Google bruger toilettet til test

Hos Google får du ikke 2 minutters spildtid - heller ikke selv om du har glemt at få lidt læsestof med ud på toilettet.

For at holde alle Google folk opdateret omkring test har nogle testere fundet på et nyt koncept "Testing on the toilet", hvilket ganske simpelt går ud på jævnligt at skrive nogle flyers omkring test og sætte dem op ude på toilettet.

Konceptet blev opfundet, fordi man manglede en måde at nå ud til eksisterende medarbejdere med den nyeste viden - som de nye fik gennem introducerende kurser. Og det blev et meget populært projekt som initiativtagerne har holdt en keynote på en konference om konceptet, og jeg lærte konceptet at kende gennem en podcast om konferencen (senere fandt jeg ud af at projektet har været på /., så jeg må jo have læst om det før).

Jeg synes, det er interessant at sådan et skævt projekt er blevet en succes - egentlig kan der drages mange paralleller til et nyhedsbrev om test, men hvor et nyhedsbrev kæmper om vores opmærksomhed med mange andre andre i f.eks. mailbakken, så har disse testere fundet et sted, hvor de kunne få udelt opmærksomhed i en kortere periode og det har vel en høj værdi?

Er der andre der har lignende skæve historier' Hvad er der på jeres toilet og hvad kunne toiletideen bruges til i din virksomhed - eller vil du hellere være i fred på toilettet'

Personligt synes jeg der mangler feedbackmuligheder i toiletideen, men det kunne måske løses ved at tilføje en kuglepen til flyeren? Så kunne man næsten komme til at køre en toiletblog.

Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Therese Hansen

"Så kunne man næsten komme til at køre en toiletblog." Er der ikke allerede nok af dem ;-)

Ikke mig bekendt, men der kan det være at du ved noget jeg ikke ved. Jeg har aldrig forvildet mig ind på herretoiletterne, så jeg ved jo ikke om toiletblogs er udbredt der.

Mulighederne i at få feedback er jo heller ikke lige så interessante i en offlineverden, som det er i en onlineverden og dermed er en offline-blog ikke så brugbar.

Og med mindre man kører unisex-toiletter er der også lagt op til en hel diskussion omkring kønsopdeling. Men den har Rolf jo også rørt lidt på, hvis man bliver opdateret på projektstatus ude på toilettet (om det så er herre eller dame). Det minder mig lidt om rygerproblematikken, hvor rygerne lige får taget alle beslutningerne i rygepausen og så må ikke-rygerne ellers rette ind.

 • 0
 • 0
#7 Jan Ferré Jensen

Tillad mig at nævne den geniale reklamering, jeg oplevede på motorvejstoiletter i det tidligere Østtyskland: Toiletpapiret var påtrykt reklamer!

Hvorfor er det så genialt? Af samme årsag som Googles iagttagelser - man 'fanger' modtageren i en situation, hvor der ikke er konkurrerende informationer. Toiletpapiret har yderligere den fordel, at hvis jeg skulle falde for en reklame, så tager jeg blot det blad med, hvorpå reklamen er skrevet - ellers bruger jeg toiletpapiret til det primære formål.

Faktisk undrer det mig, at ideen ikke er taget op andre steder. Både af hensyn til reklame/sponsering og af hensyn til borgerinformation. Ville der måske være et bedre sted at opfordre bilister til at køre mere hensynsfuldt? Eller at advare imod spritkørsel (sponseret toiletpapir til værtshuse). Biografer kunne så passende trykke næste måneds program på deres papir... mulighederne er uendelige.

 • 0
 • 0
#9 David Konrad

Fik jeg, eller fik jeg ikke, ret i, at dine kedelige betragtninger vedr aNyhed blot ville udvikle sig til en kloak for SEO-svindlere? Se på det i dag. Trods dine gode forsøg på at tale det op.

I guder man kan kun blive bekymret for dig, når du ligefrem deltager i pod-konferencer. Håber det er erhvervsrelateret.

Men ja, Testing on the Toilet er blandt de fremmeste teknikker der findes. Det er jo en gammel metode til at holde folk oppe på beatet. Er set i 100 år indenfir f.eks håndværker-branchen. Har du hørt om I Cheng? Det virker også. Sæt et par hexgrammmer op, og fortæl det betyder det eller det. Så kan der gå nogle dage, og du kan sætte en stregkode for vingummibamser op, og sige det betyder lykke.

Den overgår kun teknikken "testing til you die" og den anden teknik "testing while doing" - sidstnævnte er min favorit.

 • 0
 • 0
#10 Therese Hansen

Tak for din bekymring, David. Jeg kan forsikre dig om at du ikke behøver at ligge søvnløs - jeg trives.

Nu ved jeg ikke hvor din aversion overfor konferencer kommer fra, men det er så der jeg bliver lidt bekymret for dig. Det kan være at du burde deltage i en konference som f.eks. JAOO, for ligesom at konfrontere dine dæmoner på en rigtig kvalitetskonference.

Jeg kan høre at du ikke er Googlefan - Testing on the toilet skulle ellers være blevet en stor succes - som jeg skrev så har selv slash dot taget emnet op med en underholdende debat til følge ;-).

Og aNyhed skulle da have chancen og det fik sitet ved at blive eksponeret overfor de kvalitetsbevidste læsere, som der er at finde her på version2 - desværre har du nok ret i at det ikke blev den helt store succes alligevel. Trist.

Men lad os bidrage konstruktivt til debatten... Hvor synes du så at man skal holde sig opdateret i sit fag, når du nu hverken kan lide konferencer, aNyhed eller Testing on the toilet? Og hvordan håndterer vi det information overload som hele nettet er?

 • 0
 • 0
#11 David Konrad

Tak for dit svar Therese!

Well, jeg er ikke fan af noget som helst. Måske prototype http://www.prototypejs.org

Ift dit spørgsmål må jeg lade gode dyr være rådne. For mig er alt nyt. Jeg kan se alt det gamle med MVC, struts, UML osv, det er fortid. Alle de gamle idealer er væk.

Så jeg sidder vel egenlig som en gammel bitter mand som spyer sin galde ud. Jeg samlede engang egenhændigt en ZX81. Jeg programmerede C64. Jeg programmerede på en Butler. Jeg elskede piccolinernes musik, med deres comal80 og polypascal. Jeg gik ind MS C, og så Turbo C. Så blev det Turbo C++, og Turbopascal og Delphi. Og mere Delphi. Så blev det J2EE og JSP, entityBeans på dumme konsoller, det troede vi virkelig på dengang, så blev det PHP, Ajax og simpel SQL, slet ikke som i gamle dage.

Og i dag sidder man bare tilbage med noget dum javascript og masser af PHP-spaghettikode. Øv. Ja - det er i hvertfald ikke din skyld. Tak for din blog!

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere