælger RssDemon er at den er

 • at den importerede mine Google Reader feeds direkte
 • Pæn UI uden at den skal være mega-flashy som f.eks. Feedly, som jeg allerede hader :)
 • jeg kan markere at alt under eller over en given artikel nu er læst (og ikke vises længere). Google Reader kunne kun markere tidligere som læst.
 • Direkte adgang til de enkelte feeds, alle ulæste.
 • En særlig dejlig funktion er at RssDemon kan vise en artikel via Instapaper. Især når jeg vil læse en dr.dk nyhed på web kom jeg med Google Reader til at downloade en masse skammel i form af ligegyldige billeder og reklamer...
Illustration: dr.dk via instapaper

En ting jeg endnu ikke har afklaret, er om jeg også vil have video- og audio-podcasts ind denne vej.
Det fungerer fint med podcasts, og der er et fint udvalg af valgmuligheder mht. opdateringsfrekvens og download på wifi only mv.
Kan man se en podcast delvist og nemt vende tilbage til der hvor jeg slap?

Grunden til den provokerede blog-titel er at jeg med RssDemon opfylder mine behov for at følge nyhedsstrømmen bedre end Google Reader gjorde det.
Dog kommer jeg til at savne at jeg kan synkronisere mine læste/ulæste feeds direkte mellem mobil og web.

/pto

Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Dennis Krøger

Dog kommer jeg til at savne at jeg kan synkronisere mine læste/ulæste feeds direkte mellem mobil og web.

Og det er lige derfor at det slet ikke er noget for mig. Hvis ikke der er synkronisering mellem mobil/computer/arbejdscomputer/tablet kan det være ligemeget.

Feedly for mig, selvom jeg er enig i at interfacet er liiiige flashy nok.

Jeg har heldigvis fået sat mobil app'en op, så den fungerer nogenlunde som Reader gjorde for mig (jeg læser altid mine nyheder fra ende til anden, hvis der er tid til det): Start i "Latest", vælg første nyhed, og læs ved at swipe mod højre indtil der ikke er flere nyheder. Det ville være rart om den bare startede direkte i første nyhed, men det kunne jeg heller ikke få Reader til. Faktisk sparer jeg et skridt nu, ved at slippe for hovedsiden.

Til gengæld er deres widget ikke særligt god (ingen "Latest").

 • 5
 • 0
#2 Lars Balker

Nej, det undrer også mig hvad Google har gang i - en ting er at de slår en service ihjel for ikke at have nok brugere, når de har forsøgt at den skjule i undermenuer i årevis (lidt som at brokke sig over at ingen tager bussen, når der kun kører to i døgnet).

Men en anden ting internettet har vist i dag, er at dem der BRUGER Reader, burde være af en anden og mere interessant klasse for Google at udnytte kommercielt. Det fascinerende er at enten var Google ikke klar over at Reader-brugerne burde være et centralt segment, eller også er Reader-brugerne slet ikke et centralt segment.

Google må vide at reader-brugere klikker sig videre til diverse blogs/sites der sandsynglivis alle bruger analytics/adwords, så Google kan se hvor stor en procentdel af hits til diverse sites kommer fra reader/noget andet.

De må have en kommerciel rangdeling af disse sites. Det er umuligt for mig at forestille mig at Google enten ikke magter at udnytte disse oplysninger kommercielt, eller ikke allerede har minet de oplysninger. Altså må forklaringen være at det er en forsvindende lille del af den kommercielle fortjeneste på internettet som kan komme fra brugere der har intellektuel interesse i at læse indhold fra mere end en håndfuld sites - dvs. bt's forside + det løse.

Idiocracy, here we come.

 • 4
 • 0
#4 Claus Jacobsen

at læse lidt af indlæggene fra Dave Winer. http://scripting.com/ Noget andet er så at owncloud.org rent faktisk er i gang med en centraliseret løsning ligesom DIGG vil lave. (de er bare en del længere) og owncloud kan faktisk installeres på en Qnap/synology NAS så man stadig kan få de centraliserede funktioner som var så geniale ved Google reader. - om ikke andet så kunne de lade backend stå så applikationerne stadig kunne anvende sync mod dem. - Jeg har personligt ikke brugt selve reader i lang tid da jeg enten har brugt feeddemon på win, Reeder på mac og på ipad og flipboard på ipad/iphone, det har virket super godt at de har kunnet synce mellem de forskellige platforme. Det var i virkeligheden styrken ved google reader og ikke at man kunne læse det online :-)

 • 1
 • 0
#6 Torben B. Sørensen

Jeg tror, forklaringen er, at RSS-læsere er blevet et nicheprodukt. Det fremgår også af, at mange af de tidligere bud på standalone-programmer og webtjenester til RSS-læsning er døde.

RSS er skønt for superbrugere, som der sikkert er en del af blandt Version2's læsere. For mig har Google Reader været et uundværligt arbejdsredskab de sidste mange år. Men den brede befolkning har ikke behov for dem - eller kender slet ikke til muligheden. De får deres links via Facebook og andre websteder, evt. Twitter.

Ideen om at lægge Reader ud som open source kan jeg godt lide. Mon ikke udfordringen ligger i at finde nogen, der vil hoste den?

Selv kigger jeg på Feedly som afløser. Ser ikke helt dårligt ud, men lidt sløv i skærmopdateringen.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere