Google inspirerer for muligheden med "en stor database af offentlig fællesviden"

I forbindelse med det arbejde jeg har lavet for IT- og Telestyrelsen omkring OIOREST skrev vi bl.a. i Offentlig fællesviden i Det Digitale Danmark:

En af visionerne med OIOREST er ønsket om at gøre den store mængde af f.eks. relationel databaseinformation, XML-dokumenter og andet tilgængelig på internettet, så de kan behandles af maskiner. Visionen er, at når alle offentlige data udstilles via dataservices, kan alle offentlige data betragtes som en fælles database tilgængelig via internettet.

Google annoncerer nu hvordan de har valgt at implementere denne database af offentlig fællesviden. De har arbejdet de sidste par år på at gøre offentlige data øjeblikkelig tilgængelig på en visuel og intutitv måde, der er anvendelige for såvel hovedet som den lange hale. (Tak til Christian Bering for at have henledt min opmærksomhed på artiklen)

Jeg ser dette som et af de første eksempler på, hvad der sker når offentlige data gøres let tilgængelig for maskiner og kan næsten ikke vente på at danske offentlige myndigheder også får tilgængeliggjort alle de informationer de i dag udstiller på deres hjemmesider, som REST-services tilgængelige for maskiner.

Jeg vil gerne gentage mit princip om at data offentliggjort på ens hjemmeside til forbrug af mennesker samtidig skal offentliggøres på internettet som dataservices til forbrug af maskiner.

admin adminusers billede

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer