Jesper Lund Stocholm bloghoved

Going 1st, 2nd, 3rd and 4th time (Lumia 920)

I går sad jeg og snakkede med en kollega om alt det bøvl med jeg har haft med mine Lumiaer og om at jeg efterhånden var ret træt af det. På et tidspunkt siger jeg noget i retning af, at "det er da altid noget, at der ikke er kommet støv bag linsen på min tredje Lumia".

Min kollega smilede til mig og sagde "Må jeg lige se, hvordan sådan en linse ser ud, når der ikke er støv på den?" - og gik hen til vinduet for at få passende lys på telefonen.

Han kiggede på den ... og blev meget stille. Han vendte sig om imod mig og kiggede nærmest bedrøvet på mig og sagde: "Jeg er ked af at sige det, Jesper - men der er også støv bag denne linse".

Og ganske rigtigt ... der er ""##¤&##"¤%/&#¤¤# også støv bag linsen på denne telefon. Der er ikke så meget som på de andre telefoner - men det er helt sikkert ... der er støv bag linsen på frontkameraet.

Jeg turde næsten ikke kigge på linsen - men han havde desværre ret. Linsen så således ud:

Illustration: Jesper Lund Stocholm

Jeg skal altså have fat i Nina fra 3 igen.

Lige nu ved jeg ikke, hvad jeg skal sige til dem. Jeg er fristet af at kræve mine penge tilbage men er samtidig rigtig glad for min Lumia 920. Til WarmCrocConf så jeg et par HTC 8X, og de er også lækre, så måske skal jeg have den byttet til en HTC? Måske kunne man argumentere for, at jeg skulle gå tilbage til iPhone, men det kommer sgu nok ikke til at ske. Når man først har prøvet hvad verden ellers tilbyder, så synes jeg iOS er "soooo 2007" :o).

Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Peter Eriksen

Surt med den 4. 920'er - det er en skam, at sådanne småting kan ødelægge en ellers god telefon :-(

Jeg har haft min 8X'er i et par måneder nu og den kan varmt anbefales. Den er lige det mindre og lettere der gør, at det er min hverdags telefon.

Selvfølgelig skal du undvære kameraet i Lumia'en og de Nokia specifikke apps - men mon ikke det går. Faktisk så så jeg lige, at Drive+ er i beta på Storen

 • 0
 • 0
#2 Deleted User

Jeg synes det er fedt at du skriver om det her, men altså ... Har du sikret dig at den telefon du bytter til ikke er fra en batch "støvede" telefoner. Så kan du jo blive ved med at bytte fra nu og til Metusalems genopstand.

 • 0
 • 1
#3 Jesper Lund Stocholm Blogger

Jeg har haft min 8X'er i et par måneder nu og den kan varmt anbefales. Den er lige det mindre og lettere der gør, at det er min hverdags telefon.

Ja, jeg blev også positivt overrasket over "look and feel" at HTC 8X, da jeg lånte én til konferencen, så det er helt klart en kandidat.

Selvfølgelig skal du undvære kameraet i Lumia'en og de Nokia specifikke apps - men mon ikke det går. Faktisk så så jeg lige, at Drive+ er i beta på Storen

Drive+ ? Det er da også en Nokia app? Jeg har den allerede på min Lumia, og her hedder den "Nokia Drive + Beta". Findes der er andre "turn-by-turn"-navigationssystemer til WP?

 • 0
 • 0
#4 Jesper Lund Stocholm Blogger

Jeg synes det er fedt at du skriver om det her, men altså ... Har du sikret dig at den telefon du bytter til ikke er fra en batch "støvede" telefoner. Så kan du jo blive ved med at bytte fra nu og til Metusalems genopstand.

Ha, ja ... det har jeg :o). På alle telefoner har linsen været perfekt, da jeg har pakket den op.

... og med "perfekt" mener jeg naturligvis, at linsen er lige så støvfri som min iPhone, der nu efterhånden er et par år gammel.

Det er helt sikkert (tror jeg), at de rettelser Nokia har lovet med en ny pakning endnu ikke er slået igennem i butikkerne, så mine telefoner er fra de sendinger, hvor der kan komme støv ind bag linsen.

:o)

 • 0
 • 0
#6 Jesper Stein Sandal

Kan du ikke prøve at tage nogle billeder med kameraet før og efter støvet? Nu er det et temmelig dårligt frontkamera (ligesom på de fleste smartphones), så jeg kunne godt tænke mig, om man overhovedet kan se, at der er kommet støv på linsen?

Jeg var mere generet af de dårlige farver og det uskarpe billede end af støv, da jeg testede Lumia 920.

 • 0
 • 0
#7 Andreas Rudolph

Tjaaa... jeg kan kun anbefale en Padfone 2 hvis du er pernitten efter et godt kamera (13 megapixel, 60 frames pr sekund 720), derudover får du en virkelig fed tablet kombo oveni.

PadFone 2 teaser: http://www.youtube.com/watch?v=DjpACIJkpQo

Telia: https://shop.telia.dk/mobil/asus-padfone-2-4g-32g/p9049755_flexpa36_tlf0...

i forhold til: https://shop.telia.dk/mobil/nokia-lumia-920-gul/p9049572_flexpa36_tlf06s...

 • 0
 • 0
#9 Jesper Lund Stocholm Blogger

Kan du ikke prøve at tage nogle billeder med kameraet før og efter støvet? Nu er det et temmelig dårligt frontkamera (ligesom på de fleste smartphones), så jeg kunne godt tænke mig, om man overhovedet kan se, at der er kommet støv på linsen?

Jo, nu kan jeg jo af gode grunde ikke tage et billede "før", men jeg skal huske at gøre det med næste model.

(selvom antagelsen jo naturligvis er, at der ikke kommer støv i den næste)

:o)

 • 0
 • 0
#10 Jens-Peter Vraa Jensen

Hej Jesper,

Gad vide om logistikken er helt i skoven for Nokia og/eller distributør samt 3.

Nokia har erkendt problemet, og det burde jo ikke være rocket science at løse problemet, så de har nok hverken behov for at ringe til en ven eller tale med de voksne.

Spm. er i virkeligheden hvordan de kan blive ved med at sende den samme telefon ud til forhandlerne (eller ikke har trukket alle telefoner tilbage).

Nokia har generelt leveret telefoner i høj hardware kvalitet gennem årene og de har nok ingen interesse i at blive kendt som firmaet, der ikke magtede at rette en banal fejl.

Måske Version2 kunne kontakte Nokia og høre hvordan de selv synes det går?

God weekend - med eller uden støv på linsen ;-p

/JP

 • 1
 • 0
#15 Jesper Lund Stocholm Blogger

..så en eller anden form for erfaring med at dette støv giver dårlige billeder går jeg ud fra at du har? Kan du ikke vise os billederne?

Jo - nu forstår jeg. Jeg har jo af gode grunde ikke oplevet problemet med min(e) Lumiaer, da de er blevet skiftet sådan i snit med 3 ugers mellemrum, men her er et billede jeg i sin tid tog med min iPhone, der havde støv bag linsen.

http://imgur.com/sGxYY0v

Billedet er taget i dagslys i et oplyst konferencelokale. På det tidspunkt var kameraet så fyldt med støv, at det havde svært ved at fokusere.

 • 0
 • 0
#16 Kenneth Darling Sørensen

Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg det er lidt tyndt at himle op om problemer med støv på din Lumia 920 og så henvise til at det gav store problemer da din iPhone havde støj foran objektivet. Når du ikke har testet det, virker det mere som et princip end som et reelt problem.

Jeg forstår godt at det er surt med støj foran objektivet på en ny mobil. Men get real - du har lavet 3 indlæg om problemet på din version2 blog som burde handle om dokumentformater.. Er der ikke et bedre forum hvor du kan diskutere problemet?..

 • 1
 • 1
#18 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg det er lidt tyndt at himle op om problemer med støv på din Lumia 920 og så henvise til at det gav store problemer da din iPhone havde støj foran objektivet. Når du ikke har testet det, virker det mere som et princip end som et reelt problem.

Jeg har aldrig sagt, at min Lumia tager dårlige billeder med støv bag kameraet. Jeg har sagt, at det er uacceptabelt at der er støv bag linsen allerede efter en uges tid. Jeg har også sagt, at jeg har oplevet med både min iPhone og også min Lumia, at det tager skræmmende kort tid før støvniveauet stiger, når det først er inde.

Jeg forstår godt at det er surt med støj foran objektivet på en ny mobil. Men get real - du har lavet 3 indlæg om problemet på din version2 blog som burde handle om dokumentformater..

Version2 opfordrer løbende os bloggere til at blogge om ting, der også ligger udenfor vores "resort-omtråde", så den mulighed benytter jeg mig for i øjeblikket - men bare rolig, der kommer snart mere om dokumentformaterne :o).

Jeg kan også se, at de indlæg jeg har skrevet om min Lumia er de suverænt mest læste jeg nogensinde har skrevet på Version2, så de har åbenbart ramt et punkt, der har relevans for ganske mange.

Vær også opmærksom på, at jeg jo ikke står alene med min holdning til, at støvet er et problem. 3 er helt enige med mig og bortset fra lidt fnidder i begyndelsen, har de hjulpet mig rigtigt meget. Og jeg kan også se, at der er flere, der nu har opdaget, at de rent faktisk har støv bag linsen på deres kamera. Og Version2 har også fundet det så relevant, at de har talt med Nokia om det, og Nokia har erkendt, at der er en fejl i deres design af hardwaren. Som Nicolai påpegede tidligere, så er det bestemt ikke noget nyt, at Nokia-telefoner rammes af støv bag linserne.

Er der ikke et bedre forum hvor du kan diskutere problemet?..

Det forstår jeg ikke - hvilket forum ville give mere opmærksomhed end version2.dk ? Én eller anden obskur tråd på Nokias supportforum?

 • 1
 • 0
#19 Jesper Lund Stocholm Blogger

Din artikel virker besynderlig. Du er jo glad for den. Behold den da. Med al repsekt, artiklen kunne være skrevet af en teenage-pige. Tag en beslutning, mand.

Ja, hvis jeg ikke havde ønsket at beholde min Lumia, så var jeg ikke gået igennem alt der her bøvl med bytning af telefonerne ... mand.

Men lad mig lige ridse det op.

Jeg er rigtig glad for min Lumia. Jeg er glad for WP8, jeg er rigtig glad for det "store" kamera, der tager møg-skarpe billeder og knivskarp video, jeg er glad for NFC-tingen i den, jeg er glad for den trådløse opladning og jeg er generelt meget glad for "form-factor" i telefonens ydre hardware.

Men - jeg kan ikke bruge telefonen til det jeg ønsker, hvis frontkameraet ikke virker (optimalt). Så det drejer sig ikke om at tage en beslutning - den er taget. Det drejer sig om at hitte ud af, hvornår bøvlet med udskiftning af telefoner overstiger glæden ved resten af telefonen.

Som mange andre (specielt herinde), er min telefon et utroligt vigtigt redskab for mig, og der er ikke nogen "dims" jeg bruger mere end den i det daglige.

Så naturligvis betyder det noget.

Jeg vil tro, at du med de fleste bloggere herinde kan læse deres indlæg og reducere dem til "tag dig nu sammen, fix det nu, det er ikke så vigtigt". Men løftet op til et principielt niveau, har de fleste af dem ret meget relevans for mange. Læserantallet af mine Lumia-indlæg tyder på, at dette også gælder for min historie.

 • 1
 • 0
#20 Deleted User

Opdagede først problemet kort tid efter jeg havde min til reparation fordi der var knirke-lyde når man trykkede på coveret.. Og så tog jeg ned i 3, efter jeg fik nok af at der kom mere og mere støv + at skærmen er meget blødere end selv min gamle Nokia N9.. Jeg tog ned og fik svaret at de ikke tog mobiler tilbage / sende til rep. af de grunde (støv og blød skærm)... Nu har jeg så skrevet til 3 og håber at der sker noget positivt!

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere