bloghoved ole tange

Google fjerner app efter pres fra Putin

Flere medier rapporterer om, at Google har fjernet en app fra deres app shop.

Angiveligt drejer det sig om en russisk app, der fortæller, hvem man skal stemme på i ens "kommune", hvis man ønsker at fratage Putin magten.

Det lyder med andre ord ikke meget forskelligt fra de stemmelister, som jeg selv har publiceret for at få flere IT-folk i folketinget.

At Ruslands demokrati er "alternativt" er alle vist klar over. Og at de kan presse Google er næppe heller nogen overraskelse: Google ønsker business i Rusland - og det koster at man retter sig ind efter magthaverne. Præcis som det også gør det i resten af verden.

Vi så en lidt lignende historie, da Google fjernede Parler.

Derfor er det vigtigt, at vi får udbredt viden om alternative app shops, som kan holde fanen højere end Google realistisk kan.

Jeg er meget glad for F-Droid som er en app shop med fri software. Den er lidt bøvlet at installere, men efter at jeg har fået den installeret, kikker jeg altid først efter en app til at løse mit problem i F-Droid, før jeg kikker i andre app shops. F.eks. er min podcast-afspiller AntennaPod, som jeg ikke anede eksistede, før jeg fandt den i F-droid.

Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Ole Andersen

Som Glen Greenwald sammenfatter så nydeligt her https://rumble.com/vmkc0j-democratic-officials-continue-to-threaten-tech... Så fjerner Amazon bøger fra hylderne pga politisk pres, og Facebook/Youtube osv får jævnlige lister med indhold, der med trusler om ret voldsomme sanktioner skal fjernes af politiske årsager.

Behovet for alternativer til giganternes walled gardens er store og årsagerne er mange.

 • 15
 • 1
#2 Torben Mogensen Blogger

Jeg installerede F-Droid for at fortsætte med at bruge Termux, et terminalprogram til Android, der var forsvundet fra Play, men fortsat fandtes på F-Droid. Med Termux kan jeg køre f.eks. Emacs og LaTeX på min mobiltelefon. Det er dog klart en fordel med et Bluetoothtastatur.

 • 5
 • 0
#3 Torben Mogensen Blogger

Når jeg er i Rusland, bruger jeg altid VPN, når jeg tilgår nettet. Det giver adgang til ting, der ellers er blokeret, og det mindsker også snagen i, hvad jeg gør.

 • 6
 • 0
#4 Benny Tordrup

Fuldstændig enig i, at det er et problem, at Google og Apple kan presses til at fjerne apps fra deres stores.

Men mit umiddelbare indtryk er, at medierne mere fokuseret på Googles fjernelse af en app efter press fra Rusland end der er på samme problemstillinger i USA og resten af den vestlige verden.

Det er for mig at se et lige så stort problem.

 • 17
 • 1
#5 Henning Petersen

Hvad med at forholde sig til den totale mangel på kritik af regeringens coronapolitik som medierne i Danmark?

Tag det ikke som en kritik af Ole Tange, som har gjort mere end så mange for friheden på nettet, men mere som opbakning til kommentar #4

Jeg så ihvertfald gerne at danskerne var lidt mere selvkritiske i forhold til den glorie som vi forherliger os med. Om det hele nu er så fantastisk

Tak for F-Droid tippet.

 • 0
 • 7
#6 Klaus Ibsen Bloch

Bare husk at det i nogle lande er strafbart at bruge vpn.. om Rusland er der endnu ved jeg ikke. Men hvis de logger det, vil det jo være en anklage de kan trække frem, når "behovet" opstår.

Ved ikke hvad løsningen er...

 • 0
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere