Google-debut for snedig datadisciplin

Som oftest, når det drejer sig om Googles lanceringer, er det ikke et fuldbyrdet produkt, der rulles ud. Men oplysningerne fra de Googleudviklerne, der arbejder med den nye datadisciplin, ligger nu på bloggen dataliberation.blogspot.com og tegner lovende:

  • eksporter op til 500 MB fra Google docs i en enkelt zip-fil inklusive frit formatvalg (PDF, Microsoft Word og flere andre udbredte formater).

En lille video-how-to viser hvordan.

De mere manifestagtige statements om udgangspunktet for den aktuelle nye tjeneste finder man på udviklernes eget website, som, hvis man ikke vidste bedre, nærmest ligner noget, som selvstændige ildsjæle for digitale menneskerettigheder kunne have lavet.

Denne ytring her f.eks:

"Users should be able to control the data they store in any of Google's products. Our team's goal is to make it easier to move data in and out."

Google rykker hurtigt, ser mulige farezoner og sørger selv for at afmontere dem proaktivt. Respekt, siger jeg.

Hvad mener du?

/kurt

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Anonym

Google fortjener ros på nogle områder

Men når det kommer til

"Users should be able to control the data they store in any of Google's products."

Så skal man huske at Google i dag er direkte instrumental i det stik modsatte. Samtlige Google værktøjer er orienteret mod profilering af personer og i stigende grad også organisationer - det bygger på at fratage Target kontorllen over henførbarheden.

At GOOGLE TAGER KONTROLLEN FRA TARGET.

Google er næsten ligeglad hvor amge data som ligger dig så længe de kan opsamle adfærdsdata og andre data til profilering.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere